Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BG POLICE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BG POLICE

Ми те престъпните структури се изградиха с дейното участие на някои бивши работили през "честните и почтенни" времена в тогавашната милиция! И все пак никой не отговори на просещият ми съчувствие въпрос, дали мислите че е по-добре когато забележите полицай вършещ престъпление или несправящ се с работата си, да реагирате официално изпълнявайки гражданския си дълг и пускайки жалба, или мислите че няма смисъл и е по-добре да си дадете 10-те левчета, спестявайки си главоболията и давайки своя принос към корупцията, пък после да се оплаквате анонимно из форумите и да плюете наред?
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      А на колегата полицай ще задам само един въпрос- очевадно нарушение дупка на платното- той да е глобил някого за това,че не си е свършил работата да я запълни.
      Нямам такива правомощия! Изобщо нямам правомощия по КАТ ! Но когато съм забелязвал подобни очевадни нарушения съм реагирал подавайки сигнал към компетентните.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ще си отиде ли Р. П.?
        http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1179711
        и
        http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1180771

Коментар

Колега Даскалов,проблемът не е в полицая.Проблемът е в системата и пишещите законите. След като е по лесно, от гледна точка на бюрокрацията, да минеш с 10 лв отколкото да висиш по опашки, да те унижават като извършител на претъпление ,ще минеш с 10 лв.Кратко и ясно.
          В останалия свят законите се уважават и изпълняват от болшинството.Тука имаме тотална деградация по отношение уважаването и изпълняването на законите.
          След като са писани не за да помагат на хората ,а точно обратното.Искуствено създаден управляем хаос.Всички закони са приети за да се ограби обикновенния човек в полза на правоимащия.И сега се примат законите за замитането на следите.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            ... дали мислите че е по-добре когато забележите полицай вършещ престъпление или несправящ се с работата си, да реагирате официално изпълнявайки гражданския си дълг и пускайки жалба, или мислите че няма смисъл и е по-добре да си дадете 10-те левчета, ...
            Моят отговор:

Полицията е създала достатъчно "имидж" за да го е страх нормалният човек да се бори с нейните неуредици. Да, към настоящия момент съм убеден, че НЯМА смисъл да се подава жалба срещу нередовен полицай и по всякакъв начин да се търси контакт с полицията. Не само че няма смисъл, но е и рисковано - полицаят има всякаква информация за теб, оръжие и Организация зад себе си.

Моят принос към борбата с корупцията е скромен - 10-те ми левчета си ми седят в джоба, докато не си ги заработи някой с честен труд.

Коментар

Колега Даскалов,проблемът не е в полицая.Проблемът е в системата и пишещите законите. След като е по лесно, от гледна точка на бюрокрацията, да минеш с 10 лв отколкото да висиш по опашки, да те унижават като извършител на претъпление ,ще минеш с 10 лв.Кратко и ясно.
              В останалия свят законите се уважават и изпълняват от болшинството.Тука имаме тотална деградация по отношение уважаването и изпълняването на законите.
              След като са писани не за да помагат на хората ,а точно обратното.Искуствено създаден управляем хаос.Всички закони са приети за да се ограби обикновенния човек в полза на правоимащия.И сега се примат законите за замитането на следите.
              Ами като си извършил нарушение, опшаките и губенето на време са си просто част от наказанието. И мен са ме глобявали и аз съм го изпитвал. И това ми е основния стимул, а не глобата, който ме кара да внимавам още повече за знаците. Ама пари на полицай не съм давал от студентските си години, когато бях млад и глупав. И без това тези дето си измислят нарушенията, май обикновено не са на служба в момента и като видят, че няма да изкарат нищо, те пускат с "предупреждение"...

Иначе относно предния ти пост. Какво им е на законите ни? Повечето са си напълно прилични на хартия. Проблемът е основно в прилагането им...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Заарине ,интересно защо в Щатите глобата можеш да си я платиш на място с кредитна карта.И интересно защо там за 1 час престой на паркомясто на улицата се плащат 25 цента и няма паяци и е срамно да не си платиш престоя.Начин на мислене.
                Аз не мисля ,че влизането в мелницата на бюрокрацията трябва да бъде наказание.
                Правилата и законите трябва да се създават да дават удобство и сигурност на хората.
                По въпроса за добрите закони темата става много дълга.

Коментар

Заарине ,интересно защо в Щатите глобата можеш да си я платиш на място с кредитна карта.И интересно защо там за 1 час престой на паркомясто на улицата се плащат 25 цента и няма паяци и е срамно да не си платиш престоя.Начин на мислене.
                  Аз не мисля ,че влизането в мелницата на бюрокрацията трябва да бъде наказание.
                  Правилата и законите трябва да се създават да дават удобство и сигурност на хората.
                  По въпроса за добрите закони темата става много дълга.
                  Интересно защо в щатите много хора имат по цяла бала фишове от глоби за неправилно паркиране и не им пука... Ако трябваше всеки път да се редят на опашка, едва ли щеше да е така
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                    за пореден път виждам как се чете набор от букви, а не се вниква в съдържанието......
                    случка може да се опише по сто начина с сто различни гледни точки, ти казваш тази гледна точка, която ще се впише най-добре за теб и околните в темата, обаче аз казвам друга точка, в която също може човек да се замисли.Разбира се и ти можеше да предадеш случката си както аз я представих, но тогава въобще нямаше да я споменеш

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Интересно защо в щатите много хора имат по цяла бала фишове от глоби за неправилно паркиране и не им пука... Ако трябваше всеки път да се редят на опашка, едва ли щеше да е така
                    по този начин лесно и удобно си правят оборот, които отива в държавата, а от там отново в техните джобове...а целта на всичко е уж да те възпита...или трябваше да напиша просто "+1" =))

Коментар

Едно интересно четиво, относно българската полигло... полифо... политико... полтърг... аааа, полиция май му викаха!
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X