Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Винаги съм харесвал Мазда. Това докато купихме за служебна Мазда 6 - дизелова...
    Нищо общо със старите железни "кучета". Това, че отдолу корите са от... фазер го разбирам, въпреки че не го харесвам. Духът на времето, дагое@а...
    На 130 000 км, двигателят внезапно умря и показа компресия 8bar. Това на дизел.
    Оказа се, че сегментите са се срастнали с буталата и ваденето е възможно само с чук и секач. Смукателят на маслената помпа е тотално задръстен с нагар до невъзможност да пропусне и капчица масло. Същият е с минималистични размери, което е фактор за това, което е станало. Всички картерни вентилации, също задръстени. Надрани шийки на колянов вал. Куп още изненади.
    Маслата са сменяни винаги навреме и с качетвени такива. Колата не е прегрявана и не е тормозена. Най-много ме озадачи фактът, че когато навихме ухото за теглене за да си я приберем и я дръпнах леко с Тойотата, ухото излезе заедно с втулката в която се навива. Оказа се, че се държи на две точки към напречната греда под бронята. Колата не е ръждясала и не е блъскана.
    И японците се изпедерастиха.. Оправена е вече и си търси нов собственик.
    Последно редактирано от Scrapheap; 09-02-17, 19:46.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ники , ако предположа , дали ще позная? Фордов мотор , европейска сглобка ...
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        ..............И японците се изпедерастиха...............
        Това ми е любим лаф, наборе. За съжаление изпедерастяването е повсеместно, а последно и японско. По тоя повод-един виц:
        -Защо държиш бъдещият ти приятел да е минал през казармата?
        -Защото момчетата ми взимат крема и пинсетата.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
          Ники , ако предположа , дали ще позная? Фордов мотор , европейска сглобка ...
          Ахъм.... Но емблемата е Мазда и за хората това е Мазда. Някога имах 626, 2.0 16V бензин и мога да кажа само добро за нея. Тази обаче е на светлинни години по качество и можене от 626.
          За сметка на това, обаче има много ламби ии копчета вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Това ми е любим лаф, наборе. За съжаление изпедерастяването е повсеместно, а последно и японско. По тоя повод-един виц:
            -Защо държиш бъдещият ти приятел да е минал през казармата?
            -Защото момчетата ми взимат крема и пинсетата.
            То в този връзка се очаква МО да пусне обществена поръчка зе епилатори и пилички за нокти.

Коментар

Имам преки наблюдения от 17г английска Тойота 2TDI(250+К) и 9г японски бензинов авт. ярис(100+К) без забележки и разходи, и турски бензинов авт.аурис40К, не добър.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Боядисване на много леко жулнат калник - 502 евро. Вярно, дадоха ми кола, докато оправят моята (за 2 дни).
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Винаги съм харесвал Мазда. Това докато купихме за служебна Мазда 6 - дизелова...
                  Нищо общо със старите железни "кучета". Това, че отдолу корите са от... фазер го разбирам, въпреки че не го харесвам. Духът на времето, дагое@а...
                  На 130 000 км, двигателят внезапно умря и показа компресия 8bar. Това на дизел.
                  Оказа се, че сегментите са се срастнали с буталата и ваденето е възможно само с чук и секач. Смукателят на маслената помпа е тотално задръстен с нагар до невъзможност да пропусне и капчица масло. Същият е с минималистични размери, което е фактор за това, което е станало. Всички картерни вентилации, също задръстени. Надрани шийки на колянов вал. Куп още изненади.
                  Маслата са сменяни винаги навреме и с качетвени такива. Колата не е прегрявана и не е тормозена. Най-много ме озадачи фактът, че когато навихме ухото за теглене за да си я приберем и я дръпнах леко с Тойотата, ухото излезе заедно с втулката в която се навива. Оказа се, че се държи на две точки към напречната греда под бронята. Колата не е ръждясала и не е блъскана.
                  И японците се изпедерастиха.. Оправена е вече и си търси нов собственик.
                  Сигурен съм, че знаеш че голяма част от съвременните модерни дизели показват сходни на описаните недостатъци.

Ебем ти и напредъка, и екологията, и високите технологии, ...а да и високите цени, разходи и разходите за развойни дейности. Това след като не успяват да ги направят едновременно тихи, екологични, икономични и просто читави. Здрави и издръжливи, безпроблемни и по-малко капризни от старите.
                  Всеки трети е шести

Коментар

То в този връзка се очаква МО да пусне обществена поръчка зе епилатори и пилички за нокти.
                    Както и козметична грес, солидол или друг широкоспектърен лубрикант.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                      Вярно, дадоха ми кола, докато оправят моята (за 2 дни).
                      Онзи лаф там-за безплатния обяд...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз си мислех да пускам тук една Мазда 5, дизел, на 280 х.км. сервизна история....дъра-бъра, с анонса "приличен и добре поддържан автомобил", ама явно нямам шанс. Ще му търся пътя някъде другаде. Ама ще трябва да изчакам още, та да почне да гние и да спатъхне мотора. Инак, няма кой да ми се върже.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Потребителят иска лайна - дават му се лайна. Това е. А проблемите са сходни, защото технологиите са сходни, пък и много марки се градят на обща платформа. Предимно Форд, Рено и ГМ.

Голяма част от служебните ни коли са корейски от най-дървения клас - Шевролет(Деу) Лачети, Нубира, Авео, Фалос (Калос). Старите представители на същата марка отиваха в скрапа със здрави агрегати, пребити от експлоатация и ръжда.
                          Сегашните след 150 000 км почват да горят масло, като стара Шкода и да създават проблеми, предимно с двигателя. Ръжда още няма в значими размери. Проблемните двигатели са предимно 1.8. Те са два вида - Екотек 3 и D-tec. И двата вида след 150 000 имат як ръб по цилиндровите втулки. 1.6 изглеждат по-читави.
                          Старите бяха здрави дървета. Сегашните са само дървета.

Коментар

Потребителят иска лайна - дават му се лайна. Това е. А проблемите са сходни, защото технологиите са сходни, пък и много марки се градят на обща платформа. Предимно Форд, Рено и ГМ.

Голяма част от служебните ни коли са корейски от най-дървения клас - Шевролет(Деу) Лачети, Нубира, Авео, Фалос (Калос). Старите представители на същата марка отиваха в скрапа със здрави агрегати, пребити от експлоатация и ръжда.
                            Сегашните след 150 000 км почват да горят масло, като стара Шкода и да създават проблеми, предимно с двигателя. Ръжда още няма в значими размери. Проблемните двигатели са предимно 1.8. Те са два вида - Екотек 3 и D-tec. И двата вида след 150 000 имат як ръб по цилиндровите втулки. 1.6 изглеждат по-читави.
                            Старите бяха здрави дървета. Сегашните са само дървета.
                            Баси яките коли имате

Коментар

Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
                              Баси яките коли имате
                              Има всякакви. Особено лайняни са новите френски бусове и полюциите Волво.
                              Аз карам най-старата служебна кола E320 W210 и отказвам нова. Тя просто работи....

Коментар

Откакто се помня, все разбирачите казват, че истинските автомобили са модели на по 15-20 г. възраст. Т.е. сегашните истински са едновремешните калпави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X