Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калпав клиент!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Калпав клиент!

Идея си нямаш колко позитивен човек съм. Нито знаеш с какво се занимавам, нито е тука мястото да пиша. Оптимизирал съм си живота до едно много приятно за мен ниво. Възприемам средата в която живея като потенциално враждебна, и това ме пази от елементарни капани. Ако се доверяваш на рекламите и не четеш дребните букви - ЧСИ накрая идва и те прави клошар. Изобщо не го възприемам за благородно поведение да си затрая ако някой дребен мошенгия ме направи на балък, че да изкара 20 лева. От двете противоположни страни на пачката има противопосочни и взаимно изключващи се интереси. Фибанк няма за кредо да направи хубав живота на котарака ти, както го рисува на картинките, има сметка да вземеш едно и да върнеш колкото се може по едно. Шефът ти не го вълнува да ти направи живота по-добър, както и на тебе ако си шеф ти пука за работниците ти колкото да има кой да ти свърши работа. Всички ги знаете тия неща, що ме караш да пиша глупости? КМБ е село без кучета, и пазенето сам от дребни и не толкова дребни мошенгии си е въпрос на оцеляване. Пуснах тема за въртелите по гаранциите, щото напоследък излиза, че тоя дето плаща е виновен за всичко. Че и да ме глобявали от КЗП, задето някой ме набутал...

Коментар

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
      Ся нещо се пресетих и погледнах гаранцията на бензинова машина Райдер. Иначе доволно си бачка, има си забележки, ама дребни. На практика няма гаранция, ама са го напечатали с възможно най-дребния шрифт. Не покриват износващи се части, не покриват повреди поради претоварване и прах (как се доказва претоварване)? Прекалено дребен шрифт да го снимам с телефон, може да се разчете само през скенер. Абсолютно без проблем могат да откажат каквато и да е повреда, описани са всички възможни такива като извън гаранционни. Хапчетата, казвате...

Добре де, веднъж взимаш райдер и виждаш, че не става, втори път взимаш пак райдер и виждаш, че те ебават с гаранция, трети път взимаш пак райдер.... надяваш се като редовен клиент да те зачетата или да ги превъзпиташ с постоянство?

Аз пък преди 5г купих от търговец, добре познат във форума, бензинова машинка хускварна и чесно да ти кажа даже не знам къде е гаранционната карта. Но пък знам, че имам машина на която да разчитам.
      Купувал съм и райдер.... вече не купувам и проблем с тях нямам [emoji1]
      Макар и на моменти да е било по трудния начин разбрах, че ако искаш да разчиташ на нещо (машина, инструмент.... каквото се сетиш) е добре да залагаш на нещо от средно към високо качество (разбирай да бягаш далеч от най ефтинджос върлите ментета)
      Не за всичко мога да си го позволя, но когато взема нещо с голям компромис се примирявам с идеята, че може би съм си дал парите на вяръра, и че ако умре не си заслужава загубеното време в разправии с гаранции и тн.
      За това и като компромис пазарувам машините от лидъл. Умре - връщат парите без да се разправят. Иначе ми се работи с девалт и милуоки, ама за хоби и за домашни изпълнения малко скъпички идват...
      Специално за райдер/топмастер имам особено мнение, след като си купих дърводелски прав ъгъл и на 30см даде 7мм отклонение и при отправен въпрос към представители на фирмата “това нормално ли е” отговора беше “ти как го мериш, сигурен ли си че го ползваш правилно и ми нашите инструменти отговарят на iso някво си там”
      Си направих изводите и просто ги заобикалям на пазара и нямам ама никакви проблеми с гаранционния им сервиз и отдел рекламации.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Възприемам средата в която живея като потенциално враждебна.
        Ето това ти е основния проблем.

Няма да ти давам акъл да го промениш, щото...така.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първото нещо което трябва да научи един мъж е че никой за нищо не му е длъжен. След това живота е по лесен... За мен е обидно понятието КМБ , не си мисля че всички са ми врагове , обаче се дразня от мрънкалници дето имали само права , а за задълженията забравят.
          Да , има некоректни фирми и търговци , но не всички са такива Аз например не съм съгласен с постановката да върнеш нещо което работи но не ти харесва - да си мислил преди да го купиш. Да не си помислиш че се занимавам с търговия - не ставам за търговец .
          Фиат Купе
          Опел Фронтера В
          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Ето това ти е основния проблем.

Няма да ти давам акъл да го промениш, щото...така.
            Щот акъла не е като онуй другото и не мож го набиеш в нечия глава [emoji1]
            Или както се казва по шопския край “ти му говориш, а оно рупа ли рупа”

Коментар

Райдърчето си бръмчи доволно и ремонтният му комплект струва нещо като 25 лева. Другото дето се дърпат да го правят е желязо за под 100 лева. Ама не се е разминало, само път към София да имам, в гаранцията на железото нямат право да се дърпат. С хускварна всеки може, ама за 2 пъти у годината малко не си струва. Темата е за лошите клиенти. ................ @Кольо, ти като си толкова доверчив и позитивен ще ми хвърлиш ли 20 бона от терасата си?

Коментар

Може и да ти хвърля.
                Ако има защо и 200 ще ти хвърля.

Едно е да си доверчив и наивен, а друго е да си мислиш, че винаги всякога и всеки има за главна цел в живота да те прецака.
                Малко пресилено го казвам де, ама за да ме разбереш правилно.
                Ако се научиш да се поставяш на мястото на другата страна и да разбереш неговия начин на моислене, и зашо прави така, а не както на теб ти харесва-ще живееш по-добре, и ще имаш повече приятели.

Вярвай ми.

Коментар

Може и да ти хвърля , ама първо трябва да си ми ги качил до 4тия етаж , що пък да не ти ги хвърля обратно.

Времето което ще загубя за да търся гаранция на нещо под 100 лв. ми е по скъпо от 100те лева. Затова два пъти в годината ползвам Хускварна а не Райдер. Ама и на заем не я давам.
                  Фиат Купе
                  Опел Фронтера В
                  Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Чудничко се получават темите като сте тука с Пенчо. Приятели, хапчета, по-добър живот... Ще ви послушам и двамата едновременно, и ще си направя живота по-хубав с хапчета на парти с приятели. :-) Красота! Не си ме виждал дори на снимка, ама знаеш по-добре от мен какво и как.

Коментар

... Темата е за лошите клиенти. ................?
                      Да де, за същите. За тея дето поръчват къртач от онлайн магазин, избушат го за 1 седмица да си свършат ремонта в къщи и после го върнат щото “ма аз съм клиент и имам право по закон”

Коментар

За теб не знам кое е по добре , важното е че знам на мен как ми е по добре. А на теб като ти харесва , осмисляй си живота с битки с лошите търговци , ако може тихомълком обаче.
                        Да ама ако не ревеш по форумите , няма кой да те оцени , то смисъла май е да си в центъра на вниманието и да се чувстваш значим.
                        Като се замисля , вече е време да спра да ти доставям удоволствие със своето внимание.
                        Фиат Купе
                        Опел Фронтера В
                        Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Възприемам средата в която живея като потенциално враждебна,
                          Абсолютно прав си! Всички искат да те прецакат покрай теб! Вервай ми! Както казват руснаците "вокруг враги"!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Подхождайте с разбиране.
                            Човека е болен от параноидна шизофрения и има остра нужда от внимание.

Коментар

Факти, господа, ако има желание утре ще пусна гаранцията на горекоментираното китайче, дето не е гаранция, и за всичко е виновен клиентът. Доволен съм от машината, не съм доволен от гаранцията, прав съм за себе си. .............."тея дето поръчват къртач от онлайн магазин, избушат го за 1 седмица да си свършат ремонта в къщи и после го върнат щото “ма аз съм клиент и имам право по закон”".......... Тия клиенти също не са прави, то очевидно. Държавата позволява двете крайности, и затуй ако не се вардиш сам и Господ няма да те оварди тука. Джунгла, в която по-наглият печели. ................................."Да ама ако не ревеш по форумите , няма кой да те оцени , то смисъла май е да си в центъра на вниманието и да се чувстваш значим." ............. Малко не виждам връзка на темата с мойта пре-скромна особа, дето половината от мненията са към нея (особата). Сигурно на Кольо ще му е много хубаво ако го върнат след евентуално счупване на гаранционна стока. Айде търговците има някаква логика да ми се дразнят като пусна някои факти, ама клиентите нещо не ги разбирам що недоволстват като пиша неща дето евентуално не ги знаят и тия факти са в техен ущърб. Баси нямаше да се сетя да пусна тая тема, ако вчера не бяхте писали за калпавите клиенти и нелегално размъкваните лични данни, при това неподкрепени и едностранчиви, в стил "един търговец се оплака". Аз влязох в такъв списък, след като продавачът ми прати нещо за друг модел.

Коментар

Два пъи ми се се случвало да ползвам гаранция-и двата шути са ми оправяли машината без възражения.

Ама това е щото на мен не са ми всички врагове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X