Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доларът вече не е петролната валута

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доларът вече не е петролната валута

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Досега
    Айде да не минаваме границите на добрия тон......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
      По темата: Горбачов отвори кутията на Пандора и ние "соца" трябваше да страдаме 20 години по нашият си нов път, докато Западът след" победата" изпадна в нашата ситуация преди 20 години.Това е истината.

Горбачов... Малко не ми е понятна логиката и връзка точно с тази тема, освен че това е може би най-успешната операция на западни служби след Октомбрийската революция....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Да точно щях да напиша, че поне един ще да е оцелял след като написа книга..Псевдонима е Марк Оуен а според Фокс Нюз се казва Тод Джоунс.
        Мат Бисонет.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Първо за златото - не е точно така.... Тези коите контролират най-големите печатници, НЕ контролират цялото злато. И това е добре, и всъщност няма как да е иначе, защото златото се добива и в момента....

Относно банките - да, това е най-вероятния сценарий..... Но и там да не забравяме как точно действа системата на бейлаути. И че точно тази система е основната причина за ликвидиране на малките и средните банки.

И още нещо - някой знае ли, чи физическо притежаване на злато в САЩ доста време се третираше като федерално престъпление?
          Ми всъщност - притежават го- поне 3 от петте водещи "златни" фонда по света са в техните лапички. Както и поне 4 от 6 те водещи производства. Притежаването на инвестиционно злато ( монети, кюлчета и самородни пърчета) беше криминално престъпление и в България до 1989. Задачка закачка- коя е банката, която може да обезпечи най- голям процент от емитираните си банкноти със злато?
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Ми всъщност - притежават го- поне 3 от петте водещи "златни" фонда по света са в техните лапички. Както и поне 4 от 6 те водещи производства. Притежаването на инвестиционно злато ( монети, кюлчета и самородни пърчета) беше криминално престъпление и в България до 1989. Задачка закачка- коя е банката, която може да обезпечи най- голям процент от емитираните си банкноти със злато?
            Дай да не намесвами соца в цялата картинка.....

Така наречените "златни фондове" тема на един дълъг и весел разговор..... Защото е узаконено на държавно ниво "Тука има, тука нема"....

Давай за банката.

Коментар

Дай да не намесвами соца в цялата картинка.....

Така наречените "златни фондове" тема на един дълъг и весел разговор..... Защото е узаконено на държавно ниво "Тука има, тука нема"....

Давай за банката.
              Хайде да речем , че вече не печата национална валута.... Но до момента на печатането и е била с най- висок процент обезпечение.

Коментар

...Имам пациенти и приятели ,които работят за съвсем различни цифри,които не кореспондират с твоите фантазии...
                Фантазират си пациентите и приятелите ти, това е обичайната заплата за работник от средно специално нагоре, например на машинист товарен влак.

...с две специалности и близо 20 год опит,как мислиш колко ще вземам с мойта производителност и работа.В момента работя като общопрактикуващ лекар с 1400 постоянни и вариращ брой частни пациенти......Получих вече две покани за Германия и една за Франция,но нямам никакво намерение да ходя да работя в Чужбина,....
                Мериш кръвно, събираш потребителска такса без касов апарат и пишеш направления. За това получаваш 3 пъти колкото университетски преподавател в България, а в Германия и за санитарка няма да ти платят.
                П.С. там лекарите правят разлика между цифра и число

Коментар

Обръщам специално внимание, върху тона и липсата на уважение към събеседника в тази тема. Моля всички пишещи внимателно да претеглят думите си, защото следващата моя намеса, ще е с драматични последици...!
                  VPetrov.photography

Коментар

Хайде да речем , че вече не печата национална валута.... Но до момента на печатането и е била с най- висок процент обезпечение.

Казвай, че ме мързи днес особено много....

Коментар

Казвай, че ме мързи днес особено много....
                      Печатаха марки едно време... Още по отдавна райхс-марки.

Коментар

Горбачов... Малко не ми е понятна логиката и връзка точно с тази тема, освен че това е може би най-успешната операция на западни служби след Октомбрийската революция....
                        Еми не знам за западните служби, ама Горбачов държеше куфарчето с кодовете по конституция...така поне пишеше в сериозната преса. А темата е петрол, пари,.... власт и пак пари. Щото в производството на чай или кафе също има пари ....ама не чак толкова. Елементарно.
                        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                        В. Иванов

Коментар

Браво на немците.... Периода между двете световни войни все на нещо ги е научил.....

Ама аз ще питам едно нещо, което ми интересно открай време... Защото вече питах, и никой не ми отговорил... Знае ли някой как функционират банките в арабския свят. Интересува ме именно в светлина на банкиране с частичен резерв. Имат ли сега същите проблеми като при западните банки, и ако не на какво точно се дължи - на различен подход при банкиране, или на продажбата на петрола, например...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                            ...Щото в производството на чай или кафе също има пари ....ама не чак толкова.
                            Не чак толкова, ама и там никак не са малко.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браво на немците.... Периода между двете световни войни все на нещо ги е научил.....

Ама аз ще питам едно нещо, което ми интересно открай време... Защото вече питах, и никой не ми отговорил... Знае ли някой как функционират банките в арабския свят. Интересува ме именно в светлина на банкиране с частичен резерв. Имат ли сега същите проблеми като при западните банки, и ако не на какво точно се дължи - на различен подход при банкиране, или на продажбата на петрола, например...
                              До колкото ми е известно нямат. И нямат защото имат активи в пъти по- големи от пасивите.Което е нормално- създадени са да управляват активи -"белите пари за черните дни -т.е. когато черното свърши". А и там подхода е доста.... консервативен.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Не чак толкова, ама и там никак не са малко.
                                Не съм казал малко.
                                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                                В. Иванов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X