Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Видях цифрите още в като пусна линка и ги разчитам правилно! Нали ако клекна веднага - отиде интригата у ряката...
    Ква интрига бре? Ако ме питат какво предпочитам - голф в коя да е комплектация, или чероки в коя да е комплектация, със сигурност няма да взема голфа, колкото ще да е наточен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пичове, не знаех, че и тук се навъртат толкова много "Голфъри", та така! Последния модел Golf 6 GTI 2000 cc е с 210 кончета и 280 Nm максимален въртящ момент. Тунингован от Mcchip срещу 900 еврака, същия Golf 6 GTI става 252 коня и има 380 Nm максимален въртящ момент. Гранда 5,2 фабрично има 212 коня под капака и 375 Nm максимален въртящ момент на 5000 об/мин. (само да вметна, че с 2400 об./мин върви със 140 км/ч, а е спънат на 220 км/ч.). Един суперчарджър струва 300 гущера, а спортната генерация още 200 зелени.. Какво се случва с Гранда след инвестиция от 500 долара, оставям да научите сами... Та какво ми разправяте за ГоУф 2-ка GTI...?!!! Май малко сте поспорили в училище...
      Хехе, дори моя бивш пасат G60 ще те прави да хъркаш, нищо, че беше само 160 катъра. Ти може да си с малко повече ама тежиш като Титаник.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Най-впечатляващо е преимуществото на Гранда, когато леко валне дъжд по мръсните софийски улици.
        Няма кола със задвижване върху 2 те колела, която да може да дръпне като драпащите едновременно 4 гуми на Гранда.
        При това той е зацепен фултайм. Освен това автоматиката много добре пази треактория на ускорението, Джипа нито занася нито помръдва, само те лепи за седалката и ти събира всичкия мозък - " у малкио мозък".

Марто може би е време точно сега да пробваш максимално ускорение върху равна хлъзгава повърхност, за да си убеден, че предаването към 4 те колела се балансира динамично и държи посока без увличане.
        Вчера го пробвах - цели 370 км. от Велинград до Петрич и обратно - почти все на хлъзгаво (къде лед, къде мокро)... Завчера и на дълбок сняг ( в гората).. Тествах го и при различни скорости - всичко е ОК! Държи си пътя без никакви осезаеми отклонения. За мое забавление и ужас на жена ми даже го оставих да копа сам за малко на бавни в снега, слизайки в движение! Жена ми за малко да предизвика лавина с писъците си... Абе забавна машина е, определено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ква интрига бре? Ако ме питат какво предпочитам - голф в коя да е комплектация, или чероки в коя да е комплектация, със сигурност няма да взема голфа, колкото ще да е наточен.
          Е има си хас !!!! Твойто село / Драгичево/, дето ходиш в Събота и Неделя, до кой град беше , че забравих...?
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
            Да не забравяме и селяните в Гоуфа, трябва да знаят, че участват в състезание...
            Това беше посочено още в началото на темата - те винаги се състезават, гледат лошо към другите участници и потеглят поне 5 секунди преди да е светнало жълто Може би заради тези екземпляри гоУф стана мръсна дума и хората не си ги купуват Защото забелязвам все по-малко нови голфове и ако ги има, са с някакви скромно и кротко каращи си възрастни водачи Може би и цените на самозабравилия се производител VAG си казват думата. Пернишките "рацери" преминават на БМВ-та масово
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Re: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Не мога да повярвам, че тук има такава тема. Голфаджийският манталитет явно не е само сред притежателите на VAG автомобили...
              Ако още имах Интеграле, мога да ти кажа, че с 5.2 V8 нямаш никъв шанс...
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако искаш вземи един Гоуф 2-ка, 3-ка, 4-ка...... 10-ка и се пускаме! Единственото условие е да не е барано под капака и по електрониката! За сметка на това аз ще карам на газ....
                Вярно е,че 5.2 американски осмак е мощен мотор но е пресилено да се сравнява с лек автомобил,било то и Гоуф.За първите и вторите - сигурно ще си по бърз.Трета серия имат доста пъргави мотори 190к.с./245 Нм/4200 оборота в минута ,дръпва от 0 до 100 за около 7.5 секунди.От 4-та серия има едни "хубавци" : 241 к.с./320 Нм/2800 оборота в минута ,от 0 до 100 за 6.2 секунди,всички са стандартни без да са "пипани".Това са "сухи" данни,сега вземи обърни внимание и на аеродинамиката на автомобила.Ще цитирам колега:

Първоначално публикуван от Sparkybg
                Пропускаш аеродинамиката на тухла четворка на всеки джип, сравнен с почти всяка кола. А съпротивлението от това е пропорционално на квадрата на скоростта.
                Ако съпротивлението при 100км/ч е някаква стойност, то при 140км/ч то е двойно, а при 200 - четворно.
                Не мисля,че джипът е направен да се движи бързо,по скоро е направен да се движи навсякъде.Лично мое мнение.
                Поздрави.

Коментар

Ехеее, кажи кога си свободен ще намерим, с нещо да се пуснеме. Мерак имаш, това е важното.
                  Магистрала Люлин е близко.....

Коментар

Когато някой "стрийт райзър вземе да се бръмчи и оплюнчва около тебе, сваляш стъклото и го оглеждаш като "аватара на Andro".
                    След това рязко подаваш газ, като те зяпне и потегляш 5 сантиметра, след което спираш. Той вече е на центъра на кръстовището .

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Е има си хас !!!! Твойто село / Драгичево/, дето ходиш в Събота и Неделя, до кой град беше , че забравих...?
                      До градът на алфите! ГоУфовете вече са демоде. Сега отворените си взимат алфи, а сиромасите - Fiat Bravo.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Re: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Не мога да повярвам, че тук има такава тема. Голфаджийският манталитет явно не е само сред притежателите на VAG автомобили...
                        На интеграле са ме возили (250 коня)! Не съм карал, но "вдигам краката" без бой... Страшна машина!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          А ония лепенки "High roll-over risk" на сенника да не си ги махнал Поглеждай нагоре от време на време все пак.
                          Най-стойностната мисъл в цялата тема, касае всички...високо над пътя!!!
                          "Make love, not war!"

Коментар

От: Re: "Шут в задника" или за удоволствието да управляваш Jeep с V8 под капака...

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Потвърждавам, ама Ланча Делта Интеграле-то е 4х4. Така ускорява, че направо ти прави обратна ерекция , обръща го като чорап наопаки .

Коментар

Колеги не взимайте темата на сериозно! Пуснал съм я да си правим купона!

Коментар

Темата не беше ли за друго? Веселото е, че от "тухла четворка" никой голфаджия не очаква нищо, а истината е друга. Аз също съм с 8-ак, но от мен ги е страх още на светофара. ))
                                VARADERO SD2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X