Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане относно видовете токове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане относно видовете токове?

колеги искам да ви попитам - принципно акумулатор на колата е с променлив ток нали ?
    а тока които е по домовете ни е прав нали?

И с някакъв преобразувател ли се превърща ПРОМЕНИЛИВИЯТ ВЪВ ПРАВ (или казано с други думи как да вкараме в експлоатация елемент от колата но да работи с напрежението по домовете ни,ТОВА ЧЕ ЩЕ ИМА ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ ОТ 220-230V ВЪВ 12V ТВА ЯСНО ,НО ЩЕ ИМА ЛИ НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ОТ ТОВА(АКУМУЛАТОРА НА КОЛАТА ИМА ЛИ СЪЩАТА ЧЕСТОТА 50херца КАКТО ВЪВ КЪЩИ) ?... или аз бъркам нещо

и каква е разликата межу тях двата тока че ми е интересно ?

До: Питане относно видовете токове?

Пич все се каня да те питам кво пушиш
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Обратното колега, обратното
      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
        Пич все се каня да те питам кво пушиш
        не съм пушил ,може би от 2 години(ама може да ми дъжржи още)
        ама защо нямаше ли такова нещо наистина ,защото аз съм учил някакви такива работи във електро техникума (ся друга работа е колко съм влизал във часовете) но съм сигурен че ги има това за Правия и Променлив ток ,но за какво се отнасяха ???

Коментар

преубразувател от прав във променлив = трансвертер.
          преубразовател от променлив във прав= стабилизатор.
          Значи простичко за да подкараш каквото и да е устройство от колата в къщи ти трябва стабилизатор на 12 волта и обратно
          да подкараш електроуред от къщи в колата трансвертер 12-220 волта,със съответната мощност.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
            не съм пушил ,може би от 2 години(ама може да ми дъжржи още)
            ама защо нямаше ли такова нещо наистина ,защото аз съм учил някакви такива работи във електро техникума (ся друга работа е колко съм влизал във часовете) но съм сигурен че ги има това за Правия и Променлив ток ,но за какво се отнасяха ???

За теб май важи максимата "Като знам какъв инженер (в твоя случай електротехник) съм - ме е страх да отида на лекар"
            Nissan Patrol Y61

Коментар

Извинявам се много за усмивките, но това беше ефекта от първоначалното четене на въпроса.

Първо обърни предположенията си на 180 градуса и може би въпроса ти ще стане по-точен.

А относно разликата между двата тока, е тук вече форума няма да стигне, за да се отговори изчерпателно и точно на въпроса.
              ... to be continued

Коментар

AC/DC

Не ми се иска да се изживявам като учител по физика в отделенията (както казват старите хора), Но Променливият ток с напрежение 220В (в БГ и цяла европа) е в КЪЩИ, а Постоянният 12В (в повечето случай, иначе може и 6 - в старите трабанти и 24 в камионите...) е в Колата, а преобразувателя от 12- -220~ се продава на много места (Важна е мощността, в зависимост какво искаш да пускаш в колата) Днес например зърнах тема на Тедо с много прилични цени тук

Коментар

това за техникума не трябваше да го споменаваш...

AC/DC слушал ли си?
                  АС е променлив ток - такъв е ел. контакти вкъщи... Такъв ток произвежда и динамото в колата...
                  DC е постоянен ток - например от акумулатора на колата, батерията на джи-ес-ема и т.н.
                  AC към DC /най-често от 220VАС към 12VDC, 5VDC и т.н/ преобразувател се ползва за зареждане на акумулатори, а също и за повечето електронни устройства - например ЛСД телевизор, ДVД плеър и т.н.

DC към AC /най-често от 12VDC към 220VАС/ се нарича инвертор и се използва например да се захрани ел. уред от акумулатора на колата...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Само да добавя и, че правия ток няма честота... При преобразуване на прав в променлив тя зависи от устройството, което го прави.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ето тук може да се видят основните неща, за бързо припомняне на някои от характеристиките на електрическия ток.
                      ... to be continued

Коментар

"Тока Госпожо се яде!"
                        Казал Иванчо ....
                        "Защо бе Иванчо?" - Попитала Госпожата..
                        "Защото, татко, вечер казва на мама - Гаси и го лапай"

Така, че тия прави/променливи .... не вървят !!!
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Тва май са гъби. Ма не знаех че стават различни с прав и с променлив ток.
                          Бах мааму, отивам да сипвам още херцове на акума че щяло да става под нулата.

Коментар

ммм да всичко ми се изясни , 12V 220V няма значение кое ще ме изшиба, мисля аз да заместя ролята на преобразувателя докато слушам АС/DC .

a за електро техникума ,като не ми беше итересно кво да ги уча тия работи ,нали затова сте вие да ми казвате каде греша ,а пък и не съм техник ,кетап нямам ,ама не ми и трябва,аз съм злия млад техник със нащърбената косааааааа

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                              ммм да всичко ми се изясни , 12V 220V няма значение кое ще ме изшиба, ...
                              Повярвай ми ИМА значение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X