Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Ех пак дискусията отива на зле...и вместо да се зачепкат проблемите наистина се коментират маловажни глупости...
    Не съм политик нито твърд привърженик на определена партия но имам сериозен проблем със себе си - защото работя в източна фирма и виждам разликите между европейското мислене(живот) и източното(да речем).
    Много ми се щеше в форума да се изказват хора които са заети в реалното производство - защото те са реалния истински барометър на живота и промените...
    Непрекъснато слушам (и наблюдавам) от колегите си - какво мислят за нас - европейците...И нещата не са никак розови..
    Честно казано - шокиран съм от мисленето на много от съфорумците тук...Уж умни хора пък - елементарната логика куца..
    Примерно Станьо(за мен разумен човек) а и доста хора мислят че сглобяването правителството е добро..Логиката им е че по добре калпаво правителство отколкото никакво..
    А това е огромна грешка поради 2 основни причини:
    1.Нелегитимно е - всички го казват и признават и даже официално има жалби документирано и какво? Нищо? КС чакат да се произнесе а той си мълчи щото е по добре да има правителство.. С други думи - с такова поведение ние просто узаконяваме и допускаме изборните измами корупцията и прочие.И на следващите избори измамите ще бъдат с още по голям мащаб -защото се знае че няма да има осъдени...
    .....
    Аргументирано мение, заслужаващо уважение.
    Не съм съгласен с всичко - НО уважавам , че имаш мнение и аргументи, а не ръсиш обиди и тъпи отпорки. РЕСПЕКТ за това !!!

По мнението ти:

1. Колкото и да е нелегитимно е по-легитимно от алтернативата. Много по-легитимно. Просто "Отличното е враг на доброто". И не отричам фалшификациите, купените , корпоративния и тнт.

2. Източното мислене - ЕСЕНЦИЯТА му е: "Отделния Човек няма значение, важен е колектива!"
    Да, ама с това мислене дългосрочно си в лайната - така е било и така ще бъде.
    Когато личността е по-маловажна.... След много кратко време става 'колектива' се заменя с 'вожда' и .....

3. Корупцията - тук сме с Ориенталско мислене - от родово-общинния строй директно минахме в капитализма.
    Няма изградени с поколения "граждански рефлекси и мислене"
    ХУБАВОТО е - зле сме ама има много по-зле - няма българи в окопи да мрът за величието на родината, нито мнозинството българи се пенят че ще са сами ама не и в ЕС

ИМА ПО-ЗЛЕ от нас, много, много по-зле.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      Ма ти ВЕРНО казваш, че като е влязла окупационна армия, дето ни е източвала кръвта и грабила после години наред - ТОВА било народа дето взел нещата в свои ръце ????
      Четеш ли изобщо какво си написал?

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      И кой и кога е решил въпросната армия да мине от тук ? Сега коя армия ни пречи ? Даже и Беларус проведоха по демократично и с по малко изцепки изборите от нас .

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Ако наистина вярваш това , което си написал за Беларус - за теб е вече късно. Дано децата ти не са с мислене осакатено като на теб.
      Реално за мисленето ти .... ти все едно си умрял.
      Плоската Земя е по-правдоподобна от тая 'мъдрост за Беларус' дето вирее в мозъка ти.
      Не мислех, че пак ще съжаля някого, но наистина ЖАЛКО за теб, много жалко.

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

село Чавдарци е типичен пример как с един , двама наемника да се канализира енергията на хората, по такъв начин, че да бъде изхабена за да не направи нещо добро за обществото.
    Алегорично казано:

Да се изпикаеш в морето с цел да вдигнеш нивото му и да помогнеш на заседнал кораб си е .... идиотизъм.
    НО - ако се беше изпикал върху току-що започнал пожар в двора си - щеше да спасиш къщата.

Там умело ги карат да пикаят в морето за да помогнат на заседналия в плитчината танкер
    Искате цитати, ето Ви цитат. Има и други, но Вие си ги знаете.
    Не вярвам още дълго администрацията на форума да се примирява с ролята на възпитател в детската градина.
    А, да... не вярвам и, че Бенца има нужда от защитници.
    Това са само някои примери, преди да помоля, за пореден път, темата да бъде затворена.
    Благодаря за вниманието.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      BENZBOSS , виж всеки може да има кавито иска убеждения. Здравсил, болеnсил, прав, ляв.....
      НО когато ги 'аргументира' с псувни и обиди - значи е глупак и/или боклук..... а там псувни има много.......
      И ако не го виждаш - значи не искаш да го видиш.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      😳

Това па защо към мен? Защото псувам ли?

Ми…..БЛАГОДАРЯ 😜

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      BENZBOSS - ако е към теб, така и ще напиша.
      В отряда 'Чавдарци' псувните и обидите са аргументи.
      Това се подкрепя от собственика.
      Самата 'атмосфера' там показва какви са хората. Нали знаеш: "If you have 2 friends and they are idiots , you are the 3rd one. If these 2 friend are smart - you are the 3rd one."

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение

Искате цитати, ето Ви цитат. Има и други, но Вие си ги знаете.
    Не вярвам още дълго администрацията на форума да се примирява с ролята на възпитател в детската градина.
    А, да... не вярвам и, че Бенца има нужда от защитници.
    Това са само някои примери, преди да помоля, за пореден път, темата да бъде затворена.
    Благодаря за вниманието.
    Наистина мислиш, че ограничаването на свободата на словото е добро и правилно действие?

Обосновано ще предположа, че си роден преди 1970 г и мисленето ти е формирано под грижите на "Партия велика води нашия победен строй".
    Ще се учудиш, но ако поговориш с млади хора, под 30 - 40 годишни ..... Други разбирания ще осъзнаеш че има на Света.

п.с. Как точно цитирания от теб пост , "прави неотложно и правилно" заключването на темата? Ако има лъжа в него - кажи коя е?
    Или има обида към някого??? Псувни? Както се прави в ... знаеш къде?
    Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 27-01-25, 20:07.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Защо не отговаряш на директен въпрос ??? Някакви 'мисли и насоки' ръсиш и се правиш на неразбрал.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Какво противоречи или не на конституцията го решава институцията наречена конституционен съд .

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Никой не е отменил здравия разум. Конституционен Съд ли ще чакаш???
      Ти чакаш ли астроном за да ти каже кога е изгряло Слънцето ?

Наистина мислиш, че ограничаването на свободата на словото е добро и правилно действие?

Обосновано ще предположа, че си роден преди 1970 г .
    Тропчо е ЗдравСил, така, че зàбрави да му пробутваш тез номера. Няма да минат.

Кàжи нещо за Тръмп?
    В момента сме във фазата "и българинът и американецът са свободни хора - могат свободно да плюят Рейгън!" (стар виц от комунистическо време).

Струва ми се, че ВСЕ ОЩЕ може да коментираме Тръмп в този форумЪт?
    Или не?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Тропчо е ЗдравСил, така, че зàбрави да му пробутваш тез номера. Няма да минат.

Кàжи нещо за Тръмп?
      В момента сме във фазата "и българинът и американецът са свободни хора - могат свободно да плюят Рейгън!" (стар виц от комунистическо време).

Струва ми се, че ВСЕ ОЩЕ може да коментираме Тръмп в този форумЪт?
      Или не?
      Тромпета очеизвадно е по-умен отколкото очакваха противниците му.... ОГРОМЕН проблем ще стане ако и той започне да вярва в непогрешимоста си, като един джуджак, работещ за величието на Америка без сам да го осъзнава
      Или фактите лъжат?

Коментар

• НАСДРАВЕ

НаЩа маса на ваЩа маса 🥃🥃

Няма се стягате
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          НАСДРАВЕ

НаЩа маса на ваЩа маса 🥃🥃

Няма се стягате
          Ний сме на Узо, а вий ?

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Ний на чайчИ сссссс лимончИ

• #1847.9
          BENZBOSS коментира
          Днес, 00:37
          Уй ма си ми симпатяга Гагич я кажи защо не се вясваш вече там или не ти се занимава а - едно детенце нещо беше намесено,инвалид,ти се подиграваше нещо…..да продължавам ли?

Тая работа стана като оная със сестрата дето я нямаш, ама трябва да доказваш че не е курва. Лицето ТъртЭй даже ми се извини по едно време в "Кръжока", че ме набеждава, но-о-о-о това бРъже се забравя (или па не се чете, особено от чукчи-писатели). Предполагам, че написаното си стои, но аз си изтрих регистрацията там и не мога сега да го посоча. Щото беше в топ-класифицирания ИМ раздел, където се обсъжда... пикането в морето ©️и много се притесниха, че съм бил видиш ли издал съществуването му и на храбрите участници им се привидя Белене защото са дали кой два, кой цели пет лева помощ за Украйна. Страх, майка, чу-до.

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            А то може и да не съм прав и аз и много други нали………седи си мирен ако искаш и не се закачай

Тромпета очеизвадно е по-умен отколкото очакваха противниците му.... ОГРОМЕН проблем ще стане ако и той започне да вярва в непогрешимоста си, като един джуджак, работещ за величието на Америка без сам да го осъзнава
          Или фактите лъжат?
          Не виждам факти, които да "индикират", че Тръмп не вярва в непогрешимостта си. Напротив. "The King can do no wrong" ©️

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Напротив - той се заобикаля с изключителни личности, докато например джуджака е обграден предимно със средна ръка кагебисти - Шапкари с ограничени постижения.
            Същото е и с Е(б)р(ъм)доган(ски) - семейни назначение, щото изявените специалисти му казват да го .... под вода
            точно както и при Kим(иона) - сестри, чуйчо, учинайчо
            Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 30-01-25, 11:15.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Ким ги разстреля родата . За сега само сестра му оцелява и казват че е с пъти по жестока от него .

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Осведомеността ти може да се съревновава само с младостта ти

"Semper_Idem коментира
          Вчера, 19:51
          Божей, наистина задавам тъпи въпроси. Благодаря за отговора. От няколко години не съм влизал тука и ....
          Ще трябва да потърся този форум на Чавдар. Макар, че имах спречквания с него мисля, че е умен човек може и да се струва да се прочете."

Убото е усетил че може да му духнат под опашката и решил пак да мимикрира, много си прозрачен альоо.😁
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            ако е умен човек - това е лесно проверимо.
            Умния човек не псува, не обижда и не си изпуска нервите, когато му се каже истината.
            Колко да е умен иначе?

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Trump.png
Прегледи:147
Размер:675.5 КБ
ID:6986687

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Тая с цените на петрола свърши работа на Рейгън когато щатите бяха един от големите вносители на петрол и докато СССР фалираше те изкарваха пари . Сега как точно ще стане тая като са един от големите износители нещо поне моята икономическа логика не казва . Специално Саудитска Арабия още не е компенсирала американския пазар а арабите са известни с това че винаги гледат първо своя интерес . Въпреки призивите на Тръмп цените на петрола ако не вървят нагоре то и не падат . Неговата е малко като нашата дайте да дадете .

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Бюджетите на икономики с GDP над 29 000 милиарда, я пак двадесет и девет хиляди милиарда. Двадесет и девет трилиона БВП
            Та механизмите за компенсиране на националните производители са много по-сложни и работещи от 'събиране/изваждане' внос/износ.
            Както е известно тукашните форумни членова са много по-умни от тромпета... да се чудиш защо те не са президенти ... поне на РБ

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Лошо няма защо тогава цените на петрола се вдигат ? Това въпреки призивите на Тръмп . Тарамбуките от ОПЕК му показаха един среден пръст. Демек решавай си политическите проблеми за твоя сметка .
            Последно редактирано от sek.1; 31-01-25, 05:39.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Тая работа стана като оная със сестрата дето я нямаш, ама трябва да доказваш че не е курва. Лицето ТъртЭй даже ми се извини по едно време в "Кръжока", че ме набеждава, но-о-о-о това бРъже се забравя (или па не се чете, особено от чукчи-писатели). Предполагам, че написаното си стои, но аз си изтрих регистрацията там и не мога сега да го посоча. Щото беше в топ-класифицирания ИМ раздел, където се обсъжда... пикането в морето ....
          Да се пълни с градинския маркуч морето, за да изплува затъналия кораб си е ..... добре насочен отвън идиотизъм.
          Когато гори двора ти и може да запали къщата - най-добре е да се изгаси огъня в двора, вместо да се 'полива морето'.
          Ония са получили доста над 200 000 000 000 $ , и 'вярата' че със една стомилионна частица от това допринасяш е смехотворна.

Със същите пари в България може да направиш 1000 пъти повече за същата кауза.
          но там си ги програмират и водят за носа. Толкова им е капацитета. Да поливат морето с градинския маркуч....

Коментар

• Semper_Idem
            Semper_Idem коментира
            Редактиране на коментар
            Ей, образ, защо смени пикаенето с градински маркуч. Не е интересно вече. Друго си е "да се изпикаеш в морето". По колоритно е.
            А и събужда отдавна забравени спомени. А иначе политико- икономическите ти коментари са ...... смешни но ...
            смехът бил здраве - поне за мен.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            когато вместо аргументи се използват лични нападки, обиди и 'затапки' - се демонстрира интелектуално ниво и ценности като на уважаемия Соловьов... или поне Къстадин

...
          Ония са получили доста над 200 000 000 000 $ , и 'вярата' че със една стомилионна частица от това допринасяш е смехотворна.

Със същите пари в България може да направиш 1000 пъти повече за същата кауза.
          но там си ги програмират и водят за носа. Толкова им е капацитета. Да поливат морето с градинския маркуч....
          Не съм съгласен. "Crowd-funding"-ът доказано работи. И то не откакто е кръстен така, а от хиляда години поне.
          БаМките нали точно така работят - привличат (или уреждат принудително) 1000 души да открият сметки при тях с по 1000 лв. в сметка средно и хоп - отпускат един милион на кредит на свой човек.

Коментар

• Ей хора !
            За стотен път Ви казаха да не се джавкате и че това е единствената нетехническа тема! И Тропчо и администратора са направили компромис и нека да спрем дотук и да не дразним.
            Не виждам смисъл да обсъждаме Тръмп или Украйна или Путин при положение че при нас в България положението е предкризисно.
            Лично аз не искам да обсъждам политиката ами пряката икономическа криза в която се намираме. И стигам до политиката защото просто от нея зависи...
            Аз лично пиша в този форум защото мога да чуя непринудено реално мнение за това или онова от ... от средностатически българин... нещо което не мога да прочета в медиите...
            И е неприятно да слушам чета дрязги...не допринасят с нищо...

Към този Гаврил :
            Човеко поспри се малко - няма нужда да отговаряш на всяко нещо и просто дай възможност на останалите съфорумци да се изкажат...
            Прави като мене бе човек - използвай форума за добро и помисли какво може да извлечеш от него...ползите са много...

Да ти кажа моите ползи:
            Засякох един от "шефовете" на Спиди тук - резултата е че си ликвидирах логистичните проблеми...Освен това конкурентите им ми се обадиха и ми направиха невероятна оферта(за Румъния).
            Един от съфорумците (вече го няма) се оказа съсобственик на морска логистична компания - и точно той е в Китай - няма да ти казвам колко ми помогна...
            На Анатолий му звъня почти всеки месец ...
            И колко още има знаеш ли?
            Относно хората с които се ядеш непрекъснато:
            1. Гагича : този човек е с невероятна юридическа практика - той знае нещата отвътре знае как реално се случват- заради този човек отидох и си промених сключен вече договор(напразно според моя адвокат) и знаеш ли какво стана? След година и нещо Гагича се оказа прав...напук на мойте юристи--- този човек ми спести пари немалко... Аз бая се ядосах - значи плащам на адвокати и накрая в някакъв си форум получавам по добра юридическа помощ... егати и....
            2.Тука имаше една жена съфорумка - видна юристка - тя също ми е помагала.. Ама няма я вече - забравих и ника
            3.Любимия ти Чавдар - и мен ме "ядеше" непрекъснато може да провериш архива... И след хилядата му приказки едва успях да отсея стойностното - благодарение на него (и само на него) - чистата ми печалба от този човек е някъде около 40к... сериозно ти говоря.. този Чавдар ми донесе 40 000 лв.. еми... ще го търпя за тези пари..по някое време обаче реших че съдбата ще ме накаже - и му се обадих и му казах че благодарение на него съм изкарал пари(без да уточнявам какво и колко) и чистосърдечно си казах че искам да ги разделя с него (като си представях нещо за 10 000). Ама той в типично негов стил ме отряза и каза че нищо не иска от мен... Е с това приключих.. все пак 10 бона са си 10 бона...документирано е...

Защо и ти Гавриле не правиш като мен?! Помисли как тези хора могат да работят за теб?Какво може да извлечеш от тях?

Дайте да престанем с дребнавите простотии и да обсъдим най най важното нещо в живота ни - това е кризата в която сме.. най вече икономическа...

P.S
            Даже от Венцислав Петров също съм изкарал пари - един път му пушеше главата и аз му взех лаболаторните изправители почти без пари...

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
              Редактиране на коментар
              радвам се че си щастли. Но има хора, за които парите не са фундамента на Живота.
              Няколко изключително мъдри личности са се изказали по тази тема през хилядолетията, аз няма да кажа нищо по-умно от тях.
              Всеки е свободен да живее както иска , спазвайки законите на страната си.
              Поне в България е така

• Меркантилен тип си ти,само парите гледаш,а сега и плюенето по потници искаш да спреш. 🤣

Обясни ли им на дърти мъже кое и как,разбраха ли те?🤣
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X