Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде бихте вложили 30 000 Евро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде бихте вложили 30 000 Евро?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    ...
    Преди години имаше секти - също страхотен Бизнес, но вродената ми Глупост (Доброта, почтенност?) ме възпря и изпуснах момента, а сега мога само да давам акъл (жалко, че никой не го иска).
    ...
    Не е за всеки да се прави на маймуна.

Ето буквар за инвестиране: http://www.investor.bg/news/article/117308/126.html
    И това от коментарите:
    Забрави за стадното инвестиране!”. Бягай, колкото сили имаш от нещо, в което и куцо, и сакато инвестира.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
      Къде бихте вложили, ако имате свободни 30 000 Евро?
      В жената.

Коментар

25.000€ в сребро
        5.000€ в злато

Коментар

Първоначално публикуван от ready2kill Преглед на мнение
          В жената.
          Е , това поведе класацията на безумните инвестиции

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
            Аз бих ги вложил в Банка с прилична лихва. Това прави само от лихвите по 1000 лева месечно...
            Объркал си се сериозно. Няма такава лихва в момента при която на 60.000лв. да ти дават по 1.000лв лихва на месец.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Объркал си се сериозно.
              примерно: (60.000лв * 0.08% год. лихва) / 12месеца = 400лв

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                примерно: (60.000лв * 0.08% год. лихва) / 12месеца = 400лв
                Което е много далече от 1000.

Коментар

Аз бих се замислил за производство на алтернативно гориво - примерно етанол, един цех на село с дестилат за етанол - не знам дали ще стигнат парите, за да се култивират и отделните култури за производството му/земя под наем или аренда/, но дори да се прекупуват - пак остава интересен вариант. Пазар има и ще се разширява.

Друг вариант, който лично аз съм мислил е инвестиране в ВЕИ фондове - за съжаление такива в България липсват, но за сметка на това в Германия и Холандия се търсят хора с пари за инвестиране в подобни проекти - като доходността е на база на вложената сума - миналата година, когато говорих с мои приятели да направят проучване за това - за сума от 30 000 евро - годишната доходност беше 14 %, разбирате че в тези две страни е по-удачен вариант инвестирането във ветроенергийна проекит, а не във фотоволтаици.

Идея, която ми се е въртеше в главата е аз - да се опитам да направя един такъв фонд в БГ за построяване на една фотоволтаична или вятърна централа, но нещата много се промениха последните години.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    Аз бих ги вложил в Банка с прилична лихва. Това прави само от лихвите по 1000 лева месечно Плюс 350 лева пенсия - с нея плащам всички сметки и остават 100 лева. Парите на жена ми не ги знам и не ме интересуват. Купувам на изплащане приличен кемпер и - Чао,Бургас! -Чао, България!
                    Както казва Омар Хайям - изпийте , изяще и похарчете всичко на тази земя. Със себе си вземете само спомените....
                    Ако ми кажеш коя е тая банка с такава лихва обещавам да почерпя.

Коментар

Ако, това са пари свободни и в следващите 10 -15 години няма да са необходими на семейството, според мен най- добрата инвестиция е закупуване на земя в Добруджа. Цените са в рамките на 600 - 800 лв. на декар. Рентата е 40 - 50 лв. за декар. Всеки може да си направи съответните сметки и изводи.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                        Къде бихте вложили, ако имате свободни 30 000 Евро?

Не са малко пари, но всъшност не са и много, за започване на бизнес или да се вложат например в недвижим имот.

Какво бихте направили с тези пари в това време на криза?
                        Не ,че ги имам накуп ама аз всяка вечер заспивам с подобна мисъл ! Ще следя темата с интерес въпреки ,че неочаквам нещо сериозно да излезе. За бизнес да се започне стигат, ама за да се доведе до успешен край едва ли са достатъчни 30 000е!

Коментар

30000 евро дават някои банки като потребителски кредит.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                            30000 евро дават някои банки като потребителски кредит.
                            Толкова пари за потребителски кредит няма кой да даде. Още повече без ипотека.

Дават до 30 000 лв. с/без поръчители в зависимост от източника на доходи и т.н. Преди границата май беше 35 000 лв.

Коментар

Нещо такова мярнах ,не знам точните условия.

Коментар

Принципно въпросае къде бихте вложили 30.000€, а повечето отговори са как да се инвестират.

Относно инвестиция, демек запазване на стойноста на сумата, от няколко хиляди години вариантите са два обработваема земя и благородни метали - това са "величини'' които само намаляват, за това и поскъпват.

Инвестирани в обработваема земя: както каза някой, трудно се превръщат в кеш. Друг недостатък е че инвестицията не е преносима, но давайки земята под арента пак имаш по голям процент възвращаемост от затворен банков влог.
                                В момента който внесеш парите си в банка те почват да се обезценяват, някой друг работи с тях и ти плаща част от печалбата.
                                Обработваемата земя тепъва ще поскъпва, погледни само на къде отива цената на храната.

В злато или сребро: мобилна инвестиция, лесно се превръша в каквото ти е необходимо за момента. Среброто е добрия вариант - Защо?
                                Съотношението на цената на злато/сребро от древноста е било 1/16. В момента май е около 1/35 - 1/40 а тази разлика трябва да се изравни, това винаги се получава при рецесия. Среброто е много по ценно за промишлеността от златото, още един фактор рязко да поскъпне. Физическото злато е 50 пъти по малко от това на "хартия", а среброто близо 100. Среброто е по практична разменна единица на монети от златото.

Относно влагане в някакъв бизнес.. само ти си знаеш както те влече. Защо поинтересуваш от готови разработени франчайзинг услуги за да не откриваш топлата вода на ново.

Само гледай на не почне да изчезва сумата за всекидневни потребления и дрънкулки.

Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X