Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Безусловния базов доход трябва да е само за безработните, и то да е сведен до екзистенс-минимума. И да е обвърззан с други условия. Работещите си получавт РЗ, за какво им е ББД?
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Ами тогава това няма да е БЕЗусловен доход, а помощ при безработица. Различни неща са.

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Добре де, аз мога да изкарвам и достатъчно добра заплата, че да не ми е нужен ББД. По същество разликата е минимална. Нямам нужда от подаяния. Не че излишни пари има, но предпочитам да съм си ги заслужил сам. А не наготовко....

• Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
      Ами тогава това няма да е БЕЗусловен доход, а помощ при безработица. Различни неща са.
      Ако помощта за безработица е 4 бона, тя ще стане масова, а "работицата" ще остане мил спомен за който ще четат във вехтите книги.
      И така докато сичко си такова онаковата...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Безусловния базов доход затова е "безусловен" защото се дава на всички, независимо от това работят или не и колко получават. Именно това гласуваха в Швейцария - да се дава определена сума на всеки, включително и на децата /на тях даже малко повече/!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

• gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Швейцарците получават пенсия независимо дали имат стаж,или не,но тя им стига само да си платят наема.Сам човек получава около 1 800 франка ,семейните по 2 000.

• Skorpion_BG
          Skorpion_BG коментира
          Редактиране на коментар
          Не е в това въпроса какво получават. Въпроса е за какво гласуваха и защо 80% гласуваха против. И защо според мен в България това нямаше как да стане. И защо референдумите на практика не са това което повечето хора си мислят, че са.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Ако помощта за безработица е 4 бона, тя ще стане масова, а "работицата" ще остане мил спомен за който ще четат във вехтите книги.
        И така докато сичко си такова онаковата...
        То-о-о-о-о-о, някои хора е по- добре да не пипват нищо. И стават все повече, та не е ясно, дали е по- добре да работят- да вършат бели.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Всеки може да плеви градинки и да премита тротроарите. Не се изисква особена квлаификация.
          Кандидатът минава бърз курс за безопасно боравене с метла, ръкавици, полиетиленова торбичка и лопатка, и е готов за битка с природните стихии..
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Бедна ти е фантазията до какво съвършенство са извели подпирането на лопатата . Един познат им е инспектор и такова шоу настава като си паркира служебната кола примерно една пряка по нагоре и отиде пеша . Имало е случай задрямала мангалка да се сепне и да падне .

• Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          На всеки четири години се провежда допитването, което описваш. И това номинално, напоследък се провежда едва ли не по два пъти в година.
          Видяхме как се провежда с угаси го тоя пустиняк и всички произтичащи от това последствия . Един колега дето е фен на световната конспирация и че изборите са само парлама сега ми вика е виждаш ли какво правят като има камери а си представи какво е ставало като нямаше . Бюлетините в Костинброд помниш ли ги ? Какъв надпечат ние сме печатари не на нас тая . Всичко това толкова вдига доверието в избирателния процес че на следващите избори ще отидат със сигурност още по малко . Защо беше тая борба да върнат хартиената бюлетина и да докарат машините технологично до ниво принтер ?
          Последно редактирано от sek.1; 28-12-23, 04:40.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• davc
            davc коментира
            Редактиране на коментар
            А-а не, ти твърдиш, че аз твърдя!
            А аз не само, че не твърдя такова нещо, ами и изобщо нищо не съм казал по такъв въпрос...

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това какво е ?
            Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Предполага се да имаш представа за понятието - представителна извадка.
            Никой никого не е спрял да гласува. Напротив - постоянно върви агитация да се гласува. Пък и колкото с подобни на твоите идеи не са гласували, толкова и такива с подобни на моите.

• davc
            davc коментира
            Редактиране на коментар
            И къде в това виждаш разсъждения относно процентът достоверност на изборни резултата. И още повече заявление за 100 процента такава.

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение

То-о-о-о-о-о, някои хора е по- добре да не пипват нищо. И стават все повече, та не е ясно, дали е по- добре да работят- да вършат бели.
          ...особено, ако са министри или депутати.

Коментар

• Еееееех , на времето какви министри имаше!

Коментар

• Първоначално публикуван от caribi Преглед на мнение
              Еееееех , на времето какви министри имаше!
              Е, строяха се електроцентрали, язовири, заводи, болници, училища ...
              Сега се рушат.

Коментар

• Еееех какви язовири имахме, еееех!

Коментар

Еееех какви язовири имахме, еееех!
                  Даже каскади. ПАВЕЦ "Чаира" например.

Коментар

• Ееееех, много ни отне демокрацията, еееееххххх

Коментар

Ееееех, много ни отне демокрацията, еееееххххх
                      Демокрация ли? Каква демокрация? Къде?
                      А че се руши инфраструктурата повсеместно - руши се.

Коментар

• Ееееех разрушена държава сме , ееееххх

Коментар

• ezhko
                          ezhko коментира
                          Редактиране на коментар
                          Държава ли? Каква държава? Къде?

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X