Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

http://www.dragtimes.info/en/results/quarter/

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Колеги не взимайте темата на сериозно! Пуснал съм я да си правим купона!
      Купонът ще си го правиш сам като махнеш отзад това V8 и сложиш едно Turbo Diesel. Ще им събираш очите.
      Иначе бЕгай на Божура да правиш емпирични изследвания, ама мисля, че ще останеш разочарован и чак тогава ще слезнеш на земята.
      NB Съпоставят се съпоставими величини!
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Djemi Преглед на мнение
        Да-а-а-а, достойно 408 (четиристотин и осмо) място за ГоУфа. Jeep се появява на 15-то място и на още няколко места преди германското (пардон, пернишкото ) чудо на авто-индустрията.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          ...Jeep се появява на 15-то място...
          Да, ама със 7 литров мотор и кой знае какво още под капака.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да-а-а-а, достойно 408 (четиристотин и осмо) място за ГоУфа. Jeep се появява на 15-то място и на още няколко места преди германското (пардон, пернишкото ) чудо на авто-индустрията
            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Да, ама със 7 литров мотор и кой знае какво още под капака.
            По-интересното е, че на 157-мо място имаме VAZ 2113
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да-а-а-а, достойно 408 (четиристотин и осмо) място за ГоУфа. Jeep се появява на 15-то място и на още няколко места преди германското (пардон, пернишкото ) чудо на авто-индустрията.
              обърнахме го на драг
              а и сравнението е добро с над 20 годишната Golf 2 и с Jeep SRT8

По-интересното е, че на 157-мо място имаме VAZ 2113

Е това ако ни барне на някой светофар ще станем съвсем за смях...
              Последно редактирано от Stefan Dimov; 28-12-11, 15:46.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                обърнахме го на драг
                а и сравнението е добро с над 20 годишната Golf 2 и с Jeep SRT8
                да не говорим, че преди 15-тото място има поне 5 представитела на VW Group.
                Общо взето първият пост в темата беше точно за драг После се започна с неособено убедителни "магистрални" преживявания, дължащи се най-вече на изненадата на някои хора, че тухла четворка може да вдига над 150 км./ч. Аз също съм "приятелски настроен" към VW и имам стар Пасат B3, който не сменям категорично, но отговорно твърдя, че повечето коли отстъпват на хамерикански осмак именно при потегляне до първите 400 метра, освен заради голямата мощ и заради липсата на ръчни скорости - смяната на предавки е загуба на време, колкото и голям майстор да е водачът. Когато мерят от 0-100 км./ч. на "ръчка", рядко е включил над трета предавка. Разните "Ферарита" и "Ламбо-та" съм чел, че на практика потеглят на втора или трета и така правят 100 км. за 4-5-6 секунди. Ама пробвай с ГоУф да вдигнеш 100 на втора

Коментар

Общо взето първият пост в темата беше точно за драг После се започна с неособено убедителни "магистрални" преживявания, дължащи се най-вече на изненадата на някои хора, че тухла четворка може да вдига над 150 км./ч. Аз също съм "приятелски настроен" към VW и имам стар Пасат B3, който не сменям категорично, но отговорно твърдя, че повечето коли отстъпват на хамерикански осмак именно при потегляне до първите 400 метра, освен заради голямата мощ и заради липсата на ръчни скорости - смяната на предавки е загуба на време, колкото и голям майстор да е водачът. Когато мерят от 0-100 км./ч. на "ръчка", рядко е включил над трета предавка. Разните "Ферарита" и "Ламбо-та" съм чел, че на практика потеглят на втора или трета и така правят 100 км. за 4-5-6 секунди. Ама пробвай с ГоУф да вдигнеш 100 на втора
                  днес научих, че култивирания V8 с 4-степенния автомат става за улични битки.

Коментар

По-интересното е, че из между "джиповъдите" има такива с racer-ско мислене. Поне на мен ми изглежда странно да си купиш Jeep /па бил той и SRT8/ и да му сложиш нископрофилни гуми, да модифицираш окачването му и да го смъкнеш легнал долу на асфалта, като street racer. Все си мисля, че предназначението на Jeep е друго, но този явно не мисли така:

А, ако това отстрани на бронята му е и ауспуха..... Нямам думи! /на първата снимка/
                    Но, както казват - свят голям, хора разни.
                    Поздрави!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                      днес научих, че култивирания V8 с 4-степенния автомат става за улични битки.
                      Ето, виждаш ли, колко е полезен форумът.
                      Ти за какво мислиш, го използват US-тинейджърите ? Youtube е пълно с клипове "Grand Cherokee vs. нещо си" И факт, че версии 4х2 се продават на поразия - едно 25 % от продажбите са такива Не е заради лошите им пътища

Коментар

Нещо темата е голяма каша.
                        Първо незнам какво сте ги подкарали тия гоуфове, ама явно никой от вас не е карал голф над 130-140 коня. Оставете ги новите 1.4 / 200 коня/
                        Голф на втора ще направи 100. И не само голф. И не само мотори с 5л. обем.
                        Уж на подигравки и закачки го караме ама нещо на другаде го "въртите".
                        Нещо ми се струва, че се подценяват старите автомобили и искаме да изкараме в8 5.2 самолет.
                        127 коня и 230Nm на Тон. Ако вземем предвив, че е 1770кг. Много?
                        Автоматична/ръчна. Не съм се возил на Гранд с 5.2, но тоооолкова ли е бърза тази автоматична? DSG да е разбирам. Х6-цата е като тролей и не усещаш смяната .Но Говорим за кола на ~ 10 години.

0-100 ~ 10 сек.

Ауди Б4 80-тките 2.2Т Комби, кУатро?

За SRT-то спор няма! Новото .... "HPE800 Jeep Grand Cherokee – убиец на Ferrari"

http://aboutcars.bg/read:hpe800_jeep...iec_na_ferrari

Коментар

Е, с SRT8 приказката е съвсем различна. Ето едно интересно клипче с въпросния офроудър...

http://www.youtube.com/watch?v=ZcIU7WeMto0
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                            Нещо темата е голяма каша.
                            Първо незнам какво сте ги подкарали тия гоуфове, ама явно никой от вас не е карал голф над 130-140 коня. Оставете ги новите 1.4 / 200 коня/
                            Голф на втора ще направи 100. И не само голф. И не само мотори с 5л. обем.
                            Уж на подигравки и закачки го караме ама нещо на другаде го "въртите".
                            Нещо ми се струва, че се подценяват старите автомобили и искаме да изкараме в8 5.2 самолет.
                            Автоматична/ръчна. Не съм се возил на Гранд с 5.2, но тоооолкова ли е бърза тази автоматична? DSG да е разбирам. Х6-цата е като тролей и не усещаш смяната .Но Говорим за кола на ~ 10 години.

0-100 ~ 10 сек.

Ауди Б4 80-тките 2.2Т Комби, кУатро?

За SRT-то спор няма! Новото .... "HPE800 Jeep Grand Cherokee – убиец на Ferrari"

http://aboutcars.bg/read:hpe800_jeep...iec_na_ferrari
                            Айде-е-е-е, подкарахте го Едно време kinex дразнеше публиката с подборка клипчета, но на мен не ми се занимава - ето ви едно, много показателно за теперамента на водачите на Jeep-ови и VAG-ови коли:

Коментар

Ама вие яко сте яхнали метлите! Евала! Към колегата Гаич - ти къде прочете, че описвам реални случки с мое участие (с изключението на пускането на газта на дизела - това наистина е разказ от първо лице и единствено число)..?!! Първия ми пост в темата започва така: - Сравнително от скоро съм собственик на Jeep 5,2 V8 MPI, но вече се забелязват някои забавни тенденции и моменти, които си струва да се опишат, за да им се посмеем! И така... За колегите които не ме познават лично - на 38 съм, семеен и с едно дете (демек минавам за улегнал и отговорен мъж). Нито искам да ми се приписват митологични рейсърски умения и практики, нито аз самия съм имал, имам или ще имам такива намерения за в бъдеще (Като изключим оффрроуда, разбира се! Лично за себе си приемам, че съм се наиграл на времето в дисциплината "Мерене на пи*ки" и имам за спомен общо към 150 шева на десния си лакът и много изписани страници в здравния си картон по тоя повод)! Това което съм написал е следствие от поведението на определени групи индивиди на пътя и евентуалната комична ситуация, която би се получила ако някой реши да се възползва от това им поведение! Неколкократно съм написал и, че темата е шегобийска и, че не трябва да се взема на сериозно, но се оказа, че съм говорил за въже в къщата на обесен! Успокойте топката и се забавлявайте! Не е хубаво всеки път да се вземаме чак толкова на сериозно както на пътя, така и извън него... Празници са! Какво по-хубаво от това да се похилим малко (нямам нищо против и да е на мой гръб, стига да не се вменяват неверни неща по мой адрес)..?!! Живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                                Туй 127 коня за ГоУф ли говорим Щото наивно си мислех, че Марто се подвизава с това:
                                Двигатель Magnum 318 V8

Сконструирован в 1964 году. Неоднократно модернизировался.
                                Объем - 5,2 литра,
                                впрыск топлива,
                                8-цилиндровый, V-образный,
                                Мощность -220 л.с. при 4400 об/мин
                                Момент - 406 Nm при 2800 об/мин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X