Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Да предупредя току-що изтритите: ако някой пак припали на тема цигани, пак ще трия.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      ......Преди седмица видях римлянин
      Идентичен случай и у наше село. Само дето нещото не беше натоварено с римляни а със парчета железен скрап. Задната престилка опираше в асфалта и изкачаха искри. Доста се замислих дали да не го отърва от мъките, но бях с детето и нали не трябва да даваме лош пример....
      А дали щеше да е лош всъщност?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо
        А какво ще кажеш за призива да газим пешеходците които не са по тротоара...
        Аз по тротоара не спирам и не карам и спазвам ЗДП и правилника ! Пешеходците си имат пешеходни пътеки и тротоари и е масово при чист голям тротоар пешеходците да се движат по платното , а също така да пресичат като свободни електрони на червено или на няколко метра от пешеходната пътека щот ги мързи да направят няколко излишни крачки ! И в ролята си на пешеходец и в ролята си на шофьор съм максимално стриктен защото съм се нагледал на всякакви картини и ситуации по родните ни пътища . И закона е за да се спазва от всички , а не само от една група участници , защото настава хаос и няма как да се спазва .

ПП Ако в моя квартал (факултето) наречеш някой ром ще ти обясни (а може и да те набият за да разбереш обяснението по-добре) , че роми в България няма те са си ...... (както съм ги нарекъл по-горе за да не изтрият това)

Коментар

Ако искате ми вярвайте но ще спрете да се жалвате по тази тема след като направите една вечерна разходка по пътищата в Румъния.Тия 200-на километра Видин-Крайова-Видин ми струваха няколко дена кошмари с каруци........
          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
            Ако искате ми вярвайте но ще спрете да се жалвате по тази тема след като направите една вечерна разходка по пътищата в Румъния.Тия 200-на километра Видин-Крайова-Видин ми струваха няколко дена кошмари с каруци........
            По трасето Джурджу-Албица (румънската част на Русе - Кишинеу нататък по избор) някога беше кошмар, после "куфарната" търговия набра сила и турските автобуси мнооооого бързо отучиха всякакви подобни извънземни да се мотаят по пътя.
            В началото (имам предвид началото на нашите по-редовни митарствания по тия земи) се налагаше човек да скача мъжката по спирачките поне 20 пъти и поне 2 пъти по толкова да се чуди ще се качи ли в каруцата, няма ли и дали насрещния автомобил, опитващ се да избегне каруца ще те размаже или не.
            Гледката на размазан лек автомобил и почесващ се по тиквата каруцар, беше нещо редовно. Полиция под път и над път, "глоби" за каквото се сетиш, примерно що си без шапка, обаче като питаш някой серсемин що се занимава с теб, а не вземе да насмете каруцарите от главния път поне нощем - ами то не може, мрън-мрън-дай-50-долара.
            За това мога да разтягам още доста локуми, но не са по темата.

В един момент, по линиите Истанбул - Кишинев и Истанбул - Одеса, тръгнаха по 20 и нагоре автобуса на ден. Новички Мерцедеси, турското производство, с усилено окачване и бая сериозни брони. Шпили между 110 и 130 и хич не му дреме има ли каруца на пътя или не. Точно след месец, каруци по тоя път вече нямаше.
            Ако някой случайно се престраши, каруцата цялата окичена със светлоотражатели, поне 2 стационарни фенера и поне един, който се размахва.

И какво излиза? Знаеш, че пречиш, знаеш, че някой може да се пребие заради теб, ама к'во ти пука? Обаче изведнъж като се окаже, че пребитият си ти, като видиш червата на коня си пръснати на 200 метра наоколо, а ти самия, ако случайно оживееш, да си толкова потрошен, че поне 6 месеца и да искаш, не можеш да се качиш на каруца - изведнъж ставаш суперсъвестен участник в движението.

Е, трябва ли да има по петима прегазени на нощ, за да се сети някой, че има и друг начин?

П.П. За да съм напълно честен, срещал съм и каруцари и велосипедисти и пешеходци, които са сложили някаква сигнализация - било фенери, било отражатели или жилетки - е, ок, добре. За такива не съм мрънкал, няма и да мрънкам.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мои колежки които живеят в щатите като отидоха и си мислеха , че е като тук , но след като едната от тях 2 пъти я блъсна кола и освен лежането в болница я и глобиха за неправилното пресичане се научи и да пресича където трябва и да се оглежда и да внимава , а не както е тук каквото и да се случи все шофьора е виновен ! И до кога така ???

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Да предупредя току-що изтритите: ако някой пак припали на тема цигани, пак ще трия.
                Значи ли това, че във форума не могат да се обсъждат правата, задълженията и действията на определени групи в БГ, па макар и много опасни по много отношения да са те. Или просто трябва да наричаме част от проблема с други имена( "римляни", "кенгуру" и т.н.)

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение

ПП Ако в моя квартал (факултето) наречеш някой ром ще ти обясни (а може и да те набият за да разбереш обяснението по-добре) , че роми в България няма те са си ...... (както съм ги нарекъл по-горе за да не изтрият това)
                За съжаление и аз съм малко по-надолу в района и може би само такива като нас( в близък контакт с тази реалност) разбират нещата по този начин.

Коментар

Ей така, както си пишем тук, колкото да си трошим клавиатурите и белата стана.
                  Две хлапета излитат между спрелите автобуси, писък на спирачки и едното се заби в тревата на разделителната ивица.
                  Живи са само и единствено благодарение на факта, че точно в този момент нямаше отявлени състезатели.
                  Почти съм сигурен, че хлапето, което го отнесе, се стресна и се спъна в бордюра, макар, че не изключвам възможността и колата (не моята, тази пред мен) леко да го е закачила, преди да успее да спре окончателно. Преди някой да се е разскачал за несъобразена скорост: говорим си за пълно спиране в рамките на 2 метра!
                  Май няма други поражения, освен ожулена брадичка и леко натъртване на крака - когато след около 5-6 минути дойде линейката, по крака нямаше подуто или синини. Това всичкото преди час, може и толкова да няма, не съм гледал часовника.

От там нататък: има нормален подлез, на едната страна на пътя има и ограда, говорим си за спирката в кв. Три Чучура (Стара Загора) в посока център. Хлапетата нямат спирачки - факт. Само че хлапетата не се учат самички на тия простотии. Поне половината от възрастните ги мързи да минат през подлеза и карат за по-лесно през платната (4, с разделителна посредата).

Още по-нататък: След като дойде линейка и се оправихме с другите формалности, си продължих. Няма и 10 преки по-нататък, тъкмо бяха започнали да ми потреперват ръчичките и лека-полека да ме хваща стреса, чичка, на видима възраст около 55 години, бутащ детска количка със спящо детенце в нея, пресича булеварда в трафика, по диагонал, на възможно най-неправилното място.
                  Ей, хора, вярвайте ми, струваше ми сериозно усилие да не тресна спирачките и да не сляза от колата, за да го пребия. Не, че не ги виждам ежедневно такива кретени и кретенКи, но точно в този момент наистина бях по ръба.

Та така, аз приключих с тая тема. Пишете си, убеждавайте се колко безсилна е полицията, държавата, ние самите, марсианците ако щете. Само че следващия път, когато сте пеша, много, ама много се замислете, преди да си спестите 5 или 50 метра, или преди да преведете детето си напряко. И се молете на всички богове, с които смятате, че сте в добри отношения, никога да не ви се налага да вдигнете телефона с думите "блъснах човек..."

Живи и здрави и умната!
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Само че хлапетата не се учат самички на тия простотии. Поне половината от възрастните ги мързи да минат през подлеза и карат за по-лесно през платната (4, с разделителна посредата).

Още по-нататък: След като дойде линейка и се оправихме с другите формалности, си продължих. Няма и 10 преки по-нататък, тъкмо бяха започнали да ми потреперват ръчичките и лека-полека да ме хваща стреса, чичка, на видима възраст около 55 години, бутащ детска количка със спящо детенце в нея, пресича булеварда в трафика, по диагонал, на възможно най-неправилното място.
                    Ей, хора, вярвайте ми, струваше ми сериозно усилие да не тресна спирачките и да не сляза от колата, за да го пребия. Не, че не ги виждам ежедневно такива кретени и кретенКи, но точно в този момент наистина бях по ръба.

Та така, аз приключих с тая тема. Пишете си, убеждавайте се колко безсилна е полицията, държавата, ние самите, марсианците ако щете. Само че следващия път, когато сте пеша, много, ама много се замислете, преди да си спестите 5 или 50 метра, или преди да преведете детето си напряко. И се молете на всички богове, с които смятате, че сте в добри отношения, никога да не ви се налага да вдигнете телефона с думите "блъснах човек..."

Живи и здрави и умната!
                    За съжаление си много прав. Може да се пише срещу бездействието на някой органи на реда, но в случая мисля май голяма част от проблема въобще не е в тях, а е повече в родители, баби, дядовци и всички нас. В много такива случаи става въпрос деца които никой не ги контролира по никакъв начин, а те сами не могат да се пазят просто защото са деца.Трябва всички ние да се стараем, но основния пример го дават най-близките, и според мен е недопустимо майки да пресичат с деца на 7-8м от пешеходна пътека, дядовци да цепят с количката напряко на платното и т.н. просто примера е много лош и пагубен за някои деца.

Коментар

Ясене, нищо лично, но когато циганските безобразия продължават десетилетия без оглед на помръдване на всички органи, следящи за спазване на законите, все в един момент тенджерата гръмва, пък колкото и ще предпазни клапана да има. Затварянето на очите и запушването на устите едва ли ще помогне особено. Хората опитващи се да спазват каквито там закони има, не могат да не се дразнят, когато едни други сисетематично плюят в лицето на държавата, обществото и персонално на всеки нормален средностатистически данъкоплатец. Онова за количествените натрупвания и качествените изменения все още не е отменено нали?
                      Относно велосипедистите: Аз съм един от тях, ежедневно минавам от 10-25км по градски улици и тортоари, защото просто никъде няма велосипедни алеи. Е, фарове, стопове имам, но въпреки това спазвайки всички правила не е минал и ден без 1-2 опита за убийството ми. Стигнах до там да карам в насрещното движение, за да гледам очите на шафьорите срещу мен, та като тръгнат срещу мен да имам време(1-2сек.) да хвърля колелото и да направя плонж или на тротоара или в нивата. От тая гледна точка, според мене трябва да забранят автомобилите, за да могат велосипедистите да има поне някакъв шанс да стигнат там за където са тръгнали.
                      А в Унгария има велосепдни алеи дори между селата успоредно на пътищата, пък за по-на запад дори не искам да си спомням. Туй всички го знаем, и какво от това?
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                        когато циганските безобразия продължават десетилетия без оглед на помръдване на всички органи...
                        Сърди се на органите. Аз, тука, ще трия и занапред.

Коментар

Сърди се на органите. Аз, тука, ще трия и занапред.
                          О, аз не се сърдя на никой! То Господ ако искаше, отдавна да е изкратил тая семка. Явно и той ги жали по някви причини. Просто споделих, че котела си ври, без оглед на това дали си затваряме очите, ушите и устата. Ето ти само един пример от днес:

http://www.dnes.bg/crime/2011/04/26/kryv-nojove-i-masov-boi-v-romska-mahala-za-velikden.117059
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

В 8-мо РПУ София има доста арестувани каруци.

Според мен, в градската част, нарушителите са 90% "римляни", (не споменавам оная другата думичка м...ал, защото Ясен трие и наказва, което ми е странно, защото незнам и не съм чувал някъде да е казано, как трябва да се нарича тази част от обществото, ако може да се нарече изобщо така)
                            Извинявам се за спама.

По междуселските пътища има доста такива, които си карат каруците по пътя. Въпреки че съм виждал на места в България, че има направени такива пътища, даже съм виждал и асвалтирани.

Колкото до полицай с колан, виждал съм в Трявна униформени в полицейска кола, чесно казано вдъхнаха ми респект, рядко се вижда нещо подобно. Не виждам смисъл от това полицаите да се без предпазни колани по време на изпълнение на служебните им задължения.

Коментар

Ясен трие и наказва, като подпалите на расистка тема. Нямам нищо против думичката цигани - много хора наричат себе си така, няма аз да ги прекръствам. Просто за пореден път се опитвам да ви напомня, че причината за циганската престъпност и закононарушения, е лошата и избирателна работа на органите, натоварени да въдворяват правилата и законите. Да ругаете циганите като такива за проблеми, които са си чисто български (на държавата България), си е расизъм от най-тъп вид.

Коментар

Имах в предвид думата мангал.

А расизъм и дискриминация има спрямо българите.
                                Колегите казват-"циганин в учебна кола не съм виждал","не съм виждал на циганин да се напише АКТ".

Ясене, ти каза по-горе, че са ти писали фиш за неправилно пресичане, като пешеходец.
                                Имам познати в полицията, които са ми казвали, че гледат да не се занимават с цигани, защото ако тръгнат да пишат АКТ или фиш, веднага се започват обаждания от цигански партий, защита на правата на човека и т.н.

Извинявам се, че измествам темата, но за съжаление основните нарушители с каруци са циганите.

Велосипедистите няма къде да карат, единствено в парковете могат да се придвижват по-свободно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X