Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Е, ми то `97-ма 99-та, ходехме с по три ГПСа в джобовете, аз съм и писал: "близо триста". Пък и А6 си е по-тежко.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• От: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Е, ми то `97-ма 99-та, ходехме с по три ГПСа в джобовете, аз съм и писал: "близо триста". Пък и А6 си е по-тежко.
      300... Ставаше въпрос за скорост, а не за температурата на маслото...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        ... Пък и А6 си е по-тежко.
        По равно няма значение. Бус с 65 коня атмосферен дизеляк вдига 120-140 по равно. По баир - на 3-та и с 60-70 преко сили. За силно сдухан форд транзит 2.4 (преди акулите) иде реч.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          По равно няма значение. Бус с 65 коня атмосферен дизеляк вдига 120-140 по равно. По баир - на 3-та и с 60-70 преко сили. За силно сдухан форд транзит 2.4 (преди акулите) иде реч.
          30 годишен Транспортер Т3 на газ със 140 и няколко чифта погледи в купето, вперени в отвъдното .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            на 3-та и с 60-70 преко сили. За силно сдухан форд транзит 2.4 (преди акулите) иде реч.
            Ай не ме пали сега! Точно същият Транзит /пънкарския/ на Хемус пълнеше километража /до 130+1 деление=140 км/ч./ и като му дадеш газ, продължаваше да ускорява. /нека не ме емват сега, че било по стръмно, по влажно,......над 25о С .... и т.н./
            ПП След като го продадох на един циганин-зеленчукар, който от тоарене му вкарваше задните гуми под калниците като на Ситроен, бусчето живя още 5-6 години. А цигането всеки път като ме видеше ми викаше: "Кога ш'та черпа, бе? 5 години по тая кола нищо не пипнАх!
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Това няма как да стане ако "осмака" се движи със скорост над 80 км/ч! Виж на "старт" ще дръпне за малко, докато развърти "осмака". Няма как Голфа (говорим за фабрична кола) със своите 150 коня (ако е 2000 кубика) или 180 коня, ако е "шестак" да се опъне на 212 кончета! Въртящия момент няма да го коментирам въобще... Гранда по талон е 1770 кг. Голфа колко е..?!! 500 кг..?!!
              Тая тема в VW форума не би ме учудила, но в този форум??? Добре, че е за разтуха, явно затова не е заключена още...
              За да не съм офф: За тестване на законите на физиката, и конкретно на "кубатура" срещу "аеродинамика" мога да контрирам със съответното комби от споменатата немска марка с тегло като на Гранда, кажи речи двойно по-малка кубатура и абсолютен сток...с подходящото задвижване. Интерес?

Коментар

Както казах - моя беше сдухан. Зимата с 2 чисто нови 75Ah акумулатори и въртене около минута - някак палеше. Вечер - акумулаторите - долу, и качване вкъщи да се зареждат. На сутринта надолу, белким запали. Това в оная зима с ледовете по улиците до март.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  300... Ставаше въпрос за скорост, а не за температурата на маслото...
                  Това са други от разликите му с "нормалната осемдесятка" - има индикатори (и датчици разбира се) за налягане и температура на маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                    Аз карам и съм много доволен от "Митсубиши Галант" -комби дизел.
                    Има ги с два бензинови и един дизелов двигател.
                    И е японско, и на добри пари
                    Дето казваше един приятел - и това ми пасва на филинга, както и СААБ - обаче са редки автомобили...

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Ъъъ, то TDI има от някакви малолитражки - 1.2 или нещо подобно, та до 6 литра - W12 TDI.
                    Ти кое имаше предвид?
                    Лимита идва от HDIтата - те такива кубатури нямат. Най-много до 2,2-2,5 т.е. говорим си за малолитражки.
                    И в града по светофарите франсетата имат предимсто заради късите си предавки - за справка - "Такси 1-2-3-4" на Люк Бесон
                    На по-дълга права нещата иглеждат различно разбира се...

Коментар

Не знам защо, ама сега се сетих. Кардана на Москвича с панти по средата, може да се направи от два насрещно вплетени суджука.
                      Тоест с подковите зацепени една в друга.
                      Ха! От къде ли па ми дойде тая идея, по това време ?
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ами слушал си в часовете по съпромат
                        Аре наздраве!!!
                        LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Това е най-голфаджийската тема в целия форум ! Евала Марто гоуем си , а все живеех с надеждата , че голфаджиите си имат техен форум и не влизат в нашия !
                          За мен извода е само един гранда с големия мотор е гоуфа сред жипките

Коментар

Хайде и аз да пална фитила,
                            на брат ми Гранд Черока V8-ка с ГИ с най-огромните дюзи които намерихме и със софтуера за управление на ГИ компа с компютър на седалката и ръчни настройки правеше много по-добри постижения от на бензин. Единственото беше че е с К&N филтър. Усещането за ускорение не беше кой знае какво но предвид близо 4" лифт и лошия звук плашеше всеки по светофарите. Особено на място с натисната спирачка как заплашително изреваваше и се клаеше зверски.

Иначе за протокола: карах близо 4 години Ауди 80 competition ( който иска да търси какво e било ) и с него най-редовно вдигах и подръжах 260 км/ч ( с кой акъл съм го правил не знам )
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              ... ( с кой акъл съм го правил не знам )

А, той акъла е съвсем друг въпрос и определено не е предмет на тази тема.
                              За акъла на мъжа, аз съм стигнал до изводи аналогични на тези за играчките му - никога не му идва, само изразите на щуротията еволюират.

Коментар

Пичове, разбирам Нова Година, фойерверки..., ама нАмалете малко.
                                То не беше 260, 280, 300км/ч..., че чак и редовно поддържали.
                                Много ми е интересно къде точно се е случвало всичко това.
                                От друга страна като си помисля, в една друга тема, един колега 260 ги вдигаше по инерция...де да знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X