Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си работа!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся си работа!!!

Миро, не е баш така. Ако си калкулирал мижави заплати-няма как да дадеш повече. А какво остава за теб-да си си сметнал по-голяма печалба, това си е в твоите ръце.
    Същината на предния ми пост беше, че нивото на заплащане може би се държи ниско насила.
    Държавна политика, а не невъзможност на бизнеса да дава заплати. За една доста голяма част от фирмите в България разходите за заплати и осигуровки са много малък процент от всички разходи, и едно удвояване на заплатата няма да се отрази с нищо на себестойността на продукта който продава фирмата. А ако големите работодатели започнат да дават по-големи заплати-малките нямат друг избор, и ще калкулират по-големите заплати в цената на своя си продукт. Ще речете,ч е така тръгва инфлация, ама и това не е баш така. Абе сложно е, но със сигурност има големи резерви за повишаване на заплатите в България.

Прост пример е, че през последните два месеца в нашия цех сме произвели може би под една четвърт от това което можем да произведем при нормален ритъм, но пак ни дават същите заплати-за да не се разбягаме, а сме сработен екип. Което пък показва, че щом фирмата може да дава заплати на работниците и без да са работили-значи разхода за заплатите е малък, и не е проблем за финансовото здраве на фирмата.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Разковничето на темата е ето тук:
      п.п.п.ПИСНА МИ да виждам хора с много куфари наоколо!!!!
      Сега да обясня малко по-подробно. Като видя някой с големите куфари и си викам: Айде още един "Софиянец". На един приятел племенницата дойде "само" за един изпит и вече 7 години не си тръгва.
      Първо. НЯМАМ нищо против хората от провинцията (по-голямата част са природно интелигентни хора)!! Обаче доста голяма част от тях подбиват заплащането на труда! При положение, че са готови на всичко (всичко значи абсолютно всичко), как аджеба да очаквам по-добро заплащане? Примерно моята заплата се е повишила за 4/5 години с 10 (десет) лева. Не се оплаквам, само споделям. Знам само един случай, в който работодател като първо изискване има бъдещият служител да е "софийски жител", при което става един от провинцията и казва:-Ама аз тази работа ще я работя срещу по-ниско заплащане! А сега де!?
      Та такива ми ти работи. Дето се казва "Ти от селото можеш да избягаш, ама селото от тебе НЕ".
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Върти ми се нещо в главата, свързано с думите на Вивети и Стоян. Айде, като си изчистя концепцията, ще ви чукна по едно лично, ставали?
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dadokoko Преглед на мнение
          Върти ми се нещо в главата, свързано с думите на Вивети и Стоян. Айде, като си изчистя концепцията, ще ви чукна по едно лично, ставали?
          Доообре

Гледайте сега, аз като самотен родител на една заплата и потребителски кредит силно съм зависима от неиндексирането на заплатата ми след 2008. Направих си справка, за тези години инфлацията ми изяжда 30% от доходите. Кредита - още 20%. А детето расте - иска ПСП за рождения ден. Расте като гъба и дрехите от пролетта и обувките вече не и стават. И какво правим? Резонно ли е да влезна при управителя на фирмата и да поставя въпроса за повишение на заплатата, ама като има % вероятност да ми посочат вратата - не смея.

п.п.Аз съм единствения, назначен в офиса чрез конкурс - правете си изводите. Както и от София...
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Миро, не е баш така. Ако си калкулирал мижави заплати-няма как да дадеш повече. А какво остава за теб-да си си сметнал по-голяма печалба, това си е в твоите ръце.
            Същината на предния ми пост беше, че нивото на заплащане може би се държи ниско насила.
            Държавна политика, а не невъзможност на бизнеса да дава заплати. За една доста голяма част от фирмите в България разходите за заплати и осигуровки са много малък процент от всички разходи, и едно удвояване на заплатата няма да се отрази с нищо на себестойността на продукта който продава фирмата. А ако големите работодатели започнат да дават по-големи заплати-малките нямат друг избор, и ще калкулират по-големите заплати в цената на своя си продукт. Ще речете,ч е така тръгва инфлация, ама и това не е баш така. Абе сложно е, но със сигурност има големи резерви за повишаване на заплатите в България.

Прост пример е, че през последните два месеца в нашия цех сме произвели може би под една четвърт от това което можем да произведем при нормален ритъм, но пак ни дават същите заплати-за да не се разбягаме, а сме сработен екип. Което пък показва, че щом фирмата може да дава заплати на работниците и без да са работили-значи разхода за заплатите е малък, и не е проблем за финансовото здраве на фирмата.
            Аз не съм казал, че не съм съгласен с теб напълно. Напротив, мисля си че в последно време, труда много се обезцени.
            В момента цените при малките работодатели(големите ги гледам през крив макарон) се определят спрямо едрите. Тоест цените са ясни, ако можеш да "влезеш" в тях, работиш. Като платиш м-ли, ток, заплати, наем(ако имаш) и т.н., ако не си натоварен на пълен макс., действително не рядко не остава. Какво остава да заделяш за нови машини, подмяна на амортизираните и т.н.
            Колкото и да предлагаш по-качествен продукт, отношение, услуга и т.н. не може да работиш с повече от 10 макс. 20% над сродните.
            Естествено дребните нямат организация която да им защитава интересите, нито някой държавен орган се интересува от нещо различно освен да си плащат данъците и таксите.
            И се получава следното. На нас цените са ни недостатъчни, а на клиентите са им неизгодни.
            Например едно бюро в АЙКО или ИКЕА готово струва по-малко от материала който е нужен за направата му. Ти си направи сметката къде отива разликата...

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            Разковничето на темата е ето тук:

Сега да обясня малко по-подробно. Като видя някой с големите куфари и си викам: Айде още един "Софиянец". На един приятел племенницата дойде "само" за един изпит и вече 7 години не си тръгва.
            Първо. НЯМАМ нищо против хората от провинцията (по-голямата част са природно интелигентни хора)!! Обаче доста голяма част от тях подбиват заплащането на труда! При положение, че са готови на всичко (всичко значи абсолютно всичко), как аджеба да очаквам по-добро заплащане? Примерно моята заплата се е повишила за 4/5 години с 10 (десет) лева. Не се оплаквам, само споделям. Знам само един случай, в който работодател като първо изискване има бъдещият служител да е "софийски жител", при което става един от провинцията и казва:-Ама аз тази работа ще я работя срещу по-ниско заплащане! А сега де!?
            Та такива ми ти работи. Дето се казва "Ти от селото можеш да избягаш, ама селото от тебе НЕ".
            То само това да беше, с мед да ги намажеш...

Коментар

Аз, като един от провинциалистите (да не кажа селянин), как до сега не се светнах, да си докарам хора от село, на които да плащам малки заплати, ами се набутвам да плащам на софиянци.... Само в спама се ражда истината! Отивам да да пускам предизвестия....
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                А неприятностите да се занимаваш с държавните служители, и да изпълняваш до буква безумните закони и закончета, че инак сериозна глоба спомняш ли си? Всякакъв вид данъци, такси, осигуровки и други държавни рекети прикрити под благовиден предлог?
                Всичко това, което казваш е 100% истина!
                Понякога, доста често дори се случва, като дръпнеш чертата на края на месеца, за тебе да са останали едни 300 лева..
                Поне при мен е така.. Заплатите на работниците ми се провинциални - 350-400лв, с бакшишите стигат 600, а аз дето съм инвестирал и не виждам кога тази инвестиция ще си избие парите, взимам 300..
                Пия една-две студени ракии за да заспа без да мисля..

Коментар

То и дойчото не е очарован от вълната балкански гастербайтери, които подбиват цената на чистия му арийски труд, ама... трудовата миграция, както и топлата вода са отдавна открити
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X