Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банкови неволи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Банкови неволи

От краткият ми опит с поддръжка на междубанков софтуер съм се убедил, че там грешки няма !
    Да излязат едни пари и да влезнат в друга банка, но на грешно място, няма как да стане, щяха да ги върнат по сметката ти веднага.

По скоро, се бавят парите. Случвало ми се е до 6 дни да чакам превод.
    В бързината и нервите, човека може да си е изпуснал нервите, а сега е крива ситуацията.
    Дано се оправите

Коментар

ПРИЯТЕЛ е силна дума.Отдавна съм я изключил от речника си.Оставям другите да ме наричат приятел и се стремя да оправдая доверието им.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        ...Да излязат едни пари и да влезнат в друга банка, но на грешно място, няма как да стане, щяха да ги върнат по сметката ти веднага.
        Това и аз се опитвам да кажа от 2 страници насам, но колегите в темата държат на литературния анализ... Валидацията на IBAN-a например, но всеки с разбиранията си.

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        По скоро, се бавят парите. Случвало ми се е до 6 дни да чакам превод...
        Най-вероятно е станало точно така. Получателя е проверил веднага след като Вени му е потвърдил превода, ествествено не е видял сумата и оттам се е започнало.
        Няма превод между 2 банки в България, който да трае повече от ден. 6 дни отвън... почти невъзможно.

Коментар

А бе, Вени, ами ако и втория превод "не се получи", ще пратиш ли трети...с надеждата, че ще ти върнат два!?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Няма превод между 2 банки в България, който да трае повече от ден. 6 дни отвън... почти невъзможно.
            Между 2те банки , да, превода минава веднага. Но например от моя сметка в ОББ до моя сметка в Уникредит отнема минимум 2 дни.
            А вътрешно банковият софтуер, ти най-добре знаеш какъв ужас е
            Преди време в ОББ ми подмятаха между разплащателната сметка и кредитната карта едни суми дето никой не можа да ми каже какви са и защо

Отделно, в Уникредит когато имаш превод по сметката си, трябва да мине сетълмента и на Борика, за да разполагаш с парите чрез дебитната си карта.
            А това отнема също няколко часа.
            Последно редактирано от Венци- малкия; 05-06-11, 22:05. Причина: допълване

Коментар

Аз единствено исках да кажа, че може служителят в банката да е сбъркал някоя буква или цифра, и да се окаже, че въпреки грешката такава сметка съществува, проверката не показва нищо нередно(прави се превод от една валидна сметка в друга валидна). И това можеше да евентуално решение на проблема.
              Оказа се, че не е, както и предполагах, но се заформи дискусия.

Пък може и да няма такава възможност, знам ли...
              Иначе на мен преводи не са ми се бавили, в най-лошият случай на другия ден всичко е било наред.

Дано човекът да е "приятел"...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Аз единствено исках да кажа, че може служителят в банката да е сбъркал някоя буква или цифра, и да се окаже, че въпреки грешката такава сметка съществува, проверката не показва нищо нередно(прави се превод от една валидна сметка в друга валидна). И това можеше да евентуално решение на проблема.
                Оказа се, че не е, както и предполагах, но се заформи дискусия.

Пък може и да няма такава възможност, знам ли...
                Иначе на мен преводи не са ми се бавили, в най-лошият случай на другия ден всичко е било наред.

Дано човекът да е "приятел"...
                Няма, бъди убеден.
                По-скоро не е враг, а неграмотник.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Няма, бъди убеден.
                  По-скоро не е враг...
                  Мда, оказа се, че имаме участник, познал верния отговор.

Днес, след телефонен разговор, се потвърди двойния превод, и връщането на втората сума.

Брех, за малко да допусна грешка - и да очерня човека.

Поради поредица от някакви случайности - много са, и са смешни за описване, се оказва, че се стига до моите съмнения, с които ангажирах толкова внимание.

Така... проблема не съществува.

Обаче съществува тема за размисъл.

Ако бях един съдия ( прав кадия криво седи, криво седи, право съди ), и бях притиснат от разни обстоятелства - време за взимане на решение, например, то тоя човек одма си беше отишъл в тюрмата.

Дотук - хубаво - съвпада с общото мнение, както и с мненията на колеги, дето получих на ЛС - абе, будала, изгорял си, защо ги плати пак кинтите...

Обаче се замислих и за реципрочното - ами ако виновен, със същата лекота бъде оневинен?

Както и става, съдейки по това, което пише по вестниците, и гледаме по тв, и на живо..

Май не е лека работата на хората, които раздават правосъдие - не бих се нагърбил с такава тежесг..

Така или иначе, не загубих стотинките, потвърди се приятелство...

Какво по-добро от това?

Една усмихната вечер в гадното ежедневие....

Коментар

Veni,радвам се,че всичко е завършило благоприятно.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Бях ти написал по-горе: -За малко пари ще познаеш врага или безплатно-честния човек.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Все пак кажи какво стана, къде беше грешката?
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, какво да ти кажа - просто поредица от ежедневни възможности, които обаче се използват от хората за шикалкавене..
                          И понеже дотолкова сме свикнали с това шикалкавене, една поредица от случки - некоректни банкови служители - устна справка за състоянието на сметката ( неверна, естествено - това всъщност ме подведе), после няколкодневно претоварване от работа - човека работи на такова място, от което не може да се излиза от работа, после някакво разболяване за ден-два..

ей такива неща - на всеки може да се случат, и се случват..
                          Ама в тия времена просто не вярваме...

Вальо е прав - за тия парички си заслужаваше да се види що за човек е..

Пак да кажа - чувствам едно приятно удовлетворение - не заради парите.

Коментар

Позната история.
                            Имаш повече от една сметка в банката, проверяваш за превод, мацката те пита за ЕГН, мести си лакираните пръстчета по клавиатурата, поглежда в първата сметка и отсича:
                            - Нямате превод ! - За другите сметки, кой ще си прави труд ?
                            И се започват едни промени на човешки съдби, съмнения, недоверия.
                            Какво и пука, така и така няма да я накажат. Никой не се оплаква в писмен вид, с входящ номер на документа.
                            И случаят се повтаря и повтаря...

А сега познайте до 3, защо в немскоговорящите страни, няма такива случаи ?
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X