Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доларът вече не е петролната валута

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доларът вече не е петролната валута

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Само че не разбрах защо намесихте Хрущов, "Догоним, и перегоним", омразата към американците и прочие дивотии ...
    На първо място, защото подобни теми, вещаещи краха на долара или въобще на Щатите, са най-често плод на нескривана неприязън към американците. Неприязън, която замества по-трезвата преценка и води до представяне като факт на нещо, което далеч не винаги е такова.

По-горе споменах, но никой не реагира. Тази т.нар. "новина" за изместването на долара като "петролна валута" се среща само в предсказанията на споменатия пастор и на сайтове, цитиращи неговите приказки. Не намерих нито дума по въпроса от някой от считаните за сериозни информационни източници. Хайде, да приемем, че има световна конспирация "новината" да се потули, ама не намерих нищо и от руски източници.

Единствената комбинация от юан и петрол, която намерих, беше от м. юни по повод на това, че Китай се е разбрал с Иран да плаща за доставяния от там нефт с юани поради ограниченията, които САЩ се стремят да налагат на иранския износ.

Та, пак си подновявам въпроса. В същност има ли новина или имаме само приказките на един пастор, пък бил той и такъв, който претендира да получава информация на уше от високо място? Някой може ли да посочи друг източник, различен от този проповедник?

За намесването на Русия няма какво да се чудиш. Тя си е намесена още от първия постинг по темата. Прочети последното изречение!

... Китай, заедно с Русия, сега се стремят да завземат контрола над енергийните ресурси и по този начин контрола над новата петролна валута.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-09-12, 23:07.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
      А запитвал ли си се защо военните участвали в акцията по официалното "приключване" на Бен Ладен вече не са между живите?
      Колега как си с инглиша?
      Защото
      . killing 30 Americans, most of them belonging to the same elite unit as the Navy SEALs killed Al Qaeda leader Usama bin Laden
      се превежда малко по различно, сиреч - убитите са от същата елитна военна част която уби Бен Ладен.
      А човека който еднолично му направи дабъл тапа никоганяма да е ясно кой е на широката публика. Така че айде без "градските легенди":
      The hoax claims that “Navy SEAL Todd Jones,” the man responsible for bin Laden’s death, has now been killed in combat. First off, the name of the SEAL who shot Osama has never been released. Second, an official from Navy Personnel Command told Navy Times that there is no SEAL named Todd Jones in their database.
      http://militarytimes.com/blogs/scoop...-a-death-hoax/

Причината за това имената никога да не станат ясни е същата поради която 90% от "Медалите на честта" от 2001 до сега са секретни. Явните в последно време ги дават само посмъртно. Faster а първата картинка кой не си я поръча на нашивка .....Още утре.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Препоръчвам Ви да направите по.задълбочен анализ на това как са движели индексите, включително и на ДауДжонс в периода на Голямата Депрессия и след това. Ще Ви е много интересно.

И препоръчвам на всеки да запомни, че индексите индексират моментните НАСТРОЕНИЯ на дребните инвеститори, не реалното положение на икономика. Ако говорим в дългосрочен аспект - ДА, по индексите може да се направят и изводи за реалното положение на нещата. Обикновенно с задна дата.
        Именно- както казах, за мен е важно когато има стабилен растеж показващ тенденции а не пикове - независимо дали нагоре или надолу. Извадете си кривата на този индекс от 2008 насам и ще видите за какво говоря. А повишените борсови индекси в страна на огромен процент "публични" компании като САЩ е важна индикация , че парите от влоговете и депозитите отново се връщат към бизнеса. Което според мен не е лоша индикация са това на къде отиват нещата... У нас борсовият индекс например "ветър го вее на бяла кобила" именно защото миноритален процент от дружествата са на борсата.
        Лично за мен Китай са едни от последните които някога ще поискат да сринат долара , именно защото след сриването на долара ще останат с 1.3 трилиона (около 1/5 от БВП ) хартийки без или с по- малка стойност, както и ще изгубят пазара за 80% от производството си.
        Златният стандарт е чудестно нещо при инвестиции но в глобален мащаб би означавал две неща- хипер инфлация, след което рязка деноминация и рецесия в световен мащаб, която ще продължи не години а десетилетия. Тази криза ще е свързана с глобални политически промени и то в посока на намаляването на гражданската, политическата и икономическата свобода.
        Мнозина забравят , че САЩ не са "само САЩ" а са начело на един от най- големите и успешни военно -политически съюзи в световната история. Ако те загубят водещата си роля в този съюз, тя ще бъде поета от друг. От кой? Лично аз не мисля, че в момента имат алтернатива.... Както и не мисля че ЕС ще са много по- добър "световен полицай" от САЩ....

Коментар

МадДог има я, поръчай си я от ония момчета за които си коментирахме въпроса с тениските/ако имаш къде и тук/,даже има и тениски с 5.11.тактикал дате ,тука в един магазин в София/оригинални/,изобщо там има доста интересни неща!Извън темата сори!Тактическия стрелец от група Джеронимо ,Тюлен 6 скоро ще издаде книга и филм с позивно име иначе е роден в Аляска,демек сурово и твърдо момче,е понякога умират,но това е работата им,но никой не ги е ликвидирал,просто Боен дълг и ПАТРИОТИЗЪМ!
          Последно редактирано от faster; 16-09-12, 19:24.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            МадДог има я, поръчай си я от ония момчета за които си коментирахме въпроса с тениските,даже има и тениски с 5.11.тактикал дате ,тука в един магазин в София/оригинални/,изобщо там има доста интересни неща!Извън темата сори!Тактическия стрелец от група Джеронимо ,Тюлен 6 скоро ще издаде книга и филм с позивно име иначе е роден в Аляска,демек сурово и твърдо момче,е понякога умират,но това е работата им,но никой не ги е ликвидирал,просто Боен дълг и ПАТРИОТИЗЪМ!
            Да точно щях да напиша, че поне един ще да е оцелял след като написа книга..Псевдонима е Марк Оуен а според Фокс Нюз се казва Тод Джоунс.

Коментар

Тогава искам заплата 43 % от заплатата на средния европеец.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Книгата е издадена в електронен вариант и е доста интересна заедно сьс с тая на снайпера който написа неговата преди време.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Тогава искам заплата 43 % от заплатата на средния европеец.
                  За каква длъжност и какво образование? За сведение - средната "работническа" заплата в Германия е около 1300 евро нетно.Т.е това означава х0.43= 516 Евро- около 1050 лв. у нас... Което пък съвсем не е космическа заплата.
                  Зависи за къде де...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    На първо място, защото подобни теми, вещаещи краха на долара или въобще на Щатите, са най-често плод на нескривана неприязън към американците. Неприязън, която замества по-трезвата преценка и води да представяне като факт на нещо, което далеч не винаги е такова.
                    При мен такава неприязън няма. Възможно е че тази новина е "утка", обаче в русските и не само источници имаше информация че някои от страни не искаха повече да продават петрола срещо доллари и това доведе до настоящата ескалация в Средния Изток.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                    Златният стандарт е чудестно нещо при инвестиции но в глобален мащаб би означавал две неща- хипер инфлация, след което рязка деноминация и рецесия в световен мащаб, която ще продължи не години а десетилетия. Тази криза ще е свързана с глобални политически промени и то в посока на намаляването на гражданската, политическата и икономическата свобода.
                    Мнозина забравят , че САЩ не са "само САЩ" а са начело на един от най- големите и успешни военно -политически съюзи в световната история. Ако те загубят водещата си роля в този съюз, тя ще бъде поета от друг. От кой? Лично аз не мисля, че в момента имат алтернатива.... Както и не мисля че ЕС ще са много по- добър "световен полицай" от САЩ....
                    В момента хиперинфлация се сдържа, не много успешно според мен, с печатане на нови хартийки в световен мащаб. Само че този способ доведе до познатото положение и е задънена улица. Та затова и била темата за федералния резерв и петте най-големите банки. ЕС според мен няма достатъчен военен ресурс за да се наложи като "световен полицай", така че тази теза даже не я разглеждам.

Да, въвеждане на златния стандарт ще забави темповете на развитието на световната икономика, обаче ще позволи исчистване на необслужваемите дългове, и ще спре създаване на "нови"/"слаби" пари само въз основа на нечий подпис. Практика която се развихри от началото на 70-те, и която всъщност за има-няма 40 години довела до сериозни проблеми в световната икономика.

Всъщност ако говорим за Китай изобщо - от няколко години насам инвестира в добивни производства по цял свят, и искупува в доста сериозни количества всевъзможни комодити, като с промишлено предназначение, така и с инвестициона стойност. Като плаща основно с дългови инструменти на САЩ и ЕС.... Между другото не бих се обзаложил че САЩ формират 80% от китайския износ.....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      При мен такава неприязън няма. Възможно е че тази новина е "утка", обаче в русските и не само источници имаше информация че някои от страни не искаха повече да продават петрола срещо доллари и това доведе до настоящата ескалация в Средния Изток.

В момента хиперинфлация се сдържа, не много успешно според мен, с печатане на нови хартийки в световен мащаб. Само че този способ доведе до познатото положение и е задънена улица. Та затова и била темата за федералния резерв и петте най-големите банки. ЕС според мен няма достатъчен военен ресурс за да се наложи като "световен полицай", така че тази теза даже не я разглеждам.

Да, въвеждане на златния стандарт ще забави темповете на развитието на световната икономика, обаче ще позволи исчистване на необслужваемите дългове, и ще спре създаване на "нови"/"слаби" пари само въз основа на нечий подпис. Практика която се развихри от началото на 70-те, и която всъщност за има-няма 40 години довела до сериозни проблеми в световната икономика.

Всъщност ако говорим за Китай изобщо - от няколко години насам инвестира в добивни производства по цял свят, и искупува в доста сериозни количества всевъзможни комодити, като с промишлено предназначение, така и с инвестициона стойност. Като плаща основно с дългови инструменти на САЩ и ЕС.... Между другото не бих се обзаложил че САЩ формират 80% от китайския износ.....
                      Въпроса е, че и златото и хартийките се намират в ръцете на едни и същи хора. И единственият ефект от обезценяването на хартийките е , че редица "облигационни" позиции ще бъдат практически занулени , вследствие на което ще изчезнат още 100-200 банки за сметка на определени конгломерати... Т.е. като краен ефект оздравяването ще съсредоточи още повече финансови инструменти в ръцете на същите добри хора дето горе долу ги управляват и сега. Всъщност ако проследиш икономическите кризи в историята на САЩ, а и на света - крайният ефект винаги е бил окрупняването на капиталите и съсредоточаването им в ръцете на определени среди. От 1895 до сега в САЩ по време на кризите за ликвидирани над 95% от малките и средни банки например.
                      Последно редактирано от Mad Dog; 16-09-12, 20:27.

Коментар

За каква длъжност и какво образование? За сведение - средната "работническа" заплата в Германия е около 1300 евро нетно.Т.е това означава х0.43= 516 Евро- около 1050 лв. у нас... Което пък съвсем не е космическа заплата.
                        Зависи за къде де...
                        Досега не съм си позволявал да те апострофирам защото те изучавах,но сега разбрах че не си в реалността.Живееш в някакъв фантазен свят,балабар с цифрите които цитираш наляво-надясно(включително и цифрите в предишни постове).Тая заплата дето я цитираш сигурно е за някой имигрант на почасова работа(в германия минималните осигурителни прагове е много сериозна работа),който не е квалифициран.Имам пациенти и приятели ,които работят за съвсем различни цифри,които не кореспондират с твоите фантазии.Не те знам в какво си квалифициран(досега не си блеснал много),но аз като лекар с две специалности и близо 20 год опит,как мислиш колко ще вземам с мойта производителност и работа.В момента работя като общопрактикуващ лекар с 1400 постоянни и вариращ брой частни пациенти.Имам 1-2 обществени ангажимента на символично заплащане и се считам за умерено натоварен,без да изпадам в синдрома на прегарянето.Получих вече две покани за Германия и една за Франция,но нямам никакво намерение да ходя да работя в Чужбина,обичам си ловната дружинка,двора,кучето,улицата,балканите,морето,пациентите(мангали не записвам и не обслужвам ...безплатно).И още нещо да добавя по темата.Ако фалира САЩ, в България няма да се случи нищо съществено според мен ,защото и сега нищо не се случва с тяхната подкрепа.Ако някой ми каже каже каква е ползата от САЩ за някоя държава в света(освен Израел),ще спра да пиша по темата.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Не говорим за всички, а за средния.

Цифрите са достатъчно показателни:

А като имаш предвид, че Европа пък е по-назад от Щатите ...

Най-общо казано, кучето скача според тоягата. При американците тя явно е от най-чепатите.

И именно поради това казвам, че тези, които така завиждат и мразят американците, никак не е сигурно, че ще са много щастливи, ако бъдат поставени в условията на един среден американец ...

Да, имат това и онова, ама трябва непрекъснато да гребат. Защото, ако спрат, или забавят темпото - потъват. Лично на мен точно такъв начин на живот не ме блазни чак толкова.
                          Според мен проблема не е в работника или служителя а в този които създава реда или определя условията . Аз лично не познавам човек който е създал такива условия на труд като в Германия или Америка да дава подобни заплати и да изисква такова количество и качество на работа . Винаги когато се разчита че на един служител му даваш толкова колкото да не умре от глад такова количество и качество на труда ще получаваш . За мен е нормално да се работи с ясни правила ама те не са от полза на работодателите защото в мътната вода рибата е повече и по голяма .
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            Досега не съм си позволявал да те апострофирам защото те изучавах,но сега разбрах че не си в реалността.Живееш в някакъв фантазен свят,балабар с цифрите които цитираш наляво-надясно(включително и цифрите в предишни постове).Тая заплата дето я цитираш сигурно е за някой имигрант на почасова работа(в германия минималните осигурителни прагове е много сериозна работа),който не е квалифициран.Имам пациенти и приятели ,които работят за съвсем различни цифри,които не кореспондират с твоите фантазии.Не те знам в какво си квалифициран(досега не си блеснал много),но аз като лекар с две специалности и близо 20 год опит,как мислиш колко ще вземам с мойта производителност и работа.В момента работя като общопрактикуващ лекар с 1400 постоянни и вариращ брой частни пациенти.Имам 1-2 обществени ангажимента на символично заплащане и се считам за умерено натоварен,без да изпадам в синдрома на прегарянето.Получих вече две покани за Германия и една за Франция,но нямам никакво намерение да ходя да работя в Чужбина,обичам си ловната дружинка,двора,кучето,улицата,балканите,морето,пациентите(мангали не записвам и не обслужвам ...безплатно).И още нещо да добавя по темата.Ако фалира САЩ, в България няма да се случи нищо съществено според мен ,защото и сега нищо не се случва с тяхната подкрепа.Ако някой ми каже каже каква е ползата от САЩ за някоя държава в света(освен Израел),ще спра да пиша по темата.
                            Не знам за твоите клиенти и приятели- това беше средната заплата в завода на Хеклер и Кох през 2008 ма година. За РАБОТНИК. Не за инжeнер - 3500, не и за мениджър- 2700-4600. Говорим за НЕТНИ заплати- щото по света хората обикновено казват колко вземат преди и след данъци. РА-БОТ-НИК. Да- получаваната от мен заплата към настоящият момент (бонусите кризата ги отнесе) е значително над заплащането на медицинският персонал у нас и кореспондира до известна степен със заплатата която бих получавал навън.Случил съм на работодател или пък на професия- или и на двете. А това, че си решил да останеш в България, щото си обичаш дружинката, кучето и наще планини зелени- браво - ами тогава не мрънкай- такова е положението в татковината . Апропо мой приятел е лекар във Великобритания в момента и не е особено щастлив- мога да ти обясня и защо.
                            Апропо ето ти статистиката ПРЕДИ данъци за доста престижни професии:
                            http://www.payscale.com/research/DE/...Germany/Salary
                            Ето ти и скала по професии:
                            http://www.salaryexplorer.com/salary...ctype=1&loc=81
                            Последно редактирано от Mad Dog; 16-09-12, 20:51.

Коментар

Въпроса е, че и златото и хартийките се намират в ръцете на едни и същи хора. И единственият ефект от обезценяването на хартийките е , че редица "облигационни" позиции ще бъдат практически занулени , вследствие на което ще изчезнат още 100-200 банки за сметка на определени конгломерати... Т.е. като краен ефект оздравяването ще съсредоточи още повече финансови инструменти в ръцете на същите добри хора дето горе долу ги управляват и сега. Всъщност ако проследиш икономическите кризи в историята на САЩ, а и на света - крайният ефект винаги е бил окрупняването на капиталите и съсредоточаването им в ръцете на определени среди. От 1895 до сега в САЩ по време на кризите за ликвидирани над 95% от малките и средни банки например.

Първо за златото - не е точно така.... Тези коите контролират най-големите печатници, НЕ контролират цялото злато. И това е добре, и всъщност няма как да е иначе, защото златото се добива и в момента....

Относно банките - да, това е най-вероятния сценарий..... Но и там да не забравяме как точно действа системата на бейлаути. И че точно тази система е основната причина за ликвидиране на малките и средните банки.

И още нещо - някой знае ли, чи физическо притежаване на злато в САЩ доста време се третираше като федерално престъпление?
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ей това Коразаджиите сме истински не подправените джипкари,- всички дето е от желязо -гние, това е истината.
                                По темата: Горбачов отвори кутията на Пандора и ние "соца" трябваше да страдаме 20 години по нашият си нов път, докато Западът след" победата" изпадна в нашата ситуация преди 20 години.Това е истината.
                                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                                В. Иванов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X