Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос от кандидат-студент ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос от кандидат-студент ?

Здравейте, имам едно запитване, братовчед ми му предстои да става студент. Мисли, мисли и накрая сподели. че искал да кандидатства някаква специалност в която се учело за автомобили, двг, диагностики и всевазможни щуротии свързани с МПС-та. Та аз след малко мислене и справка с чичо гугъл го насочих към Техническия в София и транспортен факултет. Та въпросите са към всички вас имащи познания, познати, а дори и завършили такава или близка до тази специалност :
    - какво е нивото на обучение ;
    - има ли други и сходни специалносто, какви
    - каква е реализацията все пак специфично, но например може да работи като

Ами сега за сега това са въпросите ни. Молим за съвет, защото човек е почти невъзможно да избере правилната насока.

Поздрави !

П.п. >ако темата не е за този раздел, МОЛЯ модераторите да я сложат където трябва , аа и да оправят "пъпрос" на Въпрос
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 08-10-12, 20:05.

От: Пъпрос от кандидат-студент ?

- какво е нивото на обучение
    Какво е нивото ли? Ами едно време беше доста високо (поне допреди 10-на години, че тогава завърших). Учехме съвестно (е поне като стигнехме до специалните предмети де, щото след "голямата цедка" (разбирай "общообразователните предмети", най-вече математиката) доста хора отпаднаха)). Базата е добра и преподавателите също. Те все пак дават така да се каже "основата". От там нататък всеки сам трябва да се развива. Сега обаче студентите са Хаймани (поне повечето). Последно като ходих там видях доста одърпани и с обеци хора. В това разбира се няма нищо лошо (аз самият съм с обеца), но не е там мястото за това. Трябва уважение да има към институцията.
    - има ли други и сходни специалносто, какви
    Отговорът е НЕ. Самата специалност е "Транспортна техника и технологии", а специализацията е "ДВГ" (баш моята ).
    - каква е реализацията все пак специфично, но например може да работи като
    Е тука вече нямам представа, какво да кажа. Предполагам в автосервиз, като "Приемчик" или "Диагностик". В някой от официалните вносители на автомобили. Може пък и нещо друго. Знам ли..?
    При всички случаи трябва да има "Здраво дупе" щото пак казвам. Цедката е голяма и като казвам голяма вЕрвайте ми, такава е.
    Дано съм бил малко полезен.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодарско за отговора, въпросът е, че братчеда иска да кандидатства с физика НЕ с математика. Аз мисля,че математиката е по-удачният варянт, но все пак той избира - било по-лесно да се подготви по физика !
      За цедката е ясно, ноо... какво става с отпадналите, все пак и за това трябва да се помисли.

Доколкото разглеждах един справочник, установих че в специалността "Транспортна техника и технологии" има няколко направления, зависи кой с какво иска да се занимава. И все пак какво точно имаш в предвид за цедката - трудно се взимат изпитите по математика ? Или като цяло общообразователните предмети са тежки ! Ясно е че за тези дисциплини се изисква освен заложби и мнооого мислене и работа, а не като някъде другаде - само присъствие.

Благодаря, събирам още обосновки да откажа братчедчето !

Коментар

По принцип в инженерните специалности първи курс си е един вид цедка- математ.анализ, ЛААГ, физика, химия- там окапват тези от средна ръка.
        Преминеш ли нагоре- вече си успял да се нагодиш към системата, която е коренно различна от тази в средното образование.
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Okey, още един глас ПРОТИВ !

Давайте още да насъбирам, че малкия лоше му се е запалила главата !

Коментар

Моля някой да промени заглавието, че така е голЯма излагация !

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
              За цедката е ясно, ноо... какво става с отпадналите, все пак и за това трябва да се помисли.
              Добре дошли в най-голямата социална мрежа-Jobs.bg
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Добре дошли в най-голямата социална мрежа-Jobs.bg
                Хех имах предвид, дали може да се прехвърли ако не успее или нему хареса специалноста на друга вълна ?

Коментар

До тук видях две заблудени форумни души да блуждаят в първи курс на ТУ така че не е толкова страшно
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Okey, още един глас ПРОТИВ !

Давайте още да насъбирам, че малкия лоше му се е запалила главата !
                    Гласът не е против. Даже си е много "ЗА".
                    Просто момчето трябва да знае че в ТУ се иска учене, смятане и чертане.
                    Не е като обществените специалности, дето може да се мине с лалане.
                    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

От: Въпрос от кандидат-студент ?

Ами съветите които аз му дадох бяха същите. Помисли си добре дали исакш да учиш или да си вееш гащите. Отговора беше, че ако се учело нещо поне да било интересно и под дипломата да имало покритие. Аз го подкрепям с двете ръце, така че най-вероятно ще се пробва пък каквото стане.

Събирам още полезна информация, то се е видяло, че гаргата ще е рошава .

Поздрави !
                      П.п. Мерси за заглавието !

Коментар

Айде още въпроси към миналите по този път.
                        *Слушам от тук, от там, че специалността "транспортна техника и технологии" била една от най-сложните, а зад сложността стояли лоши преподаватели(преподаващи много малко от необходимото), дост остарял матерял и най-вече от университета почти нищо не се научавало всичко трябвало студента сам да си намира . Подготовката била доста ускъдна. Ако някой завършил инженер отиде да работи във сервиз, отвори собствен или нещо от сорта нямал подготовката и едва ли не трябвало сам след това да открива топлата вода.

Това така ли е или е само фишек ? Изучава ли се нещо което след това е полезно за бъдещия механик, техник, монтьор, инженер ?

Благодаря.

Коментар

Айде още въпроси към миналите по този път.
                          *Слушам от тук, от там, че специалността "транспортна техника и технологии" била една от най-сложните, а зад сложността стояли лоши преподаватели(преподаващи много малко от необходимото), дост остарял матерял и най-вече от университета почти нищо не се научавало всичко трябвало студента сам да си намира . Подготовката била доста ускъдна. Ако някой завършил инженер отиде да работи във сервиз, отвори собствен или нещо от сорта нямал подготовката и едва ли не трябвало сам след това да открива топлата вода.

Това така ли е или е само фишек ? Изучава ли се нещо което след това е полезно за бъдещия механик, техник, монтьор, инженер ?

Благодаря.
                          Така зададен въпроса е много некоректен . Във всяка специалност първо се изучават базовите неща които може да не са се променяли и 300 години .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Така зададен въпроса е много некоректен . Във всяка специалност първо се изучават базовите неща които може да не са се променяли и 300 години .
                            Абсолютно верно!! Ще се самоцитирам. Писах го веднага след задаване на въпроса.
                            Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            ......... Те все пак дават така да се каже "основата". От там нататък всеки сам трябва да се развива. .......
                            п.п.След като имаш основата, много бързо схващаш новите технологии. Просто е важен принципа. Двигателят примерно, като топлинна машина не се е изменил от създаването му до сега.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ахъмн , извинявам се за некоректния въпрос

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X