Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане относно видовете токове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане относно видовете токове?

Я виж ти, къде се озовала темата. Еми така е, заговори някой за сериозно нещо като тока и веднага в бисери.
    Не го взимате насериозно и това си е, ама с него шега не бива.

Нали знаете вица: "Тока и жената трябва здраво да се стягат, че иначе може да ти изгорят къщата"

И като сме почнали вициве, то понякога учениците не са виновни, за това, че не знаят основите на електротехниката:
    "Изпит по физика. Професорът и студентът стоят един срещу друг с ръце на масата. Професорът:
    - Кажете ми, колега, в какви единици се измерва електрическият ток
    .
    Студентът поглежда в лявата си шепа и казва:
    - В ампери.
    Професорът поглежда в лявата си шепа и казва:
    - Правилно. Кажете ми сега, колега, в какви единици се измерва напрежението.
    Студентът поглежда в дясната си шепа и казва:
    - Във волтове.
    Професорът поглежда в дясната си шепа и казва:
    - Правилно. Кажете ми колега, в какви единици се измерва мощността - и хваща ръцете на студента.
    - Амиии... въъъв... секунди - отговаря студентът и хваща ръцете на професора.
    - Амиии... правилно."
    ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
      Съжелявам, че не разбирам от електричество.
      и аз не разбирам ,но точно там е забавното!!! аз незнам но се насирам от мания като ги чета тия постове .

А сега внимание искам да представя моята случка за изшибването ми със 220 волта и сега само забележете колко ми е акъла :
      зех една елка ,махнах и дисплея и с двете жички излизащи от диспеля аиде сега в двете дупки на контакта ,(защо спомням си че исках да накарам дисплея да проработи,каква инжинерна мисъл само а!!!)ефекта беше: 2 минути играх бреик на пода ,хеликоптери ,амфибии ,самолетоносачи ,лайнярки абе страшна работа,а ако ме бяха снимали с камера щях да спечеля "танцуваи със мен 2 "по Шоото на Слави дае сериозно,ако ли не щяха да ме дават по Discovery,щях да стана богат и известен,аааа изтървах щанса във живота си !!!!

Коментар

Що кърти мивки, щото всички разбирате от тоци или щото всеки си пише квото му дойде на акъла.

Щото...
        Като студент в МЕИ-то (сега ТУ-София) в Потока имахме един младеж с който така и не се запознах, но един изпит по ЕлектроТехника втора част (Главно 3 мерни вектори и бързи преобразувания на Фурие) човека (явно скъсан с неговата група и дошъл на поправка с нашата) седна на съседния чин, извади Царски Пищов (Големите букви не са случайни) и шепнейки ме попита : "за колко време се развиват два въпроса?", логично отговора ми бе "Ми зависи, колко знаеш, колко пишеш, колко си бърз...????", той изчака чинно някакво време очевидно скучаейки и пак зашепна "абе тук (в пищова) има едни букви U, I... какво значат???" Паднах от стола, и вярвайте ми сигурно е станал ИнженеРИН (добре че не е Доктор)

Коментар

Що кърти мивки, щото всички разбирате от тоци или щото всеки си пише квото му дойде на акъла.
          Извинявай ама не може да имаш претенции за що-годе образован човек, и да пишеш, че акомулатора е с променлив ток, а вкъщи е постоянен. Нещо е много сбъркано. За Макса лично аз имах по-добро мнение, но съм се излъгал. И явно не само аз(то кой ли съм, че да давам "равнис"), но и другите колеги са се подразнили от неграмотно зададеният въпрос. То такива въпроси май ги задават тези които израза "кърти Мифки" си го ползуват редовно, без да ги е срам. А уж този форум е за шофьори, за хора можещи да се справят с проблеми по колите когато са на много километри от най-близкият сервиз.
          Ама с "къртене на мивки" пред дискотеката(всъщност чалготека) не се научава да се оправяш в " безизходни" ситуации.
          Извинявам се за острия тон, но наистина се подразних.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

По повод рекордите ....
            Моя личен е 6 кV с предпазители 300 А .... не са сработили ....
            Аз се свестих в работническата поликлиника. Видяла ме кранистката от горе .... как опъвам жартиера.
            И до днес ... белег на пръстите на дясната ръка, може и нещо в главата да ми има ..... ама .... то кой ли е наред с главата, особенно четящите тази тема.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз умрях от смях, жена ми умря от смях, детето на четири годинки умря от смях. Абе пич, ти сериозно ли си завършил електрото . Бях чул че в Бургас в EVN търсят хора.

Коментар

Е, аз съм слаба ракия. Мен само 160 V са ме били . Ама яко на късмет, щото можеше и да са 380... На упражнения в университета връзваме там някаква постановка, не помня каква, почваме от 380 V, намаляваме през стъпка 20 V и правим по няколко измервания, всяко с променена схема на връзване. Те кабелите уж изолирани, ама като ги пипаш ток трябва да си е спрян. За целта на таблото има едно зелено и едно червено копче, ама масата голяма, а то далече. Та съм сложил една колежка до копчетата и казвам "изключи", размествам кабели, казвам "включи", диктувам данните и пак "изключи" и т.н... Ама тя, милата, нали телевизора вкъщи се пуска и спира от едно и също копче и си щтракала само по зеленото... А кабел с нарушена изолация естествено имаше...

П.П.: Колко я търсих тази тема днес...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да бе момчета, наистина завърших електорто, при това със 4 и 40 някъде. Защото оня знае как да подкупва даскалите и да им се мазни, и да си пише оценки в дневника де... и заедно с това почти не влиза в часовете . Иначе елате да ми видите дипломата: по математика - 5, бълг. ез и лит. - 6, икономика - 6 (само по това съм учил здраво), география, история, физика - 3, някъде - 4. Иначе на правенето на пътища по платките и запояване на елементи бях цар, ама като не ми се занимава да ги уча тия скучни работи за токовете, напрежения, съпротивления... какво да си тровя живота !!! Предпочитах да отида на фитнес или да дрънкаме глупости с барабите или да чета нещо интересно.
                  И трябва да ви кажа че СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ СЪМ УЧИЛ И МАЛКОТО ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА , защото това не е работа за мене, се едно в гъз на кон пияно да вкарваш .... еми няма да влезе, големичко е пияното

А колкото до мнението на Кольо : Кольо, брат ми, какво ти пука бе човек, кой какъв е в друга тема говорихме за Хемингуей и какво като е бил алкохолик и женкар?? Това прави ли го лош писател? - мисля, че света не мисли така .По същата логика и аз за ел. техник не ставам , но компютъра - хардуерно и софтуерно мога да си го оправя сам, гледам и се уча. Така бях при компютрите, беше ми много интересно. И уеб сайтове съм правил, вярно не са кой знае какво (но като запиша един курс...), и на пияно мога да свиря добре - ако имаше бъдеше в бг ... друго щеше да е, а за икономист специалност - маркетинг мисля, че това е призванието на живота ми, и претендирам, че съм добър в тази област и ми се отдава, пък това че си правим майтапа - нищо лошо , обърнахме го на лафче и веднага скочихте т'ва и онова, ще те посъветвам приятелю не взимай нещата толкова на вътре, гледай да си направиш кефа, а не да се дразниш така!!! Животът ти ще бъде по весел и добър, ако ме послушаш, а и повече може да живееш с по малко нерви ... Не знам, поне аз така мисля .... Желая ти да си жив и здрав и засмян. Това се отнася и за другите колеги. Взимайте пример от Джамбазов, той е добър последовател .
                  А колкото до EVN, ако можеш говори да ме вземат в EVN, да видим дали е възможно да спра тока на цяла България от Бургас,оо не много съм скромен днес, искам да спра тока на целя свят от Бургас хахаха това го измисли моят зъл гениии , ще завладея светааааа!!!<---- Сега е момента да си зададете въпроса "тоз нормален ли е?", а отговорът е"НЕ"
                  Последно редактирано от Tiger; 11-12-07, 11:28. Причина: Като имаш 6 по български език, моля, страй се да пишеш по-правилно.

Коментар

Един виц.

Иванчо се изцепил в час по трудово:
                    - Госпожо, тока се яде!
                    - Моля?! Как така се яде?
                    - Ами снощи докато си играех под балкона на комшиите, чух чичо Пепи да казва на жена му: Аре гАси тока и го лапай!

Коментар

Мен ме хвана СРАМ!

АТ и УЖАС некъф!
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Мен ме хвана СРАМ!

АТ и УЖАС некъф!
                        Няма за какво,а може би пък имаНа мен ми се струва здраво
                        задимена атмосферата. От напушване.Ако поне 2-3 пъти беше
                        влязъл в час-нямаше да задава тъпи въпроси.В друга тема където
                        беше решил да става мореплавател не знаеше какво е транец
                        Говори смело за Хемингуей , а го мързи да прочете Старецът и морето.
                        Абе особена ми се струва ситуацията
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не мога, вече съм под компа и хриптя . Жената се чуди дали да не ме доубие да не се мъча. Е как няма да те вземат в EVN с тая диплома, ти само си подай документите. Аз тичам за UPSи и агрегат.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Няма за какво,а може би пък имаНа мен ми се струва здраво
                            задимена атмосферата. От напушване.Ако поне 2-3 пъти беше
                            влязъл в час-нямаше да задава тъпи въпроси.В друга тема където
                            беше решил да става мореплавател не знаеше какво е транец
                            Говори смело за Хемингуей , а го мързи да прочете Старецът и морето.
                            Абе особена ми се струва ситуацията
                            Всестранно развита личнос еи, ти самолет подводница виждал ли си ?може и да има не се знае!!! Сякви ги има еи ,не се учудваи ако видиш дивак да следва право или бушмен-Българска филология !!!
                            сега идвам от зала и съм твърде спокоен,бих казал че съм спокоина йога ,а и няма фаида да се паля ,чуствам се съвършенно
                            Прятен ден ви пожелавам!!!

Коментар

не миля ,че е хубаво човек да се ограничава само в едно нещо-колкото повече знае толкова по-добре.Макс научи поне основните неща без значение дали ти е интересно-важна е ползата.Нямам претенции ,че разбирам кои знае колко от електротехника ,но знам основните неща и елементи закакво служат и каква е функцията им.Човек се учи докате е жив.Аз сега се уча ,учи се и ти.
                              много преди старта...

Коментар

Аве вие да не членувате във няква секта е ,секи прави забелешки така нетрябва а така трябва,това прави това не,сигурно и апартамента ще искате да ви заложа ,както във училише ама там ги правих на психодиспансер ....

Аве момчета ще запиша в Френската Сорбона спецялност електро мания ("или така наречената спецялност- тока ма изчатка отново"),дааа има така спрецялност и ще ви затрупам със такива термини че неможете да си помислите да ги кажете,а ако се опитате ще ви се заплете езика и няма да можете да го отвържете без хирургическа намеса или месарска!тва в кръга на шегата естествено в зоната на чичко хумористичко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X