Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задачка закачка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задачка закачка

Значи да пусна още малко данни понеже виждам че някой се бъркат.
    До апартамента стигат 2 щтранга студен и топъл.
    Топлия съм го запушил преде много време има няма 10 тина години. защото изтърва крана. Остана само един - Студен.
    Спирам крана на судения щтранг, спирам и крана който е пред бойлера /сложил съм го ей так зада не спирам когато ми се наложи централно водата/.
    По тръбите няма приток ва вода. Отварям топлото кранче на смесителя и изпразвам бойлера - НЕНОРМАЛНО е това. Все едно че системата ми е отворена. А ремонт по апартамента не съм правил.
    Когато ситемата работи крановете са отворени - пускаш студена вода и по студения тръбопровод си тръгва топла дори и преди водомера тръбата е затоплена.

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
      Логика никаква. Ще ходя днес да купувам поредния клапан.
      Между другото установих че топлата тръба в бойлера я няма никаква /не са сложили в завода/ Тя не може да се стопи и изгние. Бойлера е 10 годишен и сега го отварям за втори път.
      Логиката е елементарна - тръбата е изчезнала при първото отваряне
      ...
      Когато ситемата работи крановете са отворени - пускаш студена вода и по студения тръбопровод си тръгва топла дори и преди водомера тръбата е затоплена.
      Отговорът е ясен - имаш съсед с развален клапан, а на теб ти е развален кранът за спиране на студената вода и си трябва нов бойлер... к-во е това 10 години и две отваряния. Направо отивай за кран и бойлер, само виж цолажа на тръбата.

П.П.
      Рисунката не е моя.
      Няма да е лошо да праснеш една рисунка как е в момента при теб ..
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Така де. Напиши накрая дали се нагрява и студения щранг около и преди крана като пуснеш чешмата! Та да стане ясно локално при теб ли е или от комшиите.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
          Значи това което си нарисувал по-горе е принципната схема на бойлер а не твоят бойлер.
          Рисунката е моя и това е принципна схема, няма как да знам какъв точно неговия.Мисля че няма как да е по различно.

Към колегата с проблема, щом топли и преди водомера значи идва от другаде топлата вода а не от твоя бойлер.Разкачи го от системата затапи излазите и ще стане ясно на 100% от къде идва топлата вода.Ако не идва повече значи от бойлера, ако продължи да идва търсим в съседите като най-напред почни от долу на горе, топлата вода винаги бяга на горе.Успех.

П.П. От къде си сигурен че, изпразваш твоя бойлер и нямаш ли клапа преди водомера, от доста години са задължителни.А кран преди бойлер не се слага ей така,а си е задължително!
          Последно редактирано от jaxan; 14-12-11, 18:28.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз пък си мислех, че от Българския бойлер само Австрийския е по проЗТ/ че работи без налягане/ ама явно бъркам.
            Сменете кранове, клапани и сложете преливна тръба за топлата вода. Другото е от лукавия.
            Прозт.

Коментар

Ами ето схемата на студения тръбопровод.
              Сега проверих - отивам в тоалетната, пускам водата на казанчето няколко пъти и се загрява до тетката където е вързано казанчето. До там целия тръбопровод е горещ.
              От водомера до същата тетка тръбата е студена
              Прикачени файлове

Коментар

При това положение повредата е при теб.Дай една снимка на бойлера.

Коментар

Кажи какво стана, че ме гори голямо любопитство

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    Рисунката е моя и това е принципна схема, няма как да знам какъв точно неговия.Мисля че няма как да е по различно.

Eми има - същата рисунка само че без тръбата за гореща вода е неговия случай

Колега мисли логично. Изключи си бойлера, източи го и ако още имаш проблем значи някой комшия има също проблем а във всички случаи на тебе ти трябва нов бойлер (или начин да възстановиш тръбата вътре).
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

По тръбите няма приток ва вода. Отварям топлото кранче на смесителя и изпразвам бойлера - НЕНОРМАЛНО е това.
                      Ненормално е защото ти я няма тръбата в бойлера. Ако съществуваше нямаше да можеш да източиш през горещата вода нищо защото тръбата отива до върха на балона.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Виждал съм с очите си пластмасова тръба вътре в бойлера. Набита на изхода за топлата вода, до почти горния край на гърнето.
                        И все пак бойлера си работеше. Беше на комшийката. Отварях го за нагревател.
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз пък съм виждал бойлер на 5 години, на който пластмасовата тръба за топлата вода е изгнила и е останало около 10см от нея и съответно проблеми.Решихме го като извадихме парчето от пластмасовата тръба и я заменихме с неръждаема такава с подходящ диаметър и до горния край на водосъдържателя.Бойлера още се ползва така и то доста интензивно защото е в кухня на заведение за бързо хранене.
                          Subaru Legacy 2.5
                          Suzuki GS500 E

Коментар

Мойта тръбичка също е около 10 см. Не съм слагал нова.
                            Кво стана -нищо, все така си е.
                            Понеже в целия комплекс сменят и закачат новите тръби имало много оплаквания към ВИК за налягането /абе няма налягане/ и комшията намери връзки с някаква началничка която е в отпуска да пооправи нещата след празниците.
                            Къпеш се спираш водите, подсушаваш се и чуваш и чувстваш като бараш студената връзка как влиза студена вода към бойлера.

Такова чудо никой не е срещал като мене.
                            Като оправят нещата ще пиша за да знаете ако му се случи на някой Ама дано не защото ще има да се чеши като мене
                            Весели празници

Коментар

Смени си я с някаква метална , която да стига почти до горния край на съдържателя и може да има промяна.Със сигурност в първоначален вид е била до горе.
                              Subaru Legacy 2.5
                              Suzuki GS500 E

Коментар

Та кво направих днес.
                                Свалих целия бойлер и смених мънинката тръбичка която е останала с нова дълга ПВЦ. Пускам снимки на тръбичката.
                                Чудя се бойлера е около е около 8 - 10 год. тръбичката изглежда като тези които ги слагат в момента за водопроводни, а тя се рони като на трохи. И ако бях с такъв водопровод щях да съм като лейка сега.
                                В момента от студения кран си тече студена вода, а до преди това течеше вряла около 3-4 мин.
                                Преди течеше топла. Остана само че като пусна студената меката връзка става гореща и като спра водата централно изтича около 10 л вода под налягане. Но това е бял кахър.
                                Сега и налягането ще чакаме да го оправят централно от ВИК и ще сме бетон.
                                А забравих на комшията пък бойлера му сам се е оправил. Как става това и аз не знам .
                                А и разглобих и новия клапан щото го пробвах с налягане през меката връзка и не държеше.
                                От всички купени и разглобени клапани установих че гуменото уплатнение е криво т.с централната дупка не е точно в центъра а накриво и затова всички изтърват
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X