Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банкови неволи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Банкови неволи

Тези дни се разправям с едни неприятности..

От приятел в друг форум си купих комплект зимни гуми.

Тъй като в момента те не ми трябват, предложих да му ги платя, и да ги взема, когато имам възможност - гумите са в Русе, аз съм в Пловдив.

Той настояваше да му ги платя чрез Еконт, което за мен е излишно оскъпяване, и предложих да му наредя сумата по негова сметка.

Платих през еPay на 28.05.2011
    Получих уведомителен мейл за това.

На 30.05.2011 получих мейл от банката ми, че сумата е напуснала сметката ми.

Междувременно ми се отвори възможност, и мой познат получи гумите, предмет на сделката - ще ми ги донесе тези дни..

Оттам насетне започнаха интересностите.

След неколкократни проверки по банковата си сметка продавача упорито твърди, че такава сума по сметката няма.

Вчера - 02.05.2011 отидох в моята банка с разпечатки от мейловете, които съм получил - от иПей и от банката ми - оказа се, че няма никакъв проблем с превода, парите са напуснали банката, за всеки случай беше проведен разговор и с някаква служителка от иПей, която потвърди, че проблем с превода няма.

Обслужващата банка на продавача има клон, който е на 5 минути от офиса ми. Отидох там, и съзнавайки, че искам информация, която не бива да ми се дава - помолих да проверят дали сметката на продавача е заверена с определената сума.
    Отговора беше лаконичен - ДА - и то на 30.05 - на същата дата, в която парите са напуснали моята сметка.

Днес си говорихме отново с продавача - той твърди, че парите все още ги няма на неговата сметка, заяви, че гумите ми ги подарява, и въобще - много неприятен разговор.

Сумата не е колосална, и смятам да му я изпратя още един път - този път с Еконт...

Но ситуацията е крива, човека ми е задочен приятел - не се познаваме на живо, но твърдо отхвърлям веротността за някаква далаверка..

Какво може да ме посъветвате да направя?

От: Банкови неволи

Помоли го да си поиска извлечение от движението по сметката му за този период. Ако и там го няма, отивате заедно в получилия клон да се изясните, като е редно да имаш в себе си подобно излечение от твоята сметка от изпратилия банков клон.
    LZ1AIV

Коментар

След като се е стигнало до неприятен разговор - можеше да му споменеш, че след проверка на банковата му сметка, парите са му преведени на 30.05. и не е уместно да ти държи тон.

Коментар

Хммм, ами той е в Русе, аз съм в Пловдив - ходенето заедно в тамошен клон...
        Аз съм му изпратил сканирано извлечение от моята сметка..

Предпочитам да загубя пари, вместо приятел, ама..

крива ситуация..

Всъщност, той още няма извлечение от сметката си..

Макс, разговора беше неприятен за мен - просто почувствах едно огорчение в гласа му - един вид, се опитвам да го прецакам - на мене ми стана криво..

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
          Помоли го да си поиска извлечение от движението по сметката му за този период. Ако и там го няма, отивате заедно в получилия клон да се изясните, като е редно да имаш в себе си подобно излечение от твоята сметка от изпратилия банков клон.
          Точно така - помоли го да си направи извлечение и да ти го прати. Няма такова понятие като "получилия клон". Превода идва на файл в банката е се завежда по сметката, която пък (спрямо вътрешна политика/ процедура/ решение на дадената банка) може да е открита в определен клон.

Така, че просто пълно извлечение от периода и така.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            ...Всъщност, той още няма извлечение от сметката си..
            Какво значи това???

Коментар

Макс, разговора беше неприятен за мен - просто почувствах едно огорчение в гласа му - един вид, се опитвам да го прецакам - на мене ми стана криво..
              Не те подценявам, просто разсъждавам - тези пари да не са отишли в друга сметка?
              IBAN сверихте ли, дори и в телефонния разговор?
              А и това за извлечението хич не звучи сериозно, извлечение можеш да получиш при поискване на следващият ден, след приключилият работен вчерашен на банката.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Не те подценявам, просто разсъждавам - тези пари да не са отишли в друга сметка?
                IBAN сверихте ли, дори и в телефонния разговор?
                А и това за извлечението хич не звучи сериозно, извлечение можеш да получиш при поискване на следващият ден, след приключилият работен вчерашен на банката.
                Отдавна междубанковите преводи се извършват само по IBAN. Тоест превода въобще няма да мине, ако IBAN-а е грешен, което значи, че парите няма да излязат и от сметката на Veni. Това, какъв ти е номера в банката (системно генериран от съответния софтуер в банката) навън (т.е. извън банката) няма никакво значение.

Извлечението се прави веднага, а не утре. На мен също ми звучи определено несериозно.

Коментар

Ами означава, че това е човек, който е мнооого далече от съвременна техника, комуникации, компютри и съвременен живот..

да, IBAN-а го сверихме, буква по буква и цифра по цифра.. тази сметка е заверена със сумата..
                  сега отново ще му искам извлечение - то това е единственото нещо, което може да ме "оневини" в очите му..

Коментар

Да ми ги беше пратил на мен, да му ги връча лично, че има и такива люде - око да види, ръка да пипне..., другото било от лукавия.

Коментар

Благодаря ти!
                      Много късно се сетих за тоя вариант - чак след постовете ти тук.. предполагам, че не ти е толкова безгрижно ежедневието, за да ти създавам още дертове.
                      Благодаря ти още един път.

Нейсе, пратих я сумата още един път - по Еконт - преди 10 минути...
                      Предпочитам да загубя някаква паричка, вместо да загубя доверие на приятел

Ще пиша отново за развитието на нещата.

Коментар

Благодаря ти!
                        Много късно се сетих за тоя вариант - чак след постовете ти тук.. предполагам, че не ти е толкова безгрижно ежедневието, за да ти създавам още дертове.
                        Благодаря ти още един път.

Нейсе, пратих я сумата още един път - по Еконт - преди 10 минути...
                        Предпочитам да загубя някаква паричка, вместо да загубя доверие на приятел

Ще пиша отново за развитието на нещата.
                        Какъв дерт, ако не ни съвпадаха маршрутите през деня, вечерта щеше да мине през нас или аз покрай тях.
                        Да пратиш пари още веднъж - аз не бих го направил, не заради сумата, а заради самоуважението и вярата в собствената ми коректност.
                        Лично мнение, разбира се.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Какъв дерт, ако не ни съвпадаха маршрутите през деня, вечерта щеше да мине през нас или аз покрай тях.
                          Да пратиш пари още веднъж - аз не бих го направил, не заради сумата, а заради самоуважението и вярата в собствената ми коректност.
                          Лично мнение, разбира се.
                          Извинявай, ако в някоя от думите ми е прозвучало някакво съмнение към коректността ти.
                          Просто по никакъв начин не свързах Русе-Русе с тебе. ( а и реципиента ти е адаш )

Куриера го поръчах рано сутринта, и дойде преди малко.

Вярвайки в доброто, се надявам едната от сумите да се върне обратно при мене.

Коментар

Да му ги беше пратил с пощенски запис щом е толкова на "ВИЕ" с банковите операции. Майка ми праща бърз запис, идва веднага и таксата е съвсем символична.
                            Много неприятна ситуация, аз почти ежеседмично превеждам на хора от нашия форум, я за добавки на Ники, я за лекарства или мляко и да чукна на дърво, супер коректно отношение на отсрещтната страна!
                            Дано ти върне парите след като изясните ситуацията, но трябваше да изчакаш още малко!
                            Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                            Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Извинявай, ако в някоя от думите ми е прозвучало някакво съмнение към коректността ти.
                              Просто по никакъв начин не свързах Русе-Русе с тебе. ( а и реципиента ти е адаш )

Куриера го поръчах рано сутринта, и дойде преди малко.

Вярвайки в доброто, се надявам едната от сумите да се върне обратно при мене.
                              С нищо не си ме обидил и няма нужда от извинения, имах предвид твоята сделка и повторното плащане, както и защо не бих го направил на твое място, дори да става въпрос за 2.46лв./след като даже си проверил, че в сметката му има постъпления /, при втори платеж до подобни хора, сещаш ли се за какво намеквам и къде подскача топката?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X