Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доларът вече не е петролната валута

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доларът вече не е петролната валута

Ниския долар означава конкурентоспособност. В нашата фирма например има почин за преориентиране към американски доставчици.. Защо- преди основният възпиращ фактор за американските стоки беше изключително високия транспорт и митото, което като краен резултата правеше стоката айде не по- скъпа но на подобни цени спрямо европейски аналози. При това вноса на ITAR продукция от САЩ е нещо от което не ще те боли главата ами и гъза. НО при нивата от момента мога да дам следното сравнение - имаш два аналогични продукта - единият е на Инсайт Технолоджи L3, другият е на Оерликон -Рейнметал. Напълно са аналогични- единия струва обаче 1220 Долара - другият 1180 евро. Да ти кажа ли от къде внесохме нещата или сам ще се сетиш?
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Ниския долар означава конкурентоспособност. В нашата фирма например има почин за преориентиране към американски доставчици.. Защо- преди основният възпиращ фактор за американските стоки беше изключително високия транспорт и митото, което като краен резултата правеше стоката айде не по- скъпа но на подобни цени спрямо европейски аналози. При това вноса на ITAR продукция от САЩ е нещо от което не ще те боли главата ами и гъза. НО при нивата от момента мога да дам следното сравнение - имаш два аналогични продукта - единият е на Инсайт Технолоджи L3, другият е на Оерликон -Рейнметал. Напълно са аналогични- единия струва обаче 1220 Долара - другият 1180 евро. Да ти кажа ли от къде внесохме нещата или сам ще се сетиш?
      О-оо,Вие сте се набутали .Трябвало да ги внесете от Китай по 100 долара,същите .Или правите реекспорти през Щатите?
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Да,затова много пъти говорим,че положителното за щатите с ниския курс рано или късно свършва и какво следва после?Нашата икономика,колкото и кретащата да е не купува много с евро,а за износа е ясно.И кой пак ще му яде главата,дори да не е изобщо нищо вярно(да ама сега вече май ще има нещо,ами дано оня бама-обама се справи).
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          О-оо,Вие сте се набутали .Трябвало да ги внесете от Китай по 100 долара,същите .Или правите реекспорти през Щатите?
          Хахахахаа... Може - ама 2039 та.... За съжаление на някой (и за лично моя голяма радост) има няколко категории продукти където киайчугите няма кой да ги остави да пипат. И слава богу.

Коментар

Проблема на западния свят е, че те с малко не могат, а Русия и Китай могат. Пример е Гърция, добиха подобен на нашия живот и сега си мислят, че за тях света се е свършил.
            Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
              Да,затова много пъти говорим,че положителното за щатите с ниския курс рано или късно свършва и какво следва после?Нашата икономика,колкото и кретащата да е не купува много с евро,а за износа е ясно.И кой пак ще му яде главата,дори да не е изобщо нищо вярно(да ама сега вече май ще има нещо,ами дано оня бама-обама се справи).
              Най- общо казано за доброто на страната ни е и САЩ и ЕС да се оправят. Не за друго а защото сме в същия кюп. Много хора не осъзнават, че събитията през последните 10 години са необратими и извън волунаристичните блянове шансовете страната да излезе извън НАТО и ЕС са между 0 и -1. Ако примерно през 2001-2004 та имаше макар и някакъв шанс да се окажем в "руската" сфера на политическо влияние, към настоящият момент той практически не съществува. Нито с това правителство, нито с някое от следващите. А докато сме в НАТО и ЕС това което се случва у нас е ехо на това което се решава в Брюксел .... и по двата параграфа.

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                Проблема на западния свят е, че те с малко не могат, а Русия и Китай могат. Пример е Гърция, добиха подобен на нашия живот и сега си мислят, че за тях света се е свършил.
                Проблема драги е че всеки иска да живее добре. Само дето една част от населението на планетата все още не е разбрала че има и такъв вариант. Дори по ТВ не са го гледали щото нямат такъв или пък ловят само Останкино или Бейджин. Просто има разлика между измерението за добро живеене "Три яденета на ден и нова ватенка" и "Нова кола на всеки 5 години". Иначе като цяло всеки иска да живее по добре- въпроса е че на едни им се получава - на други не. "Апотеоза на нищетата" ти предлагам да го изложиш на някое племе в Африка и да ги питаш те в тая връзка доволни ли са че "могат и с малко". А гърците не ги мисли много. Там са зле защото са мързеливи и искат стандарт на живот като в Германия, ама ако може без да бачкат мноу мноу. А и дори в момента са много по- добре от нас.

Коментар

Проблема драги е че всеки иска да живее добре. Само дето една част от населението на планетата все още не е разбрала че има и такъв вариант. Дори по ТВ не са го гледали щото нямат такъв или пък ловят само Останкино или Бейджин. Просто има разлика между измерението за добро живеене "Три яденета на ден и нова ватенка" и "Нова кола на всеки 5 години". Иначе като цяло всеки иска да живее по добре- въпроса е че на едни им се получава - на други не. "Апотеоза на нищетата" ти предлагам да го изложиш на някое племе в Африка и да ги питаш те в тая връзка доволни ли са че "могат и с малко". А гърците не ги мисли много. Там са зле защото са мързеливи и искат стандарт на живот като в Германия, ама ако може без да бачкат мноу мноу. А и дори в момента са много по- добре от нас.
                  Как бе,те Китайците ако налапат кокьла знаеш ли какви готинки ще бьдат,никой няма да пляскат през прьстите и няма да се дьрвят на тоя или ония,ще плеснем с рьце и ще се прегьрнем.То по-гадни от Американците нямаше,едно време е нямало по-кофти от Англичаните или Испанците,Французите или Португалците,а пьк преди това Арабите или..............кой който иска да си избира.

Ма друго си е Китаец да мисли кое и как.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Как бе,те Китайците ако налапат кокьла знаеш ли какви готинки ще бьдат,никой няма да пляскат през прьстите и няма да се дьрвят на тоя или ония,ще плеснем с рьце и ще се прегьрнем.То по-гадни от Американците нямаше,едно време е нямало по-кофти от Англичаните или Испанците,Французите или Португалците,а пьк преди това Арабите или..............кой който иска да си избира.

Ма друго си е Китаец да мисли кое и как.
                    Китай си е Китай. Но чисто икономически (тоя спор съм го водил около 500 пъти), те са функция на САЩ и изобщо на западното "консуматорско" общество. И функцията им се състои именно в това да произвеждат потребителски стоки в големи количества и с ниска себестойност, дължаща се на мизерния стандарт на живот на работниците. Това прави и тях самите мнооооого внимателни когато се подритват в кокълчетата с големи батковци. А и вече не са толкова евтини, та част от производителите почнаха да местят мощности (по- точно да откриват нови такива) в Индия. Защото там вече са мнооого по гладни. Много би ми било интересно - на кого ще си продава Китай стоките ако примерно някоя сутрин новоизбраният президент на САЩ му хрумне да им опраска едно търговско ембарго. В ЕС доста сериозно се говори за затягане на квотите за внос на китайски стоки.
                    Между другото това е един от вариантите на САЩ за излизане от кризата... Не се ебавам изобщо.

Коментар

БВП на САЩ е 14 447 милиарда

То не са само Русия и Китай.Ами Бразилия,Швейцария и още десетина които не ги помня правят общо БВП на САЩ.Могат спокойно да я наемат за една година...освен ако не са я наели вече.Че са балон ,който ще се спука на всички е ясно.Идеята е друга че прогреса е в други нации,поставени в екстремални условия.Когато човек е в стресова среда е креативен и прогресивен.Цивилизациите изчезват когато се успат и престанат да мислят и действат.На мен лично са ми неприятни в ролята на световен милиционер,но това пък ще им изяде главата.А тезата ти че сме неразривно свързани с ЕС и САЩ нито я приемам нито е вярна.
                      Имам си мнение.Дали е вярно или не.Дали е тъпо или не,времето ще покаже.Знам само че пиша на оригинален лаптоп Ай Би Ем Х31-манифакчъред бай чайна.Щракам ЛСД-то(чайна),Монитори-чайна,отварям хладилника и оп чакам едно малко......,отивам да взема синко от школото и оп две малки оризчета,вземам го от тренировка пак там,че и добри...треньора ги хвали-Вика ,всичките да са такива ще спечелим купата.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Аз знам,че не се ебаваш - това нали го играхме едно време?Можем да произвеждаме,имаме заводите и хората ма няма кой да го плаща вече.

Някакви месеци след началото кризата им се наложи да затворят едни 80 000 / внимавам с нуличките / фабрички на Китайците,че нямаше кьде да си наврат продукцията.Гладни има колко искаш,Индонезия,Филипинци,Индийци.............а кой как ще си изиграе картите ще си проличи.Като станат сила ще го мислим,до тогава е такива теми ме напушва смеха.

Нека се поразровим и да видим колко Тунджа им трябва на Китайците,какьв е рьста там,какво им е влиянието в Африка и за какво и кьде се борят...........а дали си разменят петрол срещи гнили сливо с Албания много малко хора ги брига.

Чайна ми,произвеждат нещо порьчано им от тук за 5 лева,проават го за 10 / че и парите си чакат / а тоя тьпия тук го препродава за 100.После кой бил луд,че налапал баницата и каква сила били.ГОЛЯМА.

И не,не ги защитавам тия тук,но нека бьдем реалисти малко.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Най- общо казано за доброто на страната ни е и САЩ и ЕС да се оправят. Не за друго а защото сме в същия кюп.
                          Уж на моменти демонстрираш знания,а това с какви очила си го видял-не знам!Май розови!Явно по въпроса с външния дълг на САЩ ще трябва да попрочетеш още!Голямата тройка кредитори на САЩ са точно Русия,Китай и Япония.А кой от тях каква част държи и общата сума,а и скоростта с която нараства въпросния през последните няколко години нека са за домашно!
                          Иво (таксито) Андреев
                          0988 91 80 50
                          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            БВП на САЩ е 14 447 милиарда

То не са само Русия и Китай.Ами Бразилия,Швейцария и още десетина които не ги помня правят общо БВП на САЩ.Могат спокойно да я наемат за една година...освен ако не са я наели вече.Че са балон ,който ще се спука на всички е ясно.Идеята е друга че прогреса е в други нации,поставени в екстремални условия.Когато човек е в стресова среда е креативен и прогресивен.Цивилизациите изчезват когато се успат и престанат да мислят и действат.На мен лично са ми неприятни в ролята на световен милиционер,но това пък ще им изяде главата.А тезата ти че сме неразривно свързани с ЕС и САЩ нито я приемам нито е вярна.
                            Имам си мнение.Дали е вярно или не.Дали е тъпо или не,времето ще покаже.Знам само че пиша на оригинален лаптоп Ай Би Ем Х31-манифакчъред бай чайна.Щракам ЛСД-то(чайна),Монитори-чайна,отварям хладилника и оп чакам едно малко......,отивам да взема синко от школото и оп две малки оризчета,вземам го от тренировка пак там,че и добри...треньора ги хвали-Вика ,всичките да са такива ще спечелим купата.
                            Ми то щото ние поставени в екстремални условия в последните 20 години цъфнахме та вързахме. Прогреса е следствие на стабилно развитие, а не на оцеляване. Проблема е именно в това, че в стремежа си "хубаво и евтино" огромна част от стоките за масова консумация започнаха да се произвеждат в Китай. Но за щастие нито се конструират там , нито Китай имат достъп до цялата елементна база. Ако утре САЩ затворят границите си за Китайски стоки , а ЕС ги последва какво ще стане? Да това ще се отрази неминуемо на стандарта на хората живеещи в САЩ и ЕС- но не фатално. За Китай- кво като произвеждаш един милиард ЛСД та годишно като няма кой да ги купи?

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                              Уж на моменти демонстрираш знания,а това с какви очила си го видял-не знам!Май розови!Явно по въпроса с външния дълг на САЩ ще трябва да попрочетеш още!Голямата тройка кредитори на САЩ са точно Русия,Китай и Япония.А кой от тях каква част държи и общата сума,а и скоростта с която нараства въпросния през последните няколко години нека са за домашно!
                              Хайде по прочети и ти и виж разликата между държавен дълг на САЩ и дълг на федералното правителство. Най общо казано - държавният дълг на САЩ това е количеството емитирани облигации, закупени от инвеститори извън САЩ. Не знам дали сам се усещаш, че правителството на САЩ може да е приело облигационни задължени за определена сума, но по ред причини не може да дължи... долари. Водещи по закупуването на облигации да Китай и Япония... Русия бяха 7-8 или нещо подобно заедно ако не се лъжа със Швейцария.
                              А това че сме в същия кюп- ми в същия сме- неизбежно и за дълго.
                              Последно редактирано от Mad Dog; 15-09-12, 23:38.

Коментар

. Ако утре САЩ затворят границите си за Китайски стоки , а ЕС ги последва какво ще стане? Да това ще се отрази неминуемо на стандарта на хората живеещи в САЩ и ЕС- но не фатално. За Китай- кво като произвеждаш един милиард ЛСД та годишно като няма кой да ги купи?
                                Ами има теории, че Китай на практика вече са си самодостатъчни! Т.е. имат достатъчно развит вътрешен пазар и могат да пренасочат цялото производство за вътрешно потребление! Ама на мен ми звучи много фантастично! По реално ми звучи теорията за свършване на селското население на Китай, което е съгласно да работи за 1 долар на ден (условно), и съответно повишаване на цената на труда и доста рязко намаляване на икономическия растеж на Китай! Но както казват руснаците - "поживем, увидим"!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X