Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Ако може да добавя , че и истинските трактори са на изчезване ( щот и те по тея технилогии) Па и влекачите , и те.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      Май сегашното ще е по-добро ,
      Зависи кой какво разбира под по-добро.

Аз не мисля, темпомата, подгрева на седалките, автоматичните чистачки, въздушното окачване и системите за сигурност, че вървят задължително с аварийност и мигащи лампички, подклекване на автомобила или запушващи се конструктивно дренажи, или пък пукащи се от само себе си стъкла, вследствие на напрежения в конструкцията. Не и в 21 век.
      Забавно е да видиш собственик на лимузина за 100 хил. евро, гаранционна, дето полудява щото некво кабелче му прискръцва в таблото. И да ти кажат, че требва да се смени цялото табло, и дали след смяната няма да се запука на други места. Или да ти сменят супер-дупер кормилна рейка три пъти по гаранция, и всяка следваща нова да се разтраква все така като първата.
      А и са гадни автоматиците, които иначе работят супер, но на 200 хил.км вече се започват предсмъртните гърчове. Това във високия клас. За ал4 да не споменавам, че ми се гади, ама айде тя е по-стара.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Ако може да добавя , че и истинските трактори са на изчезване ( щот и те по тея технилогии) Па и влекачите , и те.
        Там е проблема, че комерсиалните МПС и с новите технологии си работят почти толкова надеждно колкото старите. Значи не е проблема в технологиите. И ресурс имат сравним със старите.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Там е проблема, че комерсиалните МПС и с новите технологии си работят почти толкова надеждно колкото старите. Значи не е проблема в технологиите. И ресурс имат сравним със старите.
          Проблема е,че не можем да си ги ремонтираме с клещи,чук и отверка.
          Свикнали сме да си правим колите сами,а сега трябва да плащаме!
          Трудно се пречупва психиката на Българите!
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Явно съм пропущИл мотиката ,ралото , сърпа (чука го изфърлИ един на некоя олимпиада) .Само оная с косата е актуална , ма е друга тема. (Мементо мори!)
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
              Стига с тая психика на българите. На запад като ги правят в сервиз, сигурно им е все тая дали ще смени дюза за 100 евро или дюза за хиляда?!
              А колко неща има направени да се сменят изцяло, и/или въобще да не се ремонтират и да струват в пъти повече отколкото е при читавите?!
              И най-интересното, че по камиони и трактори много не си ги позволяват тези неща, щото конкуренцията не го позволява. Ама там се избира не по дизайн и екстри.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                Мога да си ги ремонтирам и с компютъра, но е смущаваща честотата с която това се случва, както и възможността да ме остави, там, където нямам компютър, заради, примерно изгоряла подсветка на задния номер.
                Особено за джип тази перспектива ми е неприемлива.
                Обективно погледнато, древният мерцедес, който карам има всички екстри, които имат и новите коли и всички работят. Пък и не забелязвам да е с нещо по-лош. Единственото, от тях което се е скапвало е един стъклоподемник.
                Иначе да - ресурсът на някои е съпоставим със старите, но на друга цена. Съвсем отделна песен е как се отразява нашенската пътна инфраструктура, на нищожния им запас от здравина.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  ... Съвсем отделна песен е как се отразява нашенската пътна инфраструктура, на нищожния им запас от здравина.

В тази връзка... когато започнаха да идват по масово Рендаци, окачването им ми изглеждаше някак кашкавалено. После обаче ми се наложи да се пошмиткам малко по Франция. И изведнъж си дадох сметка, че всъщност окачването си е съвсем ОК за там.

За горивата и маслата да започвам ли? А въобще да споменавам ли супер-хипер-кретенската теория за 'тънките' масла? Всичко това и на по-старите машини не се отразяваше добре, а по-новите направо ги убива. Та се чудя, дали донякъде сами (осъзнато или не) не си доубиваме колите?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    В тази връзка... когато започнаха да идват по масово Рендаци, окачването им ми изглеждаше някак кашкавалено. После обаче ми се наложи да се пошмиткам малко по Франция. И изведнъж си дадох сметка, че всъщност окачването си е съвсем ОК за там.
                    Преди години имах Рено Меган, '96 набор, докаран от Германия, на реални километри и всичко както си трябва - по окачването никога нищо не е тропало/тракало, обаче тук един "експерт", не знам как успя, но му разказа играта (на окачването) и то без да съм го молил.

Иначе на западняците 'ич не им лесно с поддръжката на старите коли, дерат ги здраво и некачествените ремонти винаги са за сметка на клиента. Поради тази причина си сменят и колите с по нови (няма избор). Дали ще си вземеш нова кола и ще я ползваш и плащаш 4-5 години или ще я изплатиш и караш 4+4 години, си е личен избор. Опита ми показва, че кола на 4 години и нова кола, нямат никаква разлика, освен ако не си въртял по 50к на година.

И да, на изчезване са истинските, автомобили! В подкрепа на това ще дам пример с създателя на "ICON", който в един клип (мисля че беше на MOTORTREND) коментираше, как всъщност целта на производителите на автомобили е техните боклуци да добутат до края на гаранцията и после клиентите да се качат на друг боклук. Пазарът се наглася спрямо плащачите и нас никой не ни мисли какво ще караме втора ръка.

Коментар

За горивата и маслата да започвам ли? А въобще да споменавам ли супер-хипер-кретенската теория за 'тънките' масла? Всичко това и на по-старите машини не се отразяваше добре, а по-новите направо ги убива. Та се чудя, дали донякъде сами (осъзнато или не) не си доубиваме колите?
                      Това с наливането на "пълна" синтетика на коли във възрастовия интервал 15-20 години и аз не го разбирам, ама...
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Това с наливането на "пълна" синтетика на коли във възрастовия интервал 15-20 години и аз не го разбирам, ама...
                        ...ама работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          ...ама работи.
                          Дайте да направим една тема за това? Навремето elbgt в тази тема някъде беше писал, че тънките масла са единствено заради екологични стандарти и вместване пак в еко-норми за по-нисък разход на гориво. В "джипарския" раздел има теми как на "Хеми"-двигател ако му сипеш "по-дебело" от 5w20, светва "чека", защото не могат да сработват едни соленоиди, които пречат на определени повдигачи да отварят клапаните на 4 от осемте цилиндъра, т.е. системата за "икономиЙ" се прецаква. Защо "изтъняват" маслата, не само в долната граница (там ясно - студен старт и т.н.), но и в горната? Що не е 0w50 идеалното пИрфьектно мАсло?
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Вероятно, именно защото автомобилите стават все по-претенциозни, а конструкторите ядат на една маса със счетоводителите.
                            Чувал съм от хора които цял живот са си изкарвали прехраната с ремонт на автомобили, че синтетиката постепенно преминава в полусинтетика до минерално със стареенето на автомобила(двигателя). Има логика, защото хлабините с времето се увеличават и "тънкото" масло не знам какво добро ще донесе, освен разбира се дълговечие на стартера и акумулатора. Ако някой намира тази логика за сбъркана, нека опонира. Целта не е спор.
                            Аз на стара кола пълна синтетика не съм и няма да налея, и не защото ми се свидят едни няколко лева в повече.
                            За наклонноста на българина да робува на автомобила си, няма да отварям дума.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Вероятно, именно защото автомобилите стават все по-претенциозни...
                              Стоката е претенциозна, заради изискванията на ползвателите ѝ.

Коментар

Много е просто. Следват се предписанията на производителя, защото "хлабините" можеш само да гадаеш дали са се увеличили, а същевременно можеш да "създадеш" други хлабини поради лошо мазане с " дебелото" масло. Ако говорим за коли които горят масло и имат нужда от ремонт, е просто кратко увеличение на пробега до ремонта със съотвестващите последствия.
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X