Обява

Свий
Няма добавени обяви.

произвеждане на ток от вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: произвеждане на ток от вода

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    В този форум дебилите някога бяха кът... Сега се плодят и размножават...

... Сега повечето сме чукчи читатель.

Някакъв човек ви написа 3 изречения и вижте каква образователна тема се заформи, нищо че е в спама!
    Последно редактирано от Танасе; 21-02-13, 09:46. Причина: допълнение
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Какво и е?Или да караме по темата?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Гледал съм англичанин ,как си отива на вилата в планината, вади една кутия 80/80см с отвори и решетки, мета я в близкия поток,опъва кабелчето да къщата,включва го в ел.таблото и къщата светва,е те са на малко по- нисък волтаж,но все пак е готов купешки продукт,значи мое се направи!След това прибираш в колата и си заминаваш.Гяволията/предполагам- не съм отварял текова щото нямам мое /е в максимално лесно задвижвана турбина ,максимално ефективна /с максимално малко съпротивление/, предавка към генератора ,водоизолация на нещата.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

И брееееее,тоя с Голф 1 Турбо ли дойде?

80 на 80 в поточето,тегли кабела и кьщата светва викаш???
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Мисля, че цолска =полска. Не знам само кое поле има 200м денивелация.
            Баси, и от тая тема няма да стане истински смех.
            Вчера Пенчо прецака една тема за джипове с различно число на дифовете....били по-проходими...

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            ......След това прибираш в колата и си заминаваш........
            Това е ..странно. У ЕнгЕлизко къде нема ток едва ли има апаши. Що го прибира перпетуума?
            Сигур е технология не'ква.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              И брееееее,тоя с Голф 1 Турбо ли дойде?

80 на 80 в поточето,тегли кабела и кьщата светва викаш???
              Много си язвителен !Защо с рогата ,това съм го видел преди 8г.,за Голфа- ти си знаеш!
              Поинтересувай се по сериозно и ще видиш истината и за двете,айде да не бъркаме темите и без излишна конфронтация,Старши участник е Голяма отговорност и Етика!По кротко ,Колега ,недей като шопа "такова животно нема",само защото не си го видял,уважение към способностите ти и приключенския ти живот,но по-леко го давай като Старши,някои не се притесняваме от това!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

От нещо, просто хвърлено в поточе, може да изкараш 50 вата, хайде да са 100, ама малко трудно. Имам си поточе, хвърлял съм разни неща вътре
                Ако искаш повечко киловати, "поточето" трябва да се казва Марица примерно, или пак опираме до пустата денивелация.
                Има такива преносими микроелектростанции, вършат работа да си заредиш лаптопа или да ти направят някакво светло (всъщност, 10 светодиода по 5 вата са си ДОСТА светло). Като цяло хидродинамиката не е секретна наука, мини и микро ВЕЦ също не са измислени вчера. Нещо не схванах що се гъбаркате, освен с леко неграмотното писане...

Домашния ми експеримент си разцъква киловат на 13 метра, при около 10 литра в секунда, даже май качвах клипче някъде. Като се позатопли времето ще отнесе известно количество бетон и нова турбина, че експерименталните се разпарчетосаха за няма и месец.
                Генераторите с постоянни магнити се оказаха леко ташак работа. Работят, естествено, но искат много крив инвертор след тях и като се удари чертата, крайното КПД е приблизително същото, като на класическите, а цената излиза по-висока. За дребен преносим генератор може и да има някакъв смисъл, но за стационарен са си набутвация.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Много си язвителен !Защо с рогата ,това съм го видел преди 8г.,за Голфа- ти си знаеш!
                  Поинтересувай се по сериозно и ще видиш истината и за двете,айде да не бъркаме темите и без излишна конфронтация,Старши участник е Голяма отговорност и Етика!По кротко ,Колега ,недей като шопа "такова животно нема",само защото не си го видял,уважение към способностите ти и приключенския ти живот,но по-леко го давай като Старши,някои не се притесняваме от това!
                  Не не успокоявай,ти и твоите твьрдения са ми ясни още от Голфовата тема,тьпотиите ти нещо не минават както се вижда,а какво са тьпотии вземи се поинтересувай и не бьркай ват с киловат.

ВидЕл си нещо преди 8 години ма май е ловил риба с това 80 на 80 привечер,не е давал,а е взимал ток, и компотите са си твои.

Айде и не се притеснявай да говориш глупости,и те са си твое производство.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

да не се бъркам ама темата май не е за тук,разни модератори хвърлят синжиря в краката на коня да го спънат ,барем да преместят и темата
                    Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

Е къде да е темата?

Виж я как почна и как свърши,80 на 80 къща захранва,представяш ли си ако беше 2 на 2????

Ма и ти си прав,може да се перне в Бисери и блясъци,е така да се чете след 200 години,че някой е имал идеята за вьлшебното сьндьче,и нищо ново не са открили.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ASAN3 Преглед на мнение
                        ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПИ ТУРБИНА
                        От "Женския пазар", от Световния Търговски Център (Илиянци), от Битака или в краен случай от някоя морга. Практиката е показала, че там има всичко.
                        Ама внимавай при избора, че току виж се окажеш с повече ток, отколкото ти трябва!
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

водата е хваната добре няма как да влезне боклук(майка-камък)извира от земята каптирана.1700 метра е дълаг трабата а денивелацията на майката с мястото е 200 метра.каква дюза трябва и каква турбина ми трябва.

Коментар

Колко ти е дебита на водата? Ако не си го мерил, сложи някакъв съд с известен обем и засечи за колко минути (или секунди, както дойде) се пълни. Добре е да се знае и светлото сечение. Да те ориентирам накъде отиваш с мощностите и какъв тип турбина би бил по-пододящ.
                            От къде да се купят вече е по-интересно, но пак зависи от мощнотта и типа.
                            При описания начин на захващане на водата, голяма част от проблемите отпадат.
                            200 метра ... баси кефа...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

200литра вода за 5минути а до дванаДЕСЕТ атмосФери сЪм го замервал, а оттам нагоре ме хвана страх да не грЪмне инсталациЯта. И не сЪм го замервал, но все вЯрвам Че поне 19 атмосФерИ Ще има.
                              Колко киловата е вЪзмоЖно да излезнат и сЪс каква турбина, дюзи?
                              Последно редактирано от derhunter; 11-05-13, 00:41. Причина: Писането на разбираем български е добре дошло

Коментар

Сборните изходни данни аз ги виждам така -
                                сечение на тръбата 1 цол, дебит 40л/мин, налягане около 19 бара.
                                Хайде сега знаещите да кажат.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X