Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калпав клиент!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Калпав клиент!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    мойте печка и хладилник напролет правят 20 години Нов хладилник /3мес/ от същата марка е по-шумен...
    Пък моите уреди / монтирани 1996г./ се предадоха в рамките на 3 месеца миналата година преди Коледа. Основно талиански Индезит, че дойдоха с куфнята.
    Климатик, хладилник с фризер двукомпресорен, абсорбер двумоторен, вградена фурна и керамичен плот с котлони, микровълнова, миялна.
    Година преди това се предаде пералнята Тамат, ама тя беше от преди преврата -1989 месец Април.
    А хладилника при дедото и бабата - Москва, закупен 1956г. го изхвърлих работещ преди 3 години, че стана доста шумен, а дедото обича да подремва в кухнята.

Коментар

"Пък моите уреди / монтирани 1996г./ се предадоха в рамките на 3 месеца миналата година преди Коледа. Основно талиански Индезит, че дойдоха с куфнята.Климатик, хладилник с фризер двукомпресорен, абсорбер двумоторен, вградена фурна и керамичен плот с котлони, микровълнова, миялна." ................. Да не е минала мълния през кухнята ви, че наведнъж са заминали? Тия работещите хладилници са ценни, не ги хвърляйте, има сайтове за подаряване ако пречат и не стават за шкаф. Един такъв амонячен от времето на бай Тодор новобранската ме спаси като ми изгоря основния. Огледах се първо за нещо на старо, дори едни старци се опитваха да пробутат за пари хладилник с изтичащ фреон, една баба и тя така. Работеща техника има кого да зарадва, па нека да си бръмчи. По продавалниците само боклуци, или поне все на такова попадам.

Коментар

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
        "Пък моите уреди / монтирани 1996г./ се предадоха в рамките на 3 месеца миналата година преди Коледа. Основно талиански Индезит, че дойдоха с куфнята.Климатик, хладилник с фризер двукомпресорен, абсорбер двумоторен, вградена фурна и керамичен плот с котлони, микровълнова, миялна." ................. Да не е минала мълния през кухнята ви, че наведнъж са заминали? Тия работещите хладилници са ценни, не ги хвърляйте, има сайтове за подаряване ако пречат и не стават за шкаф. Един такъв амонячен от времето на бай Тодор новобранската ме спаси като ми изгоря основния. Огледах се първо за нещо на старо, дори едни старци се опитваха да пробутат за пари хладилник с изтичащ фреон, една баба и тя така. Работеща техника има кого да зарадва, па нека да си бръмчи. По продавалниците само боклуци, или поне все на такова попадам.
        Три месеца мълния ми е доста трудно да си я представя. Просто им дойде времето. Няма вечна битова техника.
        А и хладилник, дето като се включи, се опитва да помогне на пералнята да простира.....

Коментар

Имам стара печка горенjе. С 4 електрически котлона и фурна. Купувана 1984 или 1985. Има сменени един или два котлона, и някой друг нагревател. За тях не съм сигурен.
          Преди няколко месеца я закарах на село, да я ползва брата. Щото вече не е модерна, а и жената иска печка с вградени газови котлони.
          И новата не пече отдолу, едно кръцче в центъра не се опича.
          Беше малка драма из нас, ходихме и до магазина да питаме дали това не е повреда за рекламациа, въпреки, че много добре знам, че не е, щото нагревателя си работи.
          И после се случи нещо, и фурната започна да си пече както трябва.

Мисълта ми беше за старите уреди де. печка от 1984 та до 2019 без сериозни повреди, смятайте качество.

Терзиев, ти верно ли не знаеш как се слага цитат, та използваш кавички?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бай Китай бе човек, от по-лачения задгараж, тука немското почва от 900 лева нагоре и то с много уговорки. Дори за 3 бона и нагоре гледах, за индианците с 300 кинта само надценката. Не знам, тръбички не тръбички - 5 години трябва да изкара. Да видим КЗП ще ме осъдят ли, както предложи който там вчера.

Не да те съдят, само да те глобят като ги занимаваш с глупости

Виж сега да си клиент и да искаш да се спазват коректно нещата е съвсем нормално. Когато пише 5г гаранция означава 5г гаранция. Когато с дребен шрифт пише "Гаранция на компресора 1г, на тръбите 2г и тн..." това означава, че тея 5г не важат за нещата с дребния шрифт и КЗП не може да ти помогне. А когато се опитваш да имаш претенции към някой, който нито ти е продал нещо, нито ти е взел пари - това вече си е за хапчета.

Та добре правиш, че си четеш гаранциите и е добре всеки да го прави. Още по-добре е да се четат и ръководствата за употреба (ако ги има и са смислено написани) щото гаранция най-често отказват поради "неправилна употреба" и тогава разправията е голяма и за двете страни. В повечето случаи изгубеното време струва повече от покупката на нов хладилник да речем. Но пък щом имаш време бол - радвай се.

дано тази тема оцелее повече, забавно е
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Виж сега да си клиент и да искаш да се спазват коректно нещата е съвсем нормално. Когато пише 5г гаранция означава 5г гаранция. Когато с дребен шрифт пише "Гаранция на компресора 1г, на тръбите 2г и тн..." това означава, че тея 5г не важат за нещата с дребния шрифт и КЗП не може да ти помогне. А когато се опитваш да имаш претенции към някой, който нито ти е продал нещо, нито ти е взел пари - това вече си е за хапчета.
              E да де ама нищо не пише, ако визираш климатика. 5 г. пълна гаранция, признаха я в официалния, а прекупвача се опита да шмекерува. Бай Герги го обсъдихме вчера, чак не мога да повярвам как всички сте ОК да предпочитате задгаражни части от фирма без име, пред оригинални такива, от дистрибутора. То да са тапицерия гърнета как да е, ми то спирачки. По-добре стана, че си заминахме поживо поздраво, за всеки влак си има пътници, ходете при такива да ви леят основни чаркове, тънкана е, няма спор...
              Терзиев, ти верно ли не знаеш как се слага цитат, та използваш кавички?
              Нищо от JavaScript от този форум не работи на моя браузър. А е разрешен. Мога да пиша тагове ръчно, ама ако объркам нещо и не мога да едитна става още по-грозно. Дори интервалите и новите редове ми премахва, и само тук ми прави тия неща.

Коментар

E да де ама нищо не пише, ако визираш климатика. 5 г. пълна гаранция, признаха я в официалния, а прекупвача се опита да шмекерува. Бай Герги го обсъдихме вчера, чак не мога да повярвам как всички сте ОК да предпочитате задгаражни части от фирма без име, пред оригинални такива, от дистрибутора. То да са тапицерия гърнета как да е, ми то спирачки. По-добре стана, че си заминахме поживо поздраво, за всеки влак си има пътници, ходете при такива да ви леят основни чаркове, тънкана е, няма спор
                Четеш по диагонал малко.
                Не съм казал, че предпочитам бай Георги да ми произвежда нещо, но ако ползвам оригинални части ги монтират в оригиналния сервиз, не ги нося на бай Пешо да му давам акъл с какво и как да ремонтира.
                Който ремонтира той се снабдява с нужните части и той си носи гаранцията и отговорността.
                А за прекупвача и 5-те години - ето това е кофти търговец и от него е трябвало да се оплачеш в КЗП.
                Имал съм драма точно с търговци на климатици, монтаж и рекламация, ако ти е интересно драсни 1 лс да ти разкажа

Грешно ме разбираш, като клиент и аз искам всичко да е ок, тоест като кажат "това струва 5лв и ще го получиш в понеделник" аз в понеделник да получа "това" за 5лв, а не в петък за 15. И не веднъж съм имал разправии с некоректни търговци, но като клиент гледам да си спазвам и моята страна от "договора"
                Щото има и много клиенти, които взимат нещо ефтинджос пък го пънат като за професионално и после реват че им е отказана гаранция.
                Пример: взимаш една бормашина за 15лв, на която си пише, че е за домашна употреба, но я влачиш по обекти да монтираш дограма и я пънеш 5 дни в седмицата по 8-9 часа, тя умре на втората седмица и ти я носиш в сервиза или магазина за рекламация... еми не е правилно
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Всичко, което завършва добре е добро, казали римляните. За хубаво или лошо живеем в КМБ, случаите да си поемат гаранцията без да шикалкавят са малцинство. Почти винаги ми правят някой въртел, ако мине - мине, чиста печалба за тях. Научил съм им мурафетите на повечето, ето виж как спестих да похваля тия дето се правят на неразбрали с хладилника, тоя дето ме прати у Факултета с Мидеата, тия дето не са ми дали модел на изделието, и после се измъкват като причина за отказ. Още не съм приключил с последните. Минало заминало. Най - некоректно се държа бай Герги, дори не сме се запознавали, нито виждали, името е условно. Явно имаме диаметрално противоположни виждания с тебе кой какво може да очаква за парите си. Та, "калпавите" клиенти някой път произхождат от калпави търговци. А за черните списъци си е откровено незаконно, най малкото защото нямаш право да размъкваш нечии лични данни, извън регламентите. Ако ви докопа някой "крив" като мене - глобите по тоя закон са колосални. Знам, знам, КМБ, гангстерския рай, не падам за пръв път от Марс. :-) Нов ден - нов мурафет, днес бяха неработещ сайт за регистрация.

Коментар

Всичко, което завършва добре е добро, казали римляните. За хубаво или лошо живеем в КМБ, случаите да си поемат гаранцията без да шикалкавят са малцинство. Почти винаги ми правят някой въртел, ако мине - мине, чиста печалба за тях. Научил съм им мурафетите на повечето, ето виж как спестих да похваля тия дето се правят на неразбрали с хладилника, тоя дето ме прати у Факултета с Мидеата, тия дето не са ми дали модел на изделието, и после се измъкват като причина за отказ. Още не съм приключил с последните. Минало заминало. Най - некоректно се държа бай Герги, дори не сме се запознавали, нито виждали, името е условно. Явно имаме диаметрално противоположни виждания с тебе кой какво може да очаква за парите си. Та, "калпавите" клиенти някой път произхождат от калпави търговци. А за черните списъци си е откровено незаконно, най малкото защото нямаш право да размъкваш нечии лични данни, извън регламентите. Ако ви докопа някой "крив" като мене - глобите по тоя закон са колосални. Знам, знам, КМБ, гангстерския рай, не падам за пръв път от Марс. :-) Нов ден - нов мурафет, днес бяха неработещ сайт за регистрация.

Колега, помолиха те да си пиеш хапчетата.
                    Правиш ли го?

Коментар

Правя го. По 4 пъти на ден пия колаген. Какво ще ми изпишеш ти? Предполагам нещо от зелените рецепти, дето само специалист ги изписва, и ти си един от тях? Не е като да не съм живял по Софето, все едно ги няма тия цигании при вас. Ако въртелите от темата са безполезни за теб - може да са полезни на някой друг. Изглежда ми като да си расъл на сянка и в заможно семейство, нивгаш не мож ме разбра мене, а не е и нужно. Между другото - на някакви монтьорлъци пускал ли си се, ей тъй за кефа дори, или оставяш ключовете на майстора и питаш кога, после питаш колко? Или си европеец и смяташ, че е неправилно?

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                        Хитачи са вече китайци,подразделението какви ще са?Не ми се вярва на китайче някой да слага немски компресор...Сърбите казват "колко паре,толико музика"-евтино и хубаво няма.А истински Либхер е 2-3000 лв,ама не бих купил-гаранция само 2 год,а и не ми се возят хладилници из страната
                        Евтино и хубаво няма, но тук скъпото не винаги е Хубаво, всичко зависи от лакомията на търговеца.
                        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ся нещо се пресетих и погледнах гаранцията на бензинова машина Райдер. Иначе доволно си бачка, има си забележки, ама дребни. На практика няма гаранция, ама са го напечатали с възможно най-дребния шрифт. Не покриват износващи се части, не покриват повреди поради претоварване и прах (как се доказва претоварване)? Прекалено дребен шрифт да го снимам с телефон, може да се разчете само през скенер. Абсолютно без проблем могат да откажат каквато и да е повреда, описани са всички възможни такива като извън гаранционни. Хапчетата, казвате...

Коментар

Принципно правилния избор на продукт обезсмисля гаранцията - на мен досега не ми се е налагало да търся гаранция - ако пералнята се е счупила на 11тата година - ами просто и е дошло времето.
                            Фиат Купе
                            Опел Фронтера В
                            Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Я кажи как го докарваш това, предполагам купуваш Миле за 3000 вместо жълтурко за 360? Цените са буквални и са ми съвсем пресни. Ако жълтура изкара 5 години - Милето на внуците ли ще завещаваш? Всичко се троши вече, дори Айфон го правят в Китай. МРАЗовете са с Данфос основно, затуй се изхвърлят работещи. Аз такъв компресор не намерих вече, и вероятно и него са покитайчили. С гаранциите си стана цяла наука да им избегнеш клопките. Ето на, хем ми казаха у сервиза на Райдер още преди да купя машината, сега погледнах колко брутално и откровено е написано с 10 микрона букви. Клиентът ДГД, има право да си купи нов чарк ако иска.

Коментар

Ами знам какво искам и какво ми трябва - първата ми пералня беше Едеса със сушилня - около 600 кинта 2001 година- изкара 11 години при две пускания на ден и една сушилня. Втората е вече на 7 години , не е мръднала - Аристон - около 900 лв. Хладилника и той е 2001 година - LG от първите с No Frost , май беше около 700 лв. Климатиците и те са от 2004 - сещаш ли се колко беше един Панасоник тогава? Ама не знам къде е вратата на сервиза... голяма работа.

Ти прочети какво покрива гаранцията на нов автомобил - почти нищо - крушки , съединител , гуми , окачване , спирачки са консуматив - ама за да важи гаранцията периодичното обслужване трябва да е при дилъра , та си си купил колата още веднъж в гаранция.

Стига си мрънкал вече - стратегията ти е неправилна и пилееш нервна енергия в неправилна посока. Ако беше впрегнал този негативизъм да върши работа , нямаше да ти пука за гаранциите.
                                Последно редактирано от novatech; 19-09-19, 21:50. Причина: допълнение
                                Фиат Купе
                                Опел Фронтера В
                                Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X