Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли начин за справяне с дебили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли начин за справяне с дебили?

Хората които не са попаднали на "съседи" не знаят какви мъки е да се овладееш и да не ги изтрепеш, защото това е 24-часов тормоз, 365 дни в годината! На времето във Варна (майка ми още си живее там) ни бяха откраднали захранващия кабел на асансьора (става дума за 16 етажен блок с 99 апартамента)! Има и втори малък асансьор, който не работи от както се помня и така блока остава само с едно стълбище, по което едно цяло село (99 апартамента) се катери 9 месеца, защото на тези до 5-тия етаж не им бил чак такъв проблем (които преди и след това ползват асансьора без да плащат)! Проведоха се 100 събрания без резултат, на края ми писна и извадих 3 800 лева (на обезценените пари), купихме кабел и монтирахме доста солидна метална кутия на таблото с бутоните от която раздадохме ключове на семействата които бяха дали пари за кабела! След около три месеца и няколко разбивания на кутията, повиках майстор, който завари с оксижен вратите на асансьора до петия етаж от вътрешната страна. Една седмица след това вече всички бяха платили... Друг случай! При пороен дъжд апартамента ни започна да се наводнява! На 16 етаж сме, а над нас има тавани и чак тогава е покрива! Качвам се аз и какво да видя, в таваните половин метър вода, покрива - като басейн! Майка ми милата прави пет ремонта, хидроизолации слага - същата работа, като накрая плъзна и мухъл! Заинтересовани от ремонт на 25 годишния покрив сме само тези от последния етаж, защото на тези, на долу им е сухо! При поредното наводнение, се случи да съм си във Варна и се обадих на един приятел който ми докара една електрическа водна помпа с много приличен дебит! Качих се на таваните с един удължител, включих помпата и пуснах водата да тече по стълбището на долу...!!! Познайте какво стана само за един час! И входа беше пълен с вода! Всичко живо търка с парцали, стирки и гъби и мята кофи с вода в тоалетните! Абе смях! Два опита имаше да ме накарат да спра помпата, като ми спряха тока от таблото прървия път! При втория опит да спрат тока двама комшии си тръгнаха от мазето (там е таблото) с аркада и разбит нос! В крайна сметка покрива бе ремонтиран! Оказа се, че и отводнителната система нарочно бе натъпкана с боклуци, сред които имаше детска топка и празен буркан от компот..?!! Те така си живеем в България! С добро нищо не става! Добре, че съм сукал достатъчно от майка си на времето, че съм пораснал и мога сам да се оправя в повечето случаи... С добро и блага дума можеш да се разбереш с човек! Когато насреща си имаш говеда - само сопата оправя..

Коментар

Последните 2 поста нагледно показват бездействието на държавата. Стигне ли се до юмручно право - обезсмисля се всякаква собственост. Собствеността е една от колоните, на които се крепи държавата. В момента всичко се върти около кефа на тъпанарите. Вкл. и проблемните съседи, за които говорим.
      Човек, който не може да придобие собственост, не може да има никаква друга цел освен да яде колкото се може повече и да работи колкото се може по-малко." - Адам Смит
      Ходил съм в десетина държави, вкл. такива от т.нар. трети свят. Ще прощавате, но мизерия и кучкарник като тук не видях никъде.
      Последно редактирано от Rabin; 02-06-11, 12:05.

Коментар

Това с комшиите дебили ясно, все пак има някакъв макар и нищожен шанс да се справи човек с такива. А как да опазим съня си от „Мобилната Служба по Чалга Известяване” !? Нима не подскачате нощем, (как пък винаги се случва, когато тъкмо се унасям), когато някой турбо гъзар се изсуче по улицата с возилото си и оповести по най-безпардонен начин потните си и похотливи щения към някоя знойна певачка. Следва едно подскачане в леглото – „кой, какво, къде”. Докато стана и набарам някой удобен кореноплоден зеленчук, оня вече е отшумял, а за мен остава съмнителната утеха да псувам дълго, а после да броя овце още поне час…Зимата иди доди, чува се като електричката Перник-София, ама лятото и глас се извисява.
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
          Колкото повече чета,толкова повече се убеждавам , че идеята да си купя къща с два декара двор в края на малко селце е била отлична.Без заеми.
          Другата възможност беше - 60 квадрата кутийка в Бургас и 30 години робство към някоя банка.По-кофти обаче е ако апартамента се падне до някой като
          гореизброените дебили. Сега живеем под наем - срещу 400 лв месечно.Като нещо ми се накриви капата - разговор с хазяите - това и това не е добре , ако
          не се оправи проблема - довиждане, мераклии да вземат едни пари месечно винаги има , еле пък при сегашната криза.
          Братче, по-добре тези 400 лева да ги даваш на Банката всеки месец и в крайна сметка да си имаш твоя, собствена къща в някое спокойно местенце.
          Един път си направих една калкулация - допреди да купя къщата тук във Франция, всичко на всичко парите, които съм дал за наем на апартамента са 40 000 /четиридесет хиляди/ евро .
          Още по-лошото е, че навремето, докато бях ТИР-аджия, съм си бил вкъщи само събота и неделя, през другото време буквално живеех в камиона, по паркинги, по пътища ..................
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Така и така става дума за "майсторлък"...
            Ако ви се налага да се спрявяте с нарочно запушен канал, изграден от PVC, системата е следната: изливате няколко литра хлороформ над мястото, където е запушването и чакате няколко дена... Следва - тръбъте "умекват" и се "разтичат" заедно със съдържанието в тях...
            Всичко това е приложимо, ако имате канал и кофти съсед, на който канала минава през маза или етаж и е направил "постановка" със запушена канализация...
            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Хората които не са попаднали на "съседи" не знаят какви мъки е да се овладееш и да не ги изтрепеш, защото това е 24-часов тормоз, 365 дни в годината! На времето във Варна (майка ми още си живее там) ни бяха откраднали захранващия кабел на асансьора (става дума за 16 етажен блок с 99 апартамента)! Има и втори малък асансьор, който не работи от както се помня и така блока остава само с едно стълбище, по което едно цяло село (99 апартамента) се катери 9 месеца, защото на тези до 5-тия етаж не им бил чак такъв проблем (които преди и след това ползват асансьора без да плащат)! Проведоха се 100 събрания без резултат, на края ми писна и извадих 3 800 лева (на обезценените пари), купихме кабел и монтирахме доста солидна метална кутия на таблото с бутоните от която раздадохме ключове на семействата които бяха дали пари за кабела! След около три месеца и няколко разбивания на кутията, повиках майстор, който завари с оксижен вратите на асансьора до петия етаж от вътрешната страна. Една седмица след това вече всички бяха платили... Друг случай! При пороен дъжд апартамента ни започна да се наводнява! На 16 етаж сме, а над нас има тавани и чак тогава е покрива! Качвам се аз и какво да видя, в таваните половин метър вода, покрива - като басейн! Майка ми милата прави пет ремонта, хидроизолации слага - същата работа, като накрая плъзна и мухъл! Заинтересовани от ремонт на 25 годишния покрив сме само тези от последния етаж, защото на тези, на долу им е сухо! При поредното наводнение, се случи да съм си във Варна и се обадих на един приятел който ми докара една електрическа водна помпа с много приличен дебит! Качих се на таваните с един удължител, включих помпата и пуснах водата да тече по стълбището на долу...!!! Познайте какво стана само за един час! И входа беше пълен с вода! Всичко живо търка с парцали, стирки и гъби и мята кофи с вода в тоалетните! Абе смях! Два опита имаше да ме накарат да спра помпата, като ми спряха тока от таблото прървия път! При втория опит да спрат тока двама комшии си тръгнаха от мазето (там е таблото) с аркада и разбит нос! В крайна сметка покрива бе ремонтиран! Оказа се, че и отводнителната система нарочно бе натъпкана с боклуци, сред които имаше детска топка и празен буркан от компот..?!! Те така си живеем в България! С добро нищо не става! Добре, че съм сукал достатъчно от майка си на времето, че съм пораснал и мога сам да се оправя в повечето случаи... С добро и блага дума можеш да се разбереш с човек! Когато насреща си имаш говеда - само сопата оправя..
              Марто, поздрав, приятелю!
              Немога да разбера, защо някоИ примати упорито си внушават, че нещата се оправят с блага дума, с диалог, с приказка ............?
              Абе, хора, говедото от приказка не разбира, бе, Слънцето изгрява от Изток, бе!
              Без бой не става, без диктатура няма ред! Няма!
              Докато гадинката не започне да изпитва страх, няма да влеза в правата вяра, разберете го най-после!
              И в една друга тема бях писал - в нашия град арабите голям го вадеха, докато не дойдоха чеченците .
              Бой, ред, дисциплина! Това е.
              В казармата имахме един майор, бивш боксьор, много строг, но и много справедлив човек. Двама серсеми нещо се баха издънили. Строиха ни на плаца, дойде майора и всички притихнаха. Застана нашия пред строя и вика - ''Какво!? Да ви се моля да служите!? Момчета, има Устав, има карцер - или ще ставате хора, или гниете вътре ........ избирайте!
              Само DIESEL !!!

Коментар

Е, незнам, аз не съм перфектен съсед, но не се мисля за говедо. Работата е такава, че щом много хора са на едно място трябва да се съобразяват един с друг. А който мечтае за диктатура, нека ходи в КНР да му я упражнят. Ясно е че има изключителни случаи, но те не са толкова много.
                Това за откраднатия кабел на асансьора явно е било популярно, защото преди доста години свиха и на блока в който живея /малкия асансьор беше окраден години преди това/. 3 месеца пеш, аз съм на 10 етаж. Някой прекрасен човек от блока се беше изтропал на 7-ми етаж общото стълбище. Не знам защо, но миришеше, та се не траеше.. За 3 месеца никой не го пипна и се съсухри там. ЕТО ТОВА Е ЖЕЛЕЗЕН ДУХ. Българският съсед - най-коравият съсед на света!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  Е, незнам, аз не съм перфектен съсед, но не се мисля за говедо. Работата е такава, че щом много хора са на едно място трябва да се съобразяват един с друг. А който мечтае за диктатура, нека ходи в КНР да му я упражнят. Ясно е че има изключителни случаи, но те не са толкова много.
                  Това за откраднатия кабел на асансьора явно е било популярно, защото преди доста години свиха и на блока в който живея /малкия асансьор беше окраден години преди това/. 3 месеца пеш, аз съм на 10 етаж. Някой прекрасен човек от блока се беше изтропал на 7-ми етаж общото стълбище. Не знам защо, но миришеше, та се не траеше.. За 3 месеца никой не го пипна и се съсухри там. ЕТО ТОВА Е ЖЕЛЕЗЕН ДУХ. Българският съсед - най-коравият съсед на света!
                  КНР ли? Що, бе, братче, и в САЩ може. Там например като малтретираш кучето си отиваш в затвора. Ако не се лъжа Гоблин беше писал, че ако хвърлиш фас през прозореца те глобяват 1000 /хиляда/ долара. А това, че Шерифа те спира за проверка с ръката на Смита и то ли е диктатура?
                  Само DIESEL !!!

Коментар

Абе и аз докато не се роди детето не съм бил идеалния съсед, но съм се съобразявал винаги! А направо ми е бедна фантазията какво ще му причиня на някой ако ми се "изтропа" пред врата и разбера кой е.....

Коментар

• От: Има ли начин за справяне с дебили?

Нужна ни е "Народна милиция", която да не изземва функциите на сегашната Полиция, а да я допълва там, където Полицията я спира закона... Което ще рече, че "Народната милиция" трябва да е с по-специални правомощия...
                      Ех, спомени... Как чакаха, закопчени с белезниците за уличната ограда, да дойде Бай Милицьонер след тежко дежурство, да го подкара с шутове към приемната... Или да го натвари в багажника.. Или Бай Мангал да тича 15 километра пред "синьото такси", понеже го хванали да краде кокошки на село... Какви мангали имахме тогава: корави маратонци, кротки като агънца, ставаха изпънати като струни, когато зърнеха червената околошка на милиционерската фурашка...
                      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                        КНР ли? Що, бе, братче, и в САЩ може. Там например като малтретираш кучето си отиваш в затвора. Ако не се лъжа Гоблин беше писал, че ако хвърлиш фас през прозореца те глобяват 1000 /хиляда/ долара. А това, че Шерифа те спира за проверка с ръката на Смита и то ли е диктатура?
                        Аз още в онази тема се изказах, че не съм привърженик на големите глоби и суровите наказания. Не подкрепям да ме спират държащи пищов, с какво съм им дал основание? Но това е друга държава и нещата седят така. Аз не живея там, така че ми е все едно.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Абе и аз докато не се роди детето не съм бил идеалния съсед, но съм се съобразявал винаги!
                        Ето за това говорим - винаги човек може да развали комфорта на съседа си за половин един час от време на време.

Коментар

...Не подкрепям да ме спират държащи пищов, с какво съм им дал основание? ...
                          Ей тука е разковничето, спират те единствено когато имат правно издържано основание !
                          Инак ги чака съд за нарушаване на човешките ти права

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Купи си електрошок и му вкарай 50 киловолта през бушоните. Като му купи татко му нова уредба-пак. Да видим колко ще устиска.
                            А така!!! Това работи!Сериозно!
                            В този ред на мисли - имам една съседка, която веднъж държа силна музика след 22.00часа - с Азис педала - и аз не издържах -телефончето,полицията, актчето..тишинка...И това върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                              Братче, по-добре тези 400 лева да ги даваш на Банката всеки месец и в крайна сметка да си имаш твоя, собствена къща в някое спокойно местенце.
                              Един път си направих една калкулация - допреди да купя къщата тук във Франция, всичко на всичко парите, които съм дал за наем на апартамента са 40 000 /четиридесет хиляди/ евро .
                              Още по-лошото е, че навремето, докато бях ТИР-аджия, съм си бил вкъщи само събота и неделя, през другото време буквално живеех в камиона, по паркинги, по пътища ..................
                              Aз не се изразих правилно - тя къщата е факт.Всеки уикенд съм там и се зареждам след градската лудница. Апартамента под наем е по-скоро глезотия - ако си живеем на вилата
                              трябва да се става поне 1 час по-рано а и работата ми изисква понякога да съм денонощно на разположение.Градска кутийка засега не ща собствена - под наем ми е по-спокойно.

Надвикването с уредби надали ще има ефект върху истински дебил.Рамщайн само ще му размътят главата.Трябва нещо по-изтънчено, да не го убие или нарани , но да остави
                              ярък спомен в кухата му глава.
                              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Веков Преглед на мнение
                                А така!!! Това работи!Сериозно!...
                                Гледаш твърде много американски филми Там и с велосипед, при падане следва експлозия
                                С милиамперите на електрошока, може да въздействаш единствено върху оператора на уредбата, но не и върху захранването и.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X