Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без пожарогасител

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
    Моя звяр /7 г./ вече абсолютно не мога да го накарам да стой в тоя стол друг е въпроса че няма и да влезе в него.
    За "зверове" над 7 годинки има едни подложки за сядане. Просто повдигат 'лапето с 4-5 сантиметра от седалката и се ползва стандартния обезопасителен колан.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      - Ако аз си поставя колан, от това рисковете за мен намаляват, НО се увеличават рисковете за всички останали. Тук вече има игрови казус - след като коланът ми е подобрил рисковата експозиция (поне по възприемане), част от това подобрение аз ще компенсирам с по-агресивно използване на общия ресурс (човек е склонен да поддържа приблизително постоянно ниво за възприемания риск) и това повишава риска за околните. В обществен план, сумарната рискова експозиция се е повишила от това, че поставям колан. И ако коланът е маргинално полезен, то въздушната възглавница в това отношение е доста зле.
      Не мога да се съглася с по горното. С какво се увеличава риска на околните? В общия случай при катастрофа с двама участници единия не е виновен. Това, че сложиш колан и имаш въздушни възглавници или не, как ще повлияе на заспиването на водача на микробуса движещ се срещу тебе?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Не мога да се съглася с по горното. С какво се увеличава риска на околните? В общия случай при катастрофа с двама участници единия не е виновен. Това, че сложиш колан и имаш въздушни възглавници или не, как ще повлияе на заспиването на водача на микробуса движещ се срещу тебе?
        Не, той заспива заради СВОЯ СИ колан. Цялото ми разсъждение е в обществен план, а не личен. За личното - ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
          Абе че столчето е добро няма спор, обаче това задължение за деца до 12 години е пълна тъпня. Моя звяр /7 г./ вече абсолютно не мога да го накарам да стой в тоя стол друг е въпроса че няма и да влезе в него. Тя сега управлява на някои разходки пък на 12 сигурно ще кара сама . Струва ми се много по добре че я уча да слага колана като се качи вместо да я напъвам за столче.
          Хранилка си е това столче специално в България.
          Критерият май не е възраст, а ръст и тегло.

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
          В България са задължителни следните ваксини... ...Родителите имат право на отказ...
          Последно!... Задължителни ли са, или - не?
          Wattie, прецизирай понятията, това което си привел, по същество е класификация на ваксините според степента на заплащането им от страна на родителите и респективно държавата. Ако трябва да е съвсем коректно, класификацията не е по заболявания, а по конкретни типове (марка и производител). За всяка от безплатните има алтернативна - по ефикасна и с по-ниско ниво на рискове, но платена.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Последно!... Задължителни ли са, или - не?
            Задължителни са споменатите 9 ваксини. Това не означава, че ги слагат насила.

По същия начин е задължително всяко дете да ходи на училище до навършване на 16 годишна възраст. Това не означава, че полицията го ескортира до там насила.

Някои неща са задължителни, но се дава и право на отказ, при положение, че това не вреди другиму. Примерът с ваксините е такъв - детето ти ще умре, не чуждите. В случая ти се дава право като негов настойник. Можеш да откажеш и за самия себе си ако дойдат наложителни ваксинации за всички. Примерът с училището също е такъв - детето ти ще е тъпо, не чуждите. Отново си в правото си да откажеш като негов настойник.

Докато например с движението по пътищата нещата са други. Задължително е да се спазват знаците и пътната маркировка. Но вече НЯМАШ право на отказ, защото с неспазването им вредиш на всички останали. Затова и спазването на знаците се налага дори и насила, когато е нужно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X