Вчерашната тема ме вкара в размисъл. Купувам си оня ден чисто нова техника, хладилник. Без забележки засега, доволен като прасе, обаче за промо гаранция искат допълнителна регистрация. Линкът който са дали дава грешки при регистрация, освен това фОрмата за попълване не позволява въвеждане на коректен сериен номер. Тука вече имам документи, може и да ги препсувам, и пак да занимавам КЗП. Искат ми копия на всичката документация, то туй идва с цяла книга от точно 410 страници, ама имам промишлен скенер под ръка и ще им я зачукам и нея ако се запънат. Марката е известна с проблемно гаранционно обслужване, бях наясно преди да купя. Ся - аз ли съм крив, хапчета ли да търся, в насрещното ли карам? Който там предложи такива като мен да бъдат наказвани с диви глоби - кво да ги правя тия? Страх ме е, че може да ме осъдят за пропуснати ползи, ако и да не им казвам още името, ама клиентите вече да се досещат. ... Майтапче, от нищо не ми дреме. Калпав клиент! Господа търговци, как върви с тайната база дето е черен списък на тия де ви изкарват хляба и луканката??? GDPR???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Калпав клиент!
Свий
X
-
От: Калпав клиент!
Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение...Марката е известна с проблемно гаранционно обслужване, бях наясно преди да купя....
А за да се разчуе за калпав сервиз обикновено трябва да има и достатъчно дефекти, та достатъчно клиенти да споделят за тоя калпав сервиз.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Понеже се насметох, та се сетих и още нещо. Пак миналия месец ми гърми климатика, Мидеа. Тоя некалпав ТЪРГОВЕЦ дето ми го продаде откровено ме лъже, че електрониката не се покрива от тая гаранция. Само защото ме препрати към официалния дилър ще му спестя името. Последният ми замени платката, без въпроси. Всичко тръгна, ако и да бърниках дето не ми е работа. Не бях ходил у Факултета, там е сервиза на официалния, то било прекрасно панорамно място, беше си фън като цяло. Имам документ за ремонта, пращам на ЛС, ако някой пак спомене за хапчета. КМБ, черни списъци, нелегално размъквани лични данни... Техниката тука е по-скъпа от УК, и пак им е малко!
Коментар
-
Спарки, към 4 дни четох преди да купя, карах ги да се гъзурят да въртят техниката, че да гледам компресора. КМБ, гангстерския рай. 3 години промо гаранция над основната не е за изхвърляне, имайки предвид дивата китайщина дето носят тука. Много трудно купувам техника, че не ми се занимава да товаря хладилници напред назад. Да, време имам в изобилие, и дори пари да си потърся правото ако някой реши да мами. Засега съм им сипал квото искат, и ще спестя кой ми губи времето.
Коментар
-
От изпитано на собствен гръб - ако нещото е калпаво, и 10 години да му е гаранцията, все тая. Вкъщи последната случка беше с керамичен плот с гаранция 5 години. След втория ремонт и последващ дефект отиде в коша и от тогава проблем с плота нямам. Нямаше никакъв проблем със сервиза - нито са мрънкали, нито са шикалкавели или са ме размотавали.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Както споменах - четох доста. За хладилник е важно какъв е компресора, другото почти няма значение. Марката е подразделение на Хитачи. В конкретния случай е GMCC бръмчилото, каквито слагат на Горение и Sharp, които пък се водят за среден клас относително читави. Надявах се да намеря нещо с Grundfoss и затуй се гъзурих да гледам отзад, ама по думи на сервизи тука носят трето качество техника нова, дори Либхера не е като немския Либхер, гангстерския рай както споменах. То Божа работа де, ама едвам се чува, не е изпънат, т.е. работи за кратко на дълги интервали, в топло помещение. Ще ги дърпам до откат, ако ми откажат каквото са обявили пак тръгвам при ония лошите дето спъвали бизнеса на монтьорите, и закривали работни места. Днес съм станал репортер, снимам и качвам мейли да търся чаркове за каквото се занимавам, че идат празници и некалпавите търговци ще лопнат кепенците. Оная платка на климатика замина малко преди края на гаранцията, мазният търговец си потърка парите у брадата и с това си останахме. Държа си на тия неща, туй не ти е Мраз да векува, калпавия клиент заслужава пластмаса трета употреба. Още им търсят по стотина лева на старо на Мразовете, аз дето се чудя де да ги изхвърлям.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение...За хладилник е важно какъв е компресора, другото почти няма значение...
По няколко причини за Gorenje (освен въпросния плот и няколко други неща, не само мои) не ща и да чувам, впрочем. Ако ще златни компресори да им слагат.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Хитачи са вече китайци,подразделението какви ще са?Не ми се вярва на китайче някой да слага немски компресор...Сърбите казват "колко паре,толико музика"-евтино и хубаво няма.А истински Либхер е 2-3000 лв,ама не бих купил-гаранция само 2 год,а и не ми се возят хладилници из страната
Коментар
-
Бай Китай бе човек, от по-лачения задгараж, тука немското почва от 900 лева нагоре и то с много уговорки. Дори за 3 бона и нагоре гледах, за индианците с 300 кинта само надценката. Не знам, тръбички не тръбички - 5 години трябва да изкара. Да видим КЗП ще ме осъдят ли, както предложи който там вчера.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМхм, явно за гнили тръбички и прочие нещица по системата не си чувал. Често на непоправими места, например спиралата на камерата или тая на гърба на хладилната част.
По няколко причини за Gorenje (освен въпросния плот и няколко други неща, не само мои) не ща и да чувам, впрочем. Ако ще златни компресори да им слагат.
Всичко е до партиди.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение...но се появи дупка на фурната...
В моята за вграждане също има. Не помня марката. 13 годишна.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнениеЕ 10 години, няма да се пенсионирам с тая печкаНов хладилник /3мес/ от същата марка е по-шумен...
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Отговориха ми, всичко е оправено с гаранцията. Дали пък не е нарочно направено бъгаво, за кьорав карти не играе, ако не се усетиш? Все едно че продават за пръв път. Аз ли съм параноичен сега, проблем си имаше и си го признаха. Проверявам по 10 пъти като купувам нещо над 100 лева, защото все нови и нови мурафети виждам. Примерно оня ден се оправдаха, че нямало модел на изделието, какъвто те не са ми дали, а освен това май повечето китайчуги не признават гаранция на бутално-цилиндров блок. Поне са евтини и ги има нови.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениемойте печка и хладилник напролет правят 20 годиниНов хладилник /3мес/ от същата марка е по-шумен...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар