Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
    Не всички потребите са такива..

Е,има 5-10% които не саОстаналите си сменят работещите телефони на макс 2 год,вървящите си коли също често,колкото могат да си позволят.Биха си купували и нови на 4-5 години,ако имаха излишни финанси,а ако нямат-има кредити и лизинг...

Коментар

Масовият потребител сменя колата когато си въобрази че новата ще му идва по-евтино.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Масовият потребител сменя колата когато си въобрази че новата ще му идва по-евтино.
        Когато колата ти трябва да работи и спирането на колата води до загуба на пари е тогава ти трябва нова кола, хеле пък в краен случай оперативен лизинг.

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
          Когато колата ти трябва да работи и спирането на колата води до загуба на пари е тогава ти трябва нова кола, хеле пък в краен случай оперативен лизинг.
          Там вече е мътна и кървава защото малко от потребителите правят реалистична оценка на загубите от престоя. И няма гаранция че новата кола ще престоява по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Дали непременно иска или още от малък му набиват това в главата?!?
            То пък е много сложно да се сетиш сам, че живота е един, и е хубаво да видиш повече от един дарак.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Абсолютно сте прави всичките - живота е един и кой какво му харесва или може да си позволи или счита за правилно.

Масовката и тя е правилна - 90% искали ново и да не го мислят,сипва и кара пьк,че влязло в сервиза 30 пьти вместо 3 мммммм ми нали е в гаранция,бачкай и го плащай пьк другото ще го мислим.

Това,че се изпедерасти света и половинат не знаят на кьде се отвива крушка пьк другата половина им играят сечено та и да знаят няма как да пипат вече там сьщо е факт.

Всеки за него си,аз няма да разбера в тоя живот защо трябва да сваля броня за да сменя фар или да купя цял стоп вместо да сменя крушка.Знам,че мога да си прочета горното изречение и интереса клати феса,тьрси мангизите,но пак няма да го разбера или приема за нормално и мога ли то стоя далеч от тая крива мода Гони Новото.

Живота е един и да ме нервира тенекия защото софтуера на хардуера на майка му........ми не,четвьрта мога да си взема да ме нервира е така сльнчевите сьботи,но да и вярвам като на танк мммммммм ба ли га,май няма да ми се случи.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                То пък е много сложно да се сетиш сам, че живота е един, и е хубаво да видиш повече от един дарак.

Понякога,новият дарак ти съсипва нервите и бюджета повече от стария и изпитан.Аако и те остави да висиш закъсал на пътя-филмът е супер.Имаше преди време някъде история с немски бизнесмен:Когато пуснали през 1995 год хвалената и тук Е класа W 210 на Мерцедес,човека побързал да си купи комби.През следващите 2 год закъсвал по немските пътища 16 пъти.Намразил марката,и минал на Тойота Авенсис-и тя се оказала изключително надежна и безпроблемна...Та личният ни опит е от решаващо значение за нашите решения,дори и някой да каже че случилото ни се е изключение

Коментар

Пьрва кола от модел не се взима,опипваш,чакаш ги да наберат опит и тогава таковаш......взимаш де.То с 220 и 140 сьщата работа,сьщото е било сьс 140 и 126,и списька с проблеми на пьрвите 2 години от модел е поне 5-6 пьти по-дьльг от последните няколко години на модела.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Пьрва кола от модел не се взима,опипваш,чакаш ги да наберат опит и тогава таковаш......взимаш де.То с 220 и 140 сьщата работа,сьщото е било сьс 140 и 126,и списька с проблеми на пьрвите 2 години от модел е поне 5-6 пьти по-дьльг от последните няколко години на модела.
                    Абе не съм много съгласен. Логично е, но моя опит /не с Мерцедес/ показва, че първите екземпляри от нов модел обикновенно са по-изпипани щото трябва да ги наложат на пазара. После се "разхлабват". Е има някои "детски болести", но кой ги няма.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Абе не съм много съгласен. Логично е, но моя опит /не с Мерцедес/ показва, че първите екземпляри от нов модел обикновенно са по-изпипани щото трябва да ги наложат на пазара. После се "разхлабват". Е има някои "детски болести", но кой ги няма.
                      До някьде си прав ма до някьде и давам пример с тия на двора - когато почват да го мислят като кола са набити едни МИЛИЯРДИ в Дойче марки за развитието на модела,струвал им е да го произведат малко под 9 бона което е било колосална сума за 90те началото и след като губят едни пари 94та решават да режат от модела та между моя 94та и 99та има над 1500 разлики не всички в полза на втория.

Проблеми с пьрвите модели - кабели на мотора,проблеми с радиатора на климатика,глава боли на шестака,слаби спирачки на малкия.............тропат ония с химикалките зад ухото и режат модела ма го режат хайдушки - нямаш дистанционно настройване на вьтрешното огледало,нямаш вьрзани за климатика джобове на вратите,кабелите по мотора са с едни като свински опашки,а не в кутии.........и така до 1500 разлики и горница.Е след 97-98 много от децките проблеми са премахнати,други скорости,осмаците имат допьлнителна зьбчатка на веригата,но пьк снадката на парното е пласмаса,лифтьри тропат,че пласмаса е вече,а не метал..........

Като цяло АЗ поне твьрдя,че Мерцедес от пьрвите 3 години ПОНЕ не се взима,после може да са го осмукали,но е по-добра кола от пьрвите модели.Това в годините когато все още тия с химикалките са нямали много думата,тия дни с всичката електроника по колите,АЗ поне ако купувам ще чакам да минат едни години преди да скоча.

Е има и изключения - 220 да речем не се бара пьрвите 3 години,после купуваш следвашите 2 и после бягаш от скоростите в последните години,НО пак пьрвите 3 години никаква любов,знае се и колите са на под половината цена.

Роман може да се напише за кой искаш модел като се почне от ретрото та се стигне до тия преди нова година.Само им хвани сервизните бюлетини и кой какво учи в движение и кое как се поправя на ход и ще ме разбереш за какво иде реч.

Сега ако е Мусо е гледам прав си - просто и яко за да кльвнеш и после лееееко променят това или онова за да са доволни и тия с калкулатора.Ако говорим за истински автомобили обаче ммммммммм трябва да го уточним какво е това - среден или висок клас кола с малко или повече екстри и надеждна.Аз от тия не знам много които да са кукла в пьрвите си години - Немци,Японци,'талянци.........хвани тия с Ланд Круисерите и ги питай тях,ако да е един чук това и да дьржи цена и то защото има защо,там пьрвите 2 години ги бягат,после става.От кой искаш модел ЛК без последните,че тях не ги гледам ма никак.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Някои от тези,които влизат в категорията истински дори без коментари,бих притежавал,но не бих си причинил мъката да ги карам-класиката 124,200Д например.Толкова е истински,че караш и ревеш,че си го съсип,опс,че той те съсипва психически.Абе нЕща чак толкова истински,карайте си ги!
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Масовият потребител сменя колата, когато му омръзне, главно... извинение винаги ще се намери. Обикновено тази стъпка е импулсивна и в много случаи ирационална. Немалък Х в дилемата "да я сменя или да карам старата" е мнението на околните, ефектът уауууу или -бах го в убитака, изкарва мангизи, а кара кенеф...Моите ги сменям, като ги строша и не могат да се оправят.
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                            Някои от тези,които влизат в категорията истински дори без коментари,бих притежавал,но не бих си причинил мъката да ги карам-класиката 124,200Д например.Толкова е истински,че караш и ревеш,че си го съсип,опс,че той те съсипва психически.Абе нЕща чак толкова истински,карайте си ги!
                            Ти си пьрвия който споменава за 200Д и както виждаш от 100 модела коли има изброени 6-7 и то с определени мотори в определени години,200 ти го намеси и едва ли някой ще ти вьрже.
                            Спирали са ме с 240Д,Защо сьм гонел брата..........и като почнах да се хиля,Те ти го старши,с все ключовете ти го давам,можеш да гониш трамвая до половината крьстовище,за друго няма дУша.И поне тук се сьдим или поне му стана смешно не ми писа нищо,ако беше писал щех да питам сьдеята какво можеш да гониш с нещо което вдига 100 за половин цигара време.Вьпреки това и в списька на истинските,него хвани колко е кекав,но остави 200,не бий умрялото магаре.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

До някьде си прав ма до някьде и давам пример с тия на двора......
                              Нямам толкова опит с една марка различни години и модификации, че да извадя някаква статистика.
                              Това което съм установил с различни марки около десетина при петнайсетина екземпляри го написах.
                              За мен сериозен проблем е основен ремонт на двигател и проблеми с него, макар, че технологично се прави по-лесно отколкото аз изкърпвах Ладата която купих преди година за рибарска. По МОИТЕ коли мога да правя всичко без баланс на гуми и електрониката, ма тъй като последните двадесетина години се ориентирах към японки /Митсубиши/ там "всичко е "Хитачи" и не се троши
                              Истински автомобил за мен е този в който ми е приятно и комфортно, и управлението му ми доставя удоволствие.
                              В началото на 90-те и аз бях залитнал по Мерцедес, няма две мнения това е върхъ, но жената се възпротиви а и се оказа, че тези които ми харесват почти не се хващат в гаража.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ти си пьрвия който споменава за 200Д и както виждаш от 100 модела коли има изброени 6-7 и то с определени мотори в определени години,200 ти го намеси и едва ли някой ще ти вьрже.
                                Дано да не ми върже никой,но много мнения съм видял във форума,че колата е да стигнеш от точка А до точка Б,без значение как,пък тука си и със класика,дори и с забележки за мотора,но ще каже пък някой,че е милионник и пак....истински.
                                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                                Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X