Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли начин за справяне с дебили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли начин за справяне с дебили?

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Абе аз само цитирам, бе!
    В интерес на истината НИКОГА не съм имал проблеми със съседи, нито пък съседи с мен. Напротив, помагаме си и се поздравяваме.
    Според мен това е истината. Когато си възпитан, уважаваш съседите си и те те уважават, и сте в нормални отношения, не би следвало да има проблеми, както по-горе описаните. Но тръгне ли човек към "дебила" по "дебилски" няма връщане назад. Започва се едно мерене, надскачане кой може да измисли по-голяма гадория на другия и после по вестниците четем за битово-социални драматургии с хорър-финал...

Моят съвет е да седнете спокойно да поговорите с момчето. Ама пичовската, а не като чичо с момченце. Нали знаеш - " Блага дума железни порти отваря!". Пробвай - няма да боли, пък дано да проработи. От заплахи и номера няма особен смисъл.

А може и да бъркам
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Да се разбереш можеш само с разбрани хора.От там нататък само със сила- било на държавата било физическа.
      BMW X6

Коментар

Ами тогава е лесно - 1-2 шашки динамит през джама и забравяш за чалгата, съседa .. и етажа
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
          Ами тогава е лесно - 1-2 шашки динамит през джама и забравяш за чалгата, съседa .. и етажа
          На мен също ми се е налагало да се разправям с такива боклуци. Не може да се разбереш с неразбран човек, Вещер много точно го каза. Понякога прилагането на културно принуждаване е неизбежно. Знам колко е гадно, съчувствам.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
            Не се плашете толкова в момента в който допре втората фаза ще стане късо / тая нула е вързана на 100 места към "земно" тръби мраби и т.н. / , но иначе тоя съвет е крайно опасен и наказуем.
            Пробвай по-нормален начин жалби заплахи със съд и т.н. обикновенно хората от тези кръгове неса много на Ти със законите. А по отношение на съседа с пробиването не си прав, даже аз бих се издразнил на съсед дето ще ми прави забележка че си правя ремонт! Като искаш тишина и спокойствие си ходи на село, като мен

Еи и да не се обиди някой аз също слушам поп-фолк
            На тоя, който си прави ремонт, нищо не съм му казал, даже не знам и кой е.....
            Ходих си и на село, ама там комшията изчуква казани за ракия, през една къща има кръчма, откъде пак ручи чалга....явно за тях е вариант за привличане на клиенти...

Не съм невротик (някой да не остане с погрешно впечатление)...просто всеки ден изверги ми надуват главата, в повечето случаи на джагалски език...та като се прибера вкъщи (където ме чакат две малки деца, обръщащи апартамента с главата надолу...ех, тях ги търпя от немай къде )...та просто ми идва много ежедневната музика отгоре...чашите в кухнята вибрират, вътрешностите ми подскачат....вбесява ме безочието, наглостта и простащината на дебила и родителите му, дразни ме безсилието, че легално нищо не може да се направи....поне не в БГ, предполагам, че в USA е друго, което от своя страна пък ме депресира, че Аспарух е минал през Дунава, а не през Мисисипи....и т.н.

Радващо е, че след 3 дни отнасям на палатака за 3 дни за откриването на риболова....ех, тишина, спокойствие, птички чуруликат....това ще ме зареди с енергия и позитивизъм, та след това поне в рамките на седмица ще издържа стоически децибелите на фолк-ритмите...
            Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Вземи си ключ от таблото и му врътни бушона когато ти писне.
              Топката тогава е в неговото поле.
              И аз така реших проблема, ама смених катинара на таблото и цяла нощ нямаха ток
              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                На тоя, който си прави ремонт, нищо не съм му казал, даже не знам и кой е.....
                Ходих си и на село, ама там комшията изчуква казани за ракия, през една къща има кръчма, откъде пак ручи чалга....явно за тях е вариант за привличане на клиенти...

Не съм невротик (някой да не остане с погрешно впечатление)...просто всеки ден изверги ми надуват главата, в повечето случаи на джагалски език...та като се прибера вкъщи (където ме чакат две малки деца, обръщащи апартамента с главата надолу...ех, тях ги търпя от немай къде )...та просто ми идва много ежедневната музика отгоре...чашите в кухнята вибрират, вътрешностите ми подскачат....вбесява ме безочието, наглостта и простащината на дебила и родителите му, дразни ме безсилието, че легално нищо не може да се направи....поне не в БГ, предполагам, че в USA е друго, което от своя страна пък ме депресира, че Аспарух е минал през Дунава, а не през Мисисипи....и т.н.

Радващо е, че след 3 дни отнасям на палатака за 3 дни за откриването на риболова....ех, тишина, спокойствие, птички чуруликат....това ще ме зареди с енергия и позитивизъм, та след това поне в рамките на седмица ще издържа стоически децибелите на фолк-ритмите...
                Да си призная, мина ми през главата, но като чета по-надолу си мисля, че някакъв друг проблем имаш. Чудно ми е дори как с тази нагласа учителстваш! Очевидно не си щастлив от това, вероятно и децата няма да са много щастливи. Щом и твоите ги търпиш "от немай къде"...

П.П. Съжалявам за отклонението от темата! Вече само ще чета, за да видя какъв ще е краят на чалга-дебила.
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  Да си призная, мина ми през главата, но като чета по-надолу си мисля, че някакъв друг проблем имаш. Чудно ми е дори как с тази нагласа учителстваш! Очевидно не си щастлив от това, вероятно и децата няма да са много щастливи. Щом и твоите ги търпиш "от немай къде"...

П.П. Съжалявам за отклонението от темата! Вече само ще чета, за да видя какъв ще е краят на чалга-дебила.
                  Какво толкова чудно да искаш тишина в къщи? Чалгията дразни особено много, дори да не е силна.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Какво толкова чудно да искаш тишина в къщи? Чалгията дразни особено много, дори да не е силна.
                    Спрямо тази част от темата нямам нищо против. Написал съм кое ме удивлява. Още от началото, когато имаше заплаха, че няма да си вземе изпита, "ако съм му квестор", нещата ми се сториха объркани и отделни! Едното е битово, а другото- едва ли не злоупотреба с власт, колкото и крайно да звучи! И аз съм имал проблеми с подобни съседи, но за миг не съм помислил да приложа някой професионален похват спрямо тях, а имам такава възможност!

Коментар

... а другото- едва ли не злоупотреба с власт, колкото и крайно да звучи! ...
                      А тия индивиди (не казах хора) - не злоупотребяват ли със спокойствието на съседите си?
                      И аз искам 1 киловат уредба у дома, и мога да си купя, но спазвам личното пространство на хората около мен. В общи линии - който пречи на другите - той трябва да се изнася. А не останалите около новоизградения катун! Едно от най-гнусните неща е да слушаш помията на съседите си. След тежък работен ден, изпълнен пак с такова.
                      Утре до вас някой може да реши да гледа кон. Филтри на климатика ли е решението на ситуацията?
                      Последно редактирано от Rabin; 31-05-11, 17:19.

Коментар

Съвсем не на шега можеш да се звукоизолираш и да нямаш повече проблеми. И максимално изолираща дограма. Но е равносилно на основен ремонт .

Коментар

А тия индивиди (не казах хора) - не злоупотребяват ли със спокойствието на съседите си?
                          И аз искам 1 киловат уредба у дома, и мога да си купя, но спазвам личното пространство на хората около мен. В общи линии - който пречи на другите - той трябва да се изнася. А не останалите около новоизградения катун! Едно от най-гнусните неща е да слушаш помията на съседите си. След тежък работен ден, изпълнен пак с такова.
                          Не искам да споря! Не знам каква Ви е професията, но се надявам да не сте хирург в Спешното, защото рано или късно (най-добре никога) взема да попадна при Вас и ще спечелите спора служебно! Логиката е горе-долу същата!

Коментар

Не искам да споря! Не знам каква Ви е професията, но се надявам да не сте хирург в Спешното, защото рано или късно (най-добре никога) взема да попадна при Вас и ще спечелите спора служебно! Логиката е горе-долу същата!
                            Аз си мислех, че логиката е да не принуждаваш околните да се съобразяват с теб. А ти с тях-не...
                            Последно редактирано от Rabin; 31-05-11, 17:34.

Коментар

Аз си мислех, че логиката е да не принуждаваш околните да се съобразяват с теб. А ти с тях-не...
                              Аз не умаловажавам проблема! само не одобрявам някои от споменатите средства за решаването му.

Коментар

Аз не умаловажавам проблема! само не одобрявам някои от споменатите средства за решаването му.
                                Според твоя пример - очакваш от хирурга да се отнесе коректно с теб. А ти с него - не! Очаквайки, настоявайки - по библейски да ти обърне и другата буза?
                                И в общи линии коментираме подход, след като човешките културни способи са изчерпани. Написано е в началото още. Извинявам се, че се повтарям, но ситуацията е отвратителна, говоря от личен опит.
                                Последно редактирано от Rabin; 31-05-11, 17:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X