Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде бихте вложили 30 000 Евро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде бихте вложили 30 000 Евро?

Бях по това време у Франция, раздаваха една таблица за връзка франк-евро. Ходих малко след като минаха на Евро. Не са се оплаквали от такива апокалиптични неща. Мисля, че 1 към 7 беше връзка франк-евро. Цените бяха в двете валути.
    Последно редактирано от Rabin; 26-06-11, 20:56.

Коментар

Две седмици минаха, а все още нищо конкретно...Инфлацията ги стопи вече тия 30 хиляди евра докато се наумуваме

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        За къде иде реч? Каква е тази тайствена страна?
        За Италия става въпрос. Просто, не исках да изпадам в подробности. Съотношението на националната валута беше същото, както сега е в България. 1 евро= 1935,7 лири. Тоест около два пъти.
        С влизането на еврото, цените веднага се "адаптираха". Каквото струваше 1000 лири, стана 1 евро. И както си позволявахме много неща, така взехме да си позволяваме под половината.
        Не ми се мисли за тук. Това ще е равносилно на почти двойно поскъпване на всичко, независимо че цените на доста неща вече са европейските, че и по-високи....
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това е доста сложен въпрос,като какъв джип да си купя.Някои намират правилната формула,някои не.Някои печелят от копиране на големи играчи,но трябва да се следи пазара.От 2006г. заделих около 1000лв,реших да ги прежаля и започнах да си правя експерименти.Разпределих сумата по следния начин:
          -50% в банков депозит
          -20% в нискорисков фонд
          -20% във високо рисков фонд
          -10% самостоятелно закупени акции на борсата
          Това смятам,че е сравнително консервативен подход за инвестиция само във финансови инструменти.
          Правил съм някои малки промени,но без много резки ходове-т.е. парите не са управлявани много активно.
          Резултата в доходността е следния:
          2006г. +9.11%;2007г.+9.12%;2008г. -12.97%(Уорън Бъфет загуби тогава над 20%);2009г.+8.5%;2010г.+6.5%
          Средната доходност излиза около 4%.Сами си направете изводите.А колко беше инфлацията?
          Винаги най-голяма дългосрочна доходност има в реалния(успешен) бизнес-всички други видове,най-вече финансовия сектор обслужват и смучат от него.Който успее да съчетае 3те производствени фактора заемя+труд+капитал по най-ефективния начин той печели в дългосрочен план.
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Напротив Цвети, има и ценни мнения, като например тези за образованието.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              За Италия става въпрос. Просто, не исках да изпадам в подробности. Съотношението на националната валута беше същото, както сега е в България. 1 евро= 1935,7 лири. Тоест около два пъти.
              С влизането на еврото, цените веднага се "адаптираха". Каквото струваше 1000 лири, стана 1 евро. И както си позволявахме много неща, така взехме да си позволяваме под половината.
              Не ми се мисли за тук. Това ще е равносилно на почти двойно поскъпване на всичко, независимо че цените на доста неща вече са европейските, че и по-високи....
              Ми,сметките, малко не излизат.Как са ди смятали тези 1000 лири да станат 1Евро? Или по дължина на макарон са го мерили? Разликите трябва да са 1-2 %. Даже тук е по-близо. 1.9558.
              Тука ще стане 2лева за Евро.
              И какво?

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                Две седмици минаха, а все още нищо конкретно...Инфлацията ги стопи вече тия 30 хиляди евра докато се наумуваме
                Цвете, бидейки бъдещото благоденствие доста имагинерно понятие в мътилката в която живеем, аз съм сигурен за себе си. Всичките отиват "у моторетката". Като начало, със сигурност ще ми навигираш в друга джипка.

"Dream until your dream comes true.
                Sing with me, just for today.
                Maybe tomorrow, the good Lord will take you away"

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                  Напротив Цвети, има и ценни мнения, като например тези за образованието.
                  Да, но детенце все още е сравнително малко. Значи парите все някак трябва да се опазят докато дойде време да учи в чужбина примерно. Най-добре е даже да се умножат...И пак стигаме до първоначалния въпрос: Коя е най-печелившата и нискорискова инвестиция?
                  Иии...започваме отначало

Коментар

Парите са почти константна бройка () т.е. за да печели някой - други трябва да губят, та печеливши са тези нови неща дето 2-3 ма ги правят докато другите не се усетят!!!
                    Естествено има и другият наин - Много бачкане и ПРИЗВОДСТВО, но това май не беше Въпроса. Та ако приемем че първото изречение съдържа поне Зрънце Истина - Нали не си мислите, че тези двама - трима, ще споделят Челният си опит в нашият Форум? Освен Ако Далаверата вече не е секнала и те се прехвърлят в ново поприще за което отново Няама да споделят с нас освен ако не им трябват Маса Губещи, за да уредят Печалбите си

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Ми,сметките, малко не излизат.Как са ди смятали тези 1000 лири да станат 1Евро? Или по дължина на макарон са го мерили? Разликите трябва да са 1-2 %. Даже тук е по-близо. 1.9558.
                      Тука ще стане 2лева за Евро.
                      И какво?

Напротив! Сметките си излизат, и то много точни. Преди това взимах 1,6 млн. лири на месец. След това-800 евро. При положение че това, което ми струваше 1000 лири, ми стана 1 евро, сам прецени резултата.
                      Не говоря 1 лев, да стане едно евро. Просто това, което сега струва 1 лев, ще стане 1евро, а заплатите само ще ги трансформират в евро.
                      За цените и спекулацията с тях говоря.
                      Не е като да не съм го изпитал на гърба си.
                      И коя ще е тая държава евентуално, да попречи на това. Там не успяха. Тука ще успеят ли според теб. Аз не вярвам.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Парите са почти константна бройка () ...
                        Не! Печатат!
                        А темата по определение е "въпрос за милион долара". Също по определение - ако всеки се юрне да инвестира в печеливша инвестиция - тя вече няма да е печеливша.

Коментар

Да, но детенце все още е сравнително малко. Значи парите все някак трябва да се опазят докато дойде време да учи в чужбина примерно. Най-добре е даже да се умножат...И пак стигаме до първоначалния въпрос: Коя е най-печелившата и нискорискова инвестиция?
                          Иии...започваме отначало
                          Дългосрочени депозити. С различни дати. Тук. Друго, за сега, е рисково.
                          Имам и в пенсионни фондове. И в акции от Лондонски търгувани компании. И в акции от NSE.
                          Щерката е трета година в Германия. И не само там. На Бали изкара 6м. семестър аброуд, Сега отива за 3 в Шри Ланка.

Коментар

Иии...започваме отначало
                            3 годишен инвестиционен хоризонт:80% банка 20% злато
                            5 годишен инвестиционен хоризонт:80% банка 20% акции от няколко перспективни компании-например фармацевтични
                            10 и повече годишен инвестиционен хоризонт:50% банка 50% земя

Лично мое мнение-не е препоръка!
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

По принцип печалбата от всяка инвестиция е правопропорционална на риска. Мой първи братовчед навремето плати почти 120 хил. долара за обучение и преди две години се пенсионира като технически шеф на "Ейпъл" в Канада. Толкова за образованието! Относно акции и фондове ако не си на "ти" с тях, търси съвет и мнението на доверен и сигурен човек,и доста голям обем информация за компаниите(по възможност не на БФБ) Моя личен опит с тях имаше голям марж - от гърменето с кърпата и пищовите до трудното измъкване на носа изпод джапанката Аз бих разделил сумата на две- едната част в дългосрочен депозит, а другата в злато.
                              Успех.
                              П.П Писането и икономиката не са от силните ми страни(ако въобще имам такива)
                              Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                              Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Следи среброто следващата една година и да видим боба дето го хвьрлям правилно ли показва,за след 5 не говорим.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X