Коле като почнеш да жънеш си дай проба за анализ на зърното за хектолитър, глутени и други, и понеже знам, че си сял добри семена, вярвам, че ще имаш добри показатели- съответно по добра цена.
Цените на зърно се диктуват от Украйна като най- голям производител и износител за Европа,но с тия проблеми които имат вярвам ще хванем по добра цена.
Като стане въпрос за продаване на пшеница, царевица или слънчоглед е все едно играеш тото с собствения си труд и стока.
Налягали посеви, трудна година и прекупвачите почват да търсят под вола теле, мамицата им. Ако 150 дкара се жънат за ден при права пшеница сега ще ги жъна за три дена,ами това гориво да не ми е манна небесна,благодарско поне за валчърите.По рано от тази неделя не виждам шанс да вляза,мисля какви ли не схеми ,да ожъна това което не е налягало първо, докато не е запраскал друг дъжд, пък другото после.
Морския балчишки вътър тук не дава да се почне по рано от 11 ,12 на обяд и вечер до 20 часа ,овлажнява за секунди и ножа почва да дъвче и вършачката се зори.
Ей ,все се бия през устата като дрънкам за земеделие и пак.Всъщност не вярвам да изглежда толкова зле отстрани,та нали ние с Колето и Пацето сме малцината от тия които ви правим хляба.
Наздраве с бира и за ония които правят бирата!
Такааа!
С Тихич-а се разбрахме за размера на надницата. Е, как нЕма се разбЕрем, кой в наши дни бЕга от дваесе лева на ден плюс храна (мусака от тази на комшийката му), пиенье (от инсталацията в мазата му) и спанье (нЕма да уточнявам кой с кого, как и защо). Всичките тези екстри срещу това да врътна нЕкое друго кръгче с комбайн, фадрома и ... имаше още нещо ма го забра'их. А! Както и да откажа цигарите.
Мда. Тази седмица се очертава интересна...
Наздраве!
Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.
Гледай как се изметна, нали говорхме за 200 лева надник.
С тебе Гриша честно ме е страх братле да жънем, щото те знам колко си нормален и как ще си паснем ,освен в Гинес да влезем за най малко изпити бири друго няма да направим.
Наздраве!
Специално наздраве и на Божич!
п.п.Ако си сериозен Гриша, ще те чакам.
С уговорката от сега, не повече от кег на ден.
Аз си плюх в пазвата, че няма да гледам ,но не се стърпях за Нигерия-Франция,много бях за нигерийците ама уви, петлите надвиха орлите.
Наздраве с бира!
Слушай покрай паспала в гъзягата и яки моменти ще има, ей го Румбата набора балчишки е на 18 километра и Радича Гадев е там,няма грам да съжаляваш и Таргата ще дойде вярвам да удари три.
Ама за тоя мощен надник си иска и мощна гъзяга,или почивка на телескопичния и вдигай 5 метра нагоре бай Грегъри с лопатата 1000тона зърно отделно 40 за семена.
Стига стрескавици и стресници- което е пак чудно и интересно как наричат стресницата в различните области и общини на малка България.
В Съединение стресница е пуперче.....
Наздраве с бира от вчера!
Коментар