Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива срещу Нисан Патрул

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лада Нива срещу Нисан Патрул

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
    Не е така приятелю, тук нещата са меко казано смешни.Докато понатокан самурай може да се опре на патрола то за нивата е сферата на научната фантастика.Ако някой пита не, не съм имал нито едно от двете возила но то не ти трябва да ги притежаваш за да прицениш....
    Прав си ! Нивата не може да се мери с Патрола , ама пък те го изкараха царя на джиповете !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ако приемем, като база за сравнение, постиженията на двата модела в състезанията от републиканския шампионат и от т.нар. самостоятелни, или традиционни състезания по офроуд ... това понятие "Нива", някой прочете ли го някъде?!
      Не помня кой от колегите беше го написал: - "Нивата ще мине отвсякъде ...веднъж - Патрола - всеки път!"
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
        Там къде ще мине Нива няма да мине Патрул , там където ще мине Патрул няма да мине Нива
        +1.Не съм фен на нито едно от двете,но със сигурност отговора не е 100% еднозначен.Ще има поне едно място където Нивата ще мине,а Патрола-не,като подсказка- теглото му е почти двойно.Бъдете реалисти,макар и Патрулисти!
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

Към колегата автор на темата:
          И аз съм спорил с един дето има нива, и се хванахме на бас, че ще мина навсякъде откъдето той мине с нивата, но той няма да може оттам откъдето аз с витарата. Хем е витара, а не патрол. Още не сме се пробвали, ама май го хвана страх да не се изложи...
          Поради голямата разпостраненост на нивата много хора са ги карали, и знаят какво може. А тя определено може доста. Но не достатъчно за да се сравнява с един доказан, ама доказан офроудър. И хората сравнявайки я с обикновена кола са впеатлени от проходимостта и, но не са карали или са се возили в по-сериозен джип. И само въз основа на сравнението с леките коли са готови да спорят колко велик джип е нивата.
          Съжалявам, ама не е. Нека ниваджиите да не се сърдят, изобщо не искам да ги обидя, но нивата е на по-ниско ниво от доста джипове. Защо-друга тема...
          Та кажи на приятеля си да не става смешен...

@ Спарки-на това смешно баирче на клипа наистина шофьорите са за бой. И двете машини могат да прелетят оттам без да се замислят...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
            Колеги, водим един спор с един приятел и спорим коя е по проходима. Правим сравнение между Lada Niva и Nissan Patrol. Применро и 2те да са пригодени за офроуд. Дайте вашите мнения ))

ПП. Нискам да обидя никой с Нива или Патрул
            колега, без да се сърдиш- това е нелепо да сравниш тези коли, освен ако нивата не е с патролски дифове
            100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Първоначално публикуван от niki armeneca Преглед на мнение
              колега, без да се сърдиш- това е нелепо да сравниш тези коли, освен ако нивата не е с патролски дифове
              А защо патрола да не е с нивови дифове ?!

Коментар

+1с Ники
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

Такива теми най-много се проточват,защото всеки си мисли че еди кой си джип е по-добър от някой друг!На такива сравнения никога не може да има един отговор,а винаги има:а),б),в) отговори и тн.И затова са създадени различни марки джипове,ако са направили перфектният джип,то хората ще купуват само него,затова хората карат различни джипове,коли и тн.
                  Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Най-хубавата Лада Нива е служебната,но Патроля както казва Злой е друга бира.Двете машини нямат сравнение.Просто Патроля може да настъпе Ладата.
                    АСК Ален Мак

Коментар

В темата за Патрола и Самурая отговарях, защото не мисля че колегата я беше пуснал за да се забавлява.
                      Такива теми породени от спорове... Де да знам. А пък и от хора, които претендират че разбират нещо от джипки...
                      В първият пост прочетох нещо за подготвени.
                      Ами, аз подготвена Нива не съм виждал, освен за Надин.
                      Нека не ми се сърдят колегите с Ниви, но това са две коренно различни концепции автомобили и въпреки че проходимостта е в главата на водача...
                      В заводски вид, вероятно има доста места на които ще минат и двете, но за наджипен Патрол и такава (не че съм виждал) Нива е просто смешно да се правят сравнения.
                      Вероятно е поредната тема запътила се към катинара.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

и това е алтернатива!!

само че кой ще сглоби това чудо не знам.
                        Последно редактирано от niki armeneca; 31-01-12, 19:54.
                        100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Добре колеги,защо винаги от някакви фирми(да не споменавам имена) използват ниви,а не други джипове,е вярно има и изключения,но повечето фирми предпочитат Лада Нива!Защо:защото е на добра цена,удобна(новата е с удобен интериор)има и серво на волана и са надеждни и прости по конструкция!Като това разбира се,е лично и само мое мнение!
                          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                            Добре колеги,защо винаги от някакви фирми(да не споменавам имена) използват ниви,а не други джипове,е вярно има и изключения,но повечето фирми предпочитат Лада Нива!Защо:защото е на добра цена,удобна(новата е с удобен интериор)има и серво на волана и са надеждни и прости по конструкция!Като това разбира се,е лично и само мое мнение!
                            Една нива струва 16000лв нова с евро5,а един Нисан е поне 60000 и нагоре.Части евтини ама много често е в бокса за Нивата става въпрос.
                            АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                              Щото резултата е ясен предварително. Жигуловите, сложени на нивата оцеляват по 2 причини - фул тайм, и двигател, дето няма силата да ги строши. Той затова и самия двигател не се троши. З асметка на това една безпроблемна скоростна кутия, когато се слага на жигула, при нивата свършва за едни други километри, примерно с махната една нула отзад. Нивата е сбирщайн от възли и агрегати, подходящи за лек автомобил, но доказано неадекватни за сериозна експлоатация уж по предназначение.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само с глупости се занимавате!Все едно да сравнявате Ford(niva) и VW(Patrol)!Всеки джип има предимства и недостатъци.Един голям + за Патрул-а!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X