Нали ви се оплаках предната седмица, че ми беше ужасна. Е тези три дни ми се видяха като две седмици като предната. Едва глътнах една водка и след малко ще припадам. Наздраве!
Реших да правя десерт под френското наименование „Ягодов чийзкейк”!
До тук – добре, викам си – колко па толко да е сложно! Гледам рецептата – "купете продукти за хилядаиосемстотин лева" – добре, купих ги. И „форма с откопчаваща се джаджа” купих, за осем и двайсе! И започвам:
„Смелете в кухненския робот бисквитите с овесените ядки, след което добавете 12 /дванаЕсе/ лъжици разтопено масло!” Добре! Слагам бисквитите с овесените ядки в робота – меля меля, слагам маслото и те остават абсолютно сухи.. Нищо - викам си - такава е рецептата. Продължаваме! „Вземете изчистените ягоди и ги ПЮРИРАЙТЕ с пасатор..” Пасатор – включен, ягоди – изчистени! 3-2-1-старт! Пляс ягодовото пюре от пасатора право в очите ми! Е, не - викам си, поприкрих тази касапница, случваща се в купата, и ръката ми се обля в ягодово-кървави пръски от „пюрирани работи”. Доообре. Продължавам! „Разбийте крема-сиренето и захарта с миксер.” Няма проблеми! Започвам и част от „крема-сиренето” се озовава от бъркалката на миксера право на абсорбатора! Гасиму! „Смесете ягодовото пюре с летящото крема-сирене.” Готово, бе, тва беше лесноооо! „Накиснете желатина в МАЛКО (колко) вода и го разтопете на водна баня, след което го оставете да изстине и го добавете към сместа”. Дообре! Накиснах, втвърди се, разтопих на водна баня и тъкмо да го добавя „към сместа” и този желатин нек'си се гипсира! Опитах от едната лъжица да го изчегъртам с друга, после от другата с един пръст, после от първата с друг пръст и накрая имах два пръста от две ръце залепнали за две лъжици – за всеки по една! ОМГ! Отначало – „разтопете желатина на водна баня!” ДОБРЕ! Разтопих го! Пак! „Изсипете сместа върху онова с бисквитите и оставете в хладилник за няколко часа, най-добре за цяла нощ.” Избирам за цяла нощ! Кухнята е погром. Желатин имам в косата И в канала на мивката, ягодово пюре – по блузата и дънките! А утре, след като стегне евентуално, ще се наложи да „разбия заквасената сметана с ваниловата захар” …. Прекалено опасно звучи, но аз ще го довърша този чийзкейк или той ще довърши мен!
Кръвна група 0+
Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "
Коментар