Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос от кандидат-студент ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос от кандидат-студент ?

Ами не, ще кандидатства с оценката от матурата по физика

Коментар

И такаа, от доста време на съм писал, но кандидатстудентската кампания вървеше с пълна сила. Братчеда отчете дообри резултати и за добро или лошо е приет в специалността Транспортна техника и технологии. Дали ще е губене на време и разтягане на нерви или един невероятен период от живота му, изпълнен с научаването на МНОГО нови, интертесни и необятни неща, които ще са му полезни за цял живот зависи единствено от него .
      * Според мен, тази специалност не е изобщо желана в момента, а винаги ще има автомобили и сервизи, за защо не и заводи нуждаещи се от специалисти с конкретното образование и знания

Последната беда се оказа и най-сложна , момчето е прието в ТУ София и ТУ Пловдив. Сега дилемата е КЪДЕ да се запише .
      - в София има подсигурено някакво що-годе жилище, но като цяло града ИЗОБЩО не му допада, бутаницата, задръстванията и навалицата не са по нашата част. Ние сме планинари хора и трудно, да не кажа невъзможно е да свикнем с големите задръстени градове, ама .. ..
      - в Пловдив обстановката като цяло е коренно различна, града е един от най-добрите за живеене (поне според мен ).
      И двата града са на еднакво разстояние от родната колиба така, че
      Единственото нещо което би могло да изиграе някаква решаваща роля е базата. Аз лично съм ходил в транспортния факултет на Ту филиал Пловдив и бях доста приятно изненадан от базата, преподавателите, абе доста добре. В София нямам идея как е. Предполагам е по-добре в някаква степен, но филиала в Пловдив е доста по-нов което предполага и по-ново обурудване ама ..
      - на времето си спомням, че към ТУ София имеше някакъв авто сервиз, сега дали стои и работят ли там студенти ?

Поздрави !
      п.п. В Пловдив незнам как е, но при нас в МИ-то навремето имаше студено обработка, работа на стругове, и разни други крайно интересни дисциплини и занятия, там знаете ли дали има нещо подобно ?

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        ...но като цяло града ИЗОБЩО не му допада, бутаницата, задръстванията и навалицата не са по нашата част. Ние сме планинари хора и трудно, да не кажа невъзможно е да свикнем с големите задръстени градове, ама...
        Пък те софиянците са влюбени в задръстванията и навалиците. Даже нарочно се разбират и задръстват булевардите и тротоарите.

Коментар

Не бе ... някай си като човек живее с нагласата се свиква. НО както и да е, живот и здраве в София ще запишем

Поздрави!

Коментар

Честито да му е! Или пък трябваше да го съжаля
            Аз съм от Пловдив, ама уча в ТУ - София хахахаха Техническият в Пловдив се намира в центъра на града. Отскоро всичко около него е Синя зона, но това едва ли има значение за един студент

Ако нещо мисли за общежиията - на ТУ най-добрият блок за живее е номер 3. Ремонтиран е преди 2-3 години и повечето стаи са двойни Далече да бяга от 13,14,16.

Отсега да кажа - ако смята да завършва, а не само да харчи парите на тяхните по дискотеки и други заведения да сяда и да учи от началото! В траспортния доста ги гърчат, материала също не е лесен И да не се сравнява с колегите му - нивото като цяло е доста ниско, защото специалността не е от желание и се влиза спокойно и с 3ки.
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Времето ще покаже!

Коментар

още след първата година ще е ясно ще го бъде или не

Коментар

Мой приятел беше 2012, първа година в ТУ-Пловдив... Изобщо не беше доволен... Не съм го питал защо, но не беше...
                  Сега е в София... имали коренна разлика, между двата града с преподаване и т.н. Пожелавам успех на студента!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X