Обява

Свий
Няма добавени обяви.

произвеждане на ток от вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• произвеждане на ток от вода

как мога да произвеждам ток при наличието на цолска вода с воден стълб 200м

От: произвеждане на ток от вода

С турбина - тривиално.

ПП. Цолска вода на български означава ................... щото аз знам само за г-н Цол и др. Цола Драгойчева.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      С турбина - тривиално.

ПП. Цолска вода на български означава ................... щото аз знам само за г-н Цол и др. Цола Драгойчева.

ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПИ ТУРБИНА

Коментар

За цолската вода,може би има предвид че излиза от тръба 1цол водата.
        А каква турбина съм виждал преди години в една хижа:
        с накрайник на пожарникарски маркуч,ползва се да се изтъни и насочи струята,а и за регулиране на оборотите,към "турбина",направена от лъжици,захванати за шайбата на автомобилен генератор.Генератора се върти и произвечда ток,с който се осветяваше хижата,май с 24в. крушки.За възбуждане бе свързана крушка 5ватова от габаритите-тя едва мъждукаше.Голяма атракция си беше.
        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Поради отказ за повече информация по проблема - отговорът е : от магазина за турбини.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От "цолска" вода, не очаквай много, пак зависи, де..... Зависи също, колко волта искаш да изкараш, все такива.... Я сподели малко информация, пък...... Тази вода от къде идва.... Сондаж, каптаж, река?? За какво ти трябва??
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не мисля че цолска тръба може да изкара воден стълб 200 м.
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

ПОСТОЯННО ТЕЧАЩА ВОДА ПО ТРЪБОПРОВОД 1700 М ВОДЕН СТЪЛБ 200 ,300м колко вата ток може да се произвежда и какви хидрогенератори се продават

Коментар

В този форум дебилите някога бяха кът... Сега се плодят и размножават...
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Ако сметнеш и скороста им на размножаване щъ черпя...бира
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

Старите кучета,както винаги не пропускат шанса да се подиграват с новоизлюпените съфорумци!!!!

Коментар

Пичове ... един цол вода на 200 метра е сериозно, и ако данните са верни, откровено завиждам на колегата, задал въпроса!
                        Турбини в България не знам къде продават, но ако въпроса е сериозен, едно - две напътствия от личен опит:
                        1. Резервоар (отстойник) при захвата на водата + решетка. На 200 метра налягането е 20 бара, водата е малко като количество, тоест отиваме на Пелтон. А единственото неприятно нещо при Пелтон-а (от този калибър) са дюзите - достатъчна е 1 клечка и 5 листа, за да затапят така дюзата, че после трудно се вадят с чук. Да не говорим какъв цирк настава, ако в тръбата се напъха някоя жаба. Ако има хоризонтален участък или такъв с лек наклон - желателно да е закрит, с възможност за достъп при нужда.
                        2. Здрави основи на турбината. Цялата играчка на пръв поглед изглежда смешно малка, но ... само така изглежда.
                        3. Здрави тръби. Налягането само по себе си никак не е малко, а като се вземат предвид и неизбежните (поне в началото) хидравлични удари ...

Мързи ме да го смятам, но ако наистина денивелацията е 200 метра (множко ми се вижда за нашите терени, но знам ли), това са към 10 киловата грубо. Ммммм ... баси кефа ... искам и аз ...
                        Сериозните сметки и проби ПРЕДИ инвестицията са задължителни, защото някои незначителни на пръв поглед пропуски, в последствие могат да ти отровят живота.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Ако сметнеш и скороста им на размножаване щъ черпя...бира
                          Това е задача с повишена трудност, Ванка... Но със сигурност е забавно всеки ден да преоткриваме възможностите на Фундаменталната проблематика.
                          Колкото до бирата - няма значение кой черпи - важното в духовен живот да кипи
                          Може да мина да те нагледам тези дни

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                            Старите кучета,както винаги не пропускат шанса да се подиграват с новоизлюпените съфорумци!!!!
                            "Фактът е най-упоритото нещо на света..."
                            М. Булгаков

Коментар

И аз искам да се множа.

ОТКЪДЕ ДА СЕ СДОБИЯ СЪС ЩАСТИЕ?
                              От техническите изисквания - трябва ми много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X