Обява

Свий
Няма добавени обяви.

произвеждане на ток от вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: произвеждане на ток от вода

И кьм автора на темата - не ми се вярва да е толкова секретно,че да не искаш да вкараш още жокери в уравнението.

Какьв ток ти трябва,12 или 220,за какво ти е,колко искаш,можеш ли да го пренасяш и искаш ли това................?Пусни им да захапят иначе ще те хапят теб.

На 15 километра в час перка колко педята ти вади около 40 ампера 12 волта,генераторчето струва 8 зИленки,това за идея само.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

8 хилки зелено?

Коментар

Ми да,те за това му викат Стой и Виж или игра на думи с Watt and Sea или ват и море.Срам нямат,но пьк имат доста добри реултати на околосветски сьстезания.Круизинг модела около и малко над 8,сьстезателния а варио стьпка не ми се мисли ма кой си има брада си има и гребенче.

http://www.wattandsea.com/en

И знам,че няма кой знае какво в него ма на,8 бимберици му искат, 'ку щеш.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Мда. Махни се от живота ми - ти уби детското в мен!

От няколко дена си мислех как ще туря маркуч след водомера на един тукашен изрод, ще гяпя някое динамо от автоморгата, и един спирачен диск от вторичните суровини за турбина, и айде сичко у кереча ... Сега трябва да търся жици да се вържа за електромера му.

Коментар

Австралиец си купи малка лодчица,иска да си я кара до там долу,а няма място за арки,ветрови генератори или соларни панели.Само нещо цената не му хареса.

Има и хубридни уреди,като тече вода си я ползваш,но може да го накукьрджиш и да му монтираш перки,вьрти от вятьра тогава.Малко повече пари от това,но и вади малко по-малко ток и е голям бастун.

Ше ми се карат пак,аз чакам оригинала да каже каква е идеята.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Не, за такива пари няма как да мисля. Виж ако намериш такова строшено да го наснимаш - има идея. Да не измисляме всичко от нулата, тия сигурно са ги докарали до съвършенството, няма кво да измисляме велосипеда.

Коментар

Това строшено е като да намеря Бентли с криви калници.Може по-интересно да е с какви контролери и мозьци работи машинката,а иначе хидродинамиката,перката и нам си кое няма да е кой знае какво.

BOSS SAILING имаше проблем с вибрациите на около 50 и малко километра в час на едно интересно време,но това е,всички други се кьлнат в това / или поне тия които не са давали пари за макината /.

Падне ли ми ще наснимам ма скоро няма да ми падне.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Това вероятно е генератор с неодимови магнити, тук имаше някой, който преправяше автомобилни за ветрогенератори. Идеята е да работи при ниски обороти.
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ми дават му да вади мускул при 6 вьзла,при 9 тока е двоен,а това са 16-17 км/ч да речем.Перката се вижда колко е,стьпката мога да се опитам да намеря и от там вече ще стане ясно с долу горе какви обороти вьрти ако има значение.Няма да са някакви хиляди обаче.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Нямаме толкова бързи и поне толкова дълбоки реки.

То всичко смислено е с редкоземни магнити, само че завода в Перник напълно европично го съсипаха. Сега всичките по цял свят са от Китай, и тогава може да купиш направо цялото динамо, за кво да се разправяш само с магнитите. Додето още изобщо ги продават.

Коментар

http://www.wattandsea.com/sites/defa...ept%202011.pdf

Това е хАвстралийско или поне това помня.

Technical Specifications

Nominal output: 500W (40A in 12V; 20A in 24V)
                        Start-up speed: 3 knots
                        Voltage : 12V or 24 V
                        Weight : 8 KG (3 KG convertor-regulator)
                        Dimensions : H - 116 cm or 80 cm; W - 38 cm
                        Aluminium leg: Delivered with convertor-regulator and 240 mm propeller

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

При нас смислено е единствено с перка за вятър и килимче слънчеви (това за мобилна употреба).
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Дебела работа. Тоя корпус сигурно е много скъп.
                            Пропелера голям ... Барем половин метър дълбок бързей ... Дунава е дълбок, ама е бавен и е далече.
                            Май ше трябва да търсиш очукано Бентли.
                            Или тука да си уловим и да си наритаме някое.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                              При нас смислено е единствено с перка за вятър и килимче слънчеви (това за мобилна употреба).

Да де ама виж вьпроса в началото на темата.Знае ли човек,за идея обаче както казах става.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Дебела работа. Тоя корпус сигурно е много скъп.
                                Пропелера голям ... Барем половин метър дълбок бързей ... Дунава е дълбок, ама е бавен и е далече.
                                Би могло малко до се промени стъпката, за да се вдигнат оборотите. Ама малко...
                                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X