Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банкови неволи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Банкови неволи

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Вярвайки в доброто, се надявам едната от сумите да се върне обратно при мене.
    Дано да се окажа прав...

Коментар

Дано.Човеците са изчезващ и не защитен вид.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Не съм специалист по банките, но защо изключвате възмоността служителката да е въвела грешен IBAN когато тя го пише на своя компютър. И те са хора, възможно е да сгрешат, макар, че е много малко вероятно.

Но щом Вени е почти готов да се закълне в коректността на отсрещнта страна(а това май е така щом е "подарил" гумите-не иска да го помислят за измамник) значи има нещо не наред в банките. Или продавача дотолкова не е в час с банките, че не може да се оправи с извлеченията. Но това също не е много вероятно-щом ползва интернет и еконт значи не е хванат от гората.

На мен ми стана интересно къде е заровено кучето, Вени, дръж ни в течение моля...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Наистина е интересно в 21 век.

Коментар

Ако правилно съм разбрал, сумата не е голяма.
            Това значи, че за малко или никакви пари ще разбереш що за човек е.
            Ми...заслужава си.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Не съм специалист по банките, но защо изключвате възмоността служителката да е въвела грешен IBAN когато тя го пише на своя компютър. И те са хора, възможно е да сгрешат, макар, че е много малко вероятно...
              Не четеш в темата. По-горе Вени пише, че са сверили IBAN-ите.
              Какво значи продавача да не може да се оправи с извлеченията? Извлечението се заявява и се чете в последствие като програмата на телевизията.

Коментар

Според мен са сверили IBAN-те докато са се уточнявали по коя сметка Вени да изпрати парите. С така уточнения номер на сметката той отива в банката и попълва вносната бележка, или каквото е там. Все в някакъв момент номера се преписва от служителя на банката в компютъра за да може да се осъществи операцията. Именно при това преписване е възможна грешката.

Така, че чел съм темата, ама ти не си ме разбрал какво исках да кажа

Коментар

Системата на банката би трябва да прави валидация на този iban. Ако и двамата са клиенти в една банка, тогава по iban-а ще излезе и името на полиучателя.
                  Вени лесно може да провери на кого е изпратил парите (ако има съмнения, че парите са преведени по неправилна сметка).

Коментар

Валидацията ще работи ако няма сметка с такъв номер като сгрешения. Ако има такава сметка(с точно този IBAN)-парите ще са отишли в тази сметка.
                    А щом такава проверка е лесна-Вени, ти си на ход приятелю.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Валидацията ще работи ако няма сметка с такъв номер като сгрешения. Ако има такава сметка(с точно този IBAN)-парите ще са отишли в тази сметка.
                      А щом такава проверка е лесна-Вени, ти си на ход приятелю.
                      Няма два еднакви IBAN-а, това е смисълът му.Две сметки с един IBAN/което де факто е сметката ти/, на различни хора - забрави.

Коментар

IBAN e съвършено уникална цифрова комбинация, която съдържа в себе си и число, което е контролна сума, сиреч, ако е объркана само една цифра, просто не става.
                        На същия принцип е оформен и ЕГН, и Булстат, и доста други номера..

Любезната служителка в Пощенска банка провери IBAN на реципиента, и съответствието му с името му. Разминаване нямаше......

От два дни нямам връзка с продавача..

Май се изясняват нещата...
                        Жалко..

Коментар

Да вярваш в хората е добре, да им се доверяваш, сравнявайки ги със себе си - не твърде.
                          Ако искаш, след два дена при същото развитие можем да продължим на лични, и аз принципно съм против "широките души".
                          Както решиш.

Коментар

Вероятно става дума за небрежност на банков служител.
                            Колко съмнения, подозрения и нерви се хабят за таз работа.
                            Накрая някой ще каже някъде по шефските етажи- Сгрешил човека, какво пък толкоз ?

А трябва да има наказан !
                            Ще изчакаме, ще видим.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Много ми е късно да се променям - петдесетака чука на вратата.
                              В понеделник ще си пишем отново.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Любезната служителка в Пощенска банка провери IBAN на реципиента, и съответствието му с името му. Разминаване нямаше......
                                За това говорех, но явно си го направил.
                                Дано да има нкакво друго обяснение, иначе е гадно... Както казваш-майната им на парите, по-важно е приятелството. Ма дали човекът е "приятел"?

Силно се надявам да е, вярвам в доброто начало...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X