Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задачка закачка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задачка закачка

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
    Значи устройството на бойлера е следното,вътре има къса и дълга тръба.когато водата се затопли топлата се качва на горе/защото става по-лека/ и под натиска от долната тръба през която влиза студената излиза от бойлера.Значи за да излезе през долната тръба топла вода единствено е виновен клапана.Няма как при изправен клапан да се източи бойлер.Има и други възможности например през някоя батерия да ти превърти водата но при спрян централен кран няма как да стане.
    В първият пост си се объркал.
    Ако не е объркана инсталацията няма как да ти е спрян крана и да тече вода.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
      В първият пост си се объркал.
      Ако не е объркана инсталацията няма как да ти е спрян крана и да тече вода.
      Значи при спрян кран/на централния водопровод а не на бойлера/ и повреден клапан си тече защото, водата в гърнето на бойлера си създава някъкво налягане и си изтича през късата тръбичка/виж схемата/

П.П. Към колегата с проблема, провери си терморелето да не би да прегрявя водата и да поврежда клапаните.Имал съм такъв случай, даже спука главния щранг на блока добре че беше от полипропилен иначе става страшно.
      Последно редактирано от jaxan; 13-12-11, 21:43.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Питай кой от комшиите ти си е поставил нов бойлер преди 15 дена и ще разбереш от къде идва топлата вода.
        Този който го е сложил, го е вързал за зградната инсталация и от там се меси.
        Аз имах така топла вода без пари докато комшийката не се усети че й свършва бойлера бързо.
        Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
          Питай кой от комшиите ти си е поставил нов бойлер преди 15 дена и ще разбереш от къде идва топлата вода.
          Този който го е сложил, го е вързал за зградната инсталация и от там се меси.
          Аз имах така топла вода без пари докато комшийката не се усети че й свършва бойлера бързо.
          Новите бойлери идват със залепен възвратен клапан!!!

Коментар

Лошото в случая е, че докато се разбере кой е въпросния комшия може да се ''свари'' някой водомер- за студена вода са до 40градуса/ издържат и до 60-70 но после протичат и пластмасовите им детайли се изкривяват, а един водомер вече не е 20 лева...
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Сетих се че и друг комшия имаше някакъв проблем с бойлера отивам при него, а проблема е същия като моя.
              Тоя комшия наблизо ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                Новите бойлери идват със залепен възвратен клапан!!!
                Няма нищо общо възвратния клапан със случая.
                Проблема не е в бойлера на колегата
                Нека пише от къде е било като открие проблема,аз не искам да споря.
                Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Добре де как ще влезе вода от комшията при затворен централен кран на водопровода през кабелите ли ще мине?Разбира се че е възможно но при отворена система, а колегата е писал че го прави и при ЗАТВОРЕН кран.Спирам до тук!!!

Коментар

Затворен, но не държи- пост ''4''
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                      Затворен, но не държи- пост ''4''
                      Може да, съгласен съм ще чакаме ще видим.Както казах трудно е през компа.Може да направи и следния тест, да затвори крана на бойлера и да пробва. Ако пак идва топло значи комшиятя е виновен /сега се сетих дано не е късно/

Коментар

Дали държи крана може да се разбере както е писал колегата по-горе. Затваряш крана, пускаш водата и гледаш водомера.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Да де. И от къде му тече тогава?
                          Тече от крана на топлата вода докато не свърши водата в бойлера. А по принцип трябва да изтече колкото за едно канче

Коментар

Комшията е в същия вход но от десните апартаменти но ни свързва общия водомер.
                            бойлера му смених гарнитура, нагревател всичките са нови. Снощи отново пълня го спирам крана и почвам да точа вода от топлия кран на смесителя.
                            Напълних отново включих го, той загря. Меката връзка е студена - пускам водата на казанчето в тоалетната и меката връзка става топла до пареща .
                            Е кажете ми кво е туй нещо.
                            Логика никаква. Ще ходя днес да купувам поредния клапан.
                            Между другото установих че топлата тръба в бойлера я няма никаква /не са сложили в завода/ Тя не може да се стопи и изгние. Бойлера е 10 годишен и сега го отварям за втори път.

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
                              Комшията е в същия вход но от десните апартаменти но ни свързва общия водомер.
                              бойлера му смених гарнитура, нагревател всичките са нови. Снощи отново пълня го спирам крана и почвам да точа вода от топлия кран на смесителя.
                              Напълних отново включих го, той загря. Меката връзка е студена - пускам водата на казанчето в тоалетната и меката връзка става топла до пареща .
                              Е кажете ми кво е туй нещо.
                              Логика никаква. Ще ходя днес да купувам поредния клапан.
                              Между другото установих че топлата тръба в бойлера я няма никаква /не са сложили в завода/ Тя не може да се стопи и изгние. Бойлера е 10 годишен и сега го отварям за втори път.
                              Значи това което си нарисувал по-горе е принципната схема на бойлер а не твоят бойлер.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                                Значи това което си нарисувал по-горе е принципната схема на бойлер а не твоят бойлер.
                                Рисунката не е моя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X