Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Банкови неволи
Свий
X
-
От: Банкови неволи
Не съм специалист по банките, но защо изключвате възмоността служителката да е въвела грешен IBAN когато тя го пише на своя компютър. И те са хора, възможно е да сгрешат, макар, че е много малко вероятно.
Но щом Вени е почти готов да се закълне в коректността на отсрещнта страна(а това май е така щом е "подарил" гумите-не иска да го помислят за измамник) значи има нещо не наред в банките. Или продавача дотолкова не е в час с банките, че не може да се оправи с извлеченията. Но това също не е много вероятно-щом ползва интернет и еконт значи не е хванат от гората.
На мен ми стана интересно къде е заровено кучето, Вени, дръж ни в течение моля...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Ако правилно съм разбрал, сумата не е голяма.
Това значи, че за малко или никакви пари ще разбереш що за човек е.
Ми...заслужава си.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Не четеш в темата. По-горе Вени пише, че са сверили IBAN-ите.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНе съм специалист по банките, но защо изключвате възмоността служителката да е въвела грешен IBAN когато тя го пише на своя компютър. И те са хора, възможно е да сгрешат, макар, че е много малко вероятно...
Какво значи продавача да не може да се оправи с извлеченията? Извлечението се заявява и се чете в последствие като програмата на телевизията.
Коментар
-
Според мен са сверили IBAN-те докато са се уточнявали по коя сметка Вени да изпрати парите. С така уточнения номер на сметката той отива в банката и попълва вносната бележка, или каквото е там. Все в някакъв момент номера се преписва от служителя на банката в компютъра за да може да се осъществи операцията. Именно при това преписване е възможна грешката.
Така, че чел съм темата, ама ти не си ме разбрал какво исках да кажа
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Системата на банката би трябва да прави валидация на този iban. Ако и двамата са клиенти в една банка, тогава по iban-а ще излезе и името на полиучателя.
Вени лесно може да провери на кого е изпратил парите (ако има съмнения, че парите са преведени по неправилна сметка).
Коментар
-
Валидацията ще работи ако няма сметка с такъв номер като сгрешения. Ако има такава сметка(с точно този IBAN)-парите ще са отишли в тази сметка.
А щом такава проверка е лесна-Вени, ти си на ход приятелю.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Няма два еднакви IBAN-а, това е смисълът му.Две сметки с един IBAN/което де факто е сметката ти/, на различни хора - забрави.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеВалидацията ще работи ако няма сметка с такъв номер като сгрешения. Ако има такава сметка(с точно този IBAN)-парите ще са отишли в тази сметка.
А щом такава проверка е лесна-Вени, ти си на ход приятелю.
Коментар
-
IBAN e съвършено уникална цифрова комбинация, която съдържа в себе си и число, което е контролна сума, сиреч, ако е объркана само една цифра, просто не става.
На същия принцип е оформен и ЕГН, и Булстат, и доста други номера..
Любезната служителка в Пощенска банка провери IBAN на реципиента, и съответствието му с името му. Разминаване нямаше......
От два дни нямам връзка с продавача..
Май се изясняват нещата...
Жалко..
Коментар
-
Вероятно става дума за небрежност на банков служител.
Колко съмнения, подозрения и нерви се хабят за таз работа.
Накрая някой ще каже някъде по шефските етажи- Сгрешил човека, какво пък толкоз ?
А трябва да има наказан !
Ще изчакаме, ще видим.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
Коментар
-
За това говорех, но явно си го направил.Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеЛюбезната служителка в Пощенска банка провери IBAN на реципиента, и съответствието му с името му. Разминаване нямаше......
Дано да има нкакво друго обяснение, иначе е гадно... Както казваш-майната им на парите, по-важно е приятелството. Ма дали човекът е "приятел"?
Силно се надявам да е, вярвам в доброто начало...Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар