Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Понеже във форума забелязвам присъствието на доста представители на органите на реда, въпроса ми е следния:
    - Ще дойде ли ден, в който полицаите да почнат да глобяват велосипедисти, каруцари и пешеходци- нали и те са участници в движението?
    Предполагам всеки се е нагледал на велосипедисти, нарушаващи ЗДП
    Какво ми се случи:
    Спират ме за проверка на голям русенски булевард с две еднопосочни платна и разделителна зелена площ по средата. Започва един велик пазарлък защо ми била кална колата и т н. В следващия момент някакъв баджо с велосипед, видимо подпийнал си караше срещу движението и мина покрай патрулката- питам ги- тоя не е ли в нарушение- ''ти него го остави- кажи сега к'во ш прайм...''
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

От: Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Не е забранено да ти е кална колата. Може пък така да ти е кеф. Тва се едно да те глобят, щото не си си измил косата.
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Абе имаше някаква точка в ЗДП , по която могат да те глобят за мръсна кола- не ми се рови точно сега, друг е момента че улиците са ни безобразно мръсни, Съвсем друг е момента, че какъв джип е, като не е кален и изподран. Но основната мисъл е, че има правила за движение на пътните превозни средства, в частност- велосипедите и никой не ебава да ги спазва.

Коментар

М/у другото да ти кажа, че това е едно от нещата, които веднага се набиват на очи, като минеш Калотина - всички коли в България са ужасно кални, благодарение на свинските пътища.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Иначе винетните такси са баш европейски- като изключим факта че в Европа се заплаща за движение по магистрали, а пътищата от националната мрежа са безплатни- само в България и Румъния се плаща за движение по национал...

Коментар

В ЗДП ясно е записано, че движение със замърсено ППС е нарушение, но за него не е определено наказание - значи максималната глоба са ония 5 или 10 лева за нарушение, за което няма специално наказание. От друга страна, има наказание за замърсени стъкла, светлини и номерни знаци и то не е 5 или 10, ами повече.

А за велосипедистите и пешеходците има едно много важно нещо - всички ПТП са за тяхна сметка. Поради което, обикновено се оставят на естествения подбор. Разбира се, има и изключения - аз имам фиш за неправилно пресичане като пешеходец. Освен това, позволено е да караш колело или каруца пиян.

А това, да те спре полицай и да обясняваш на полицая, че трябвало да спре някой друг, винаги, ама абсолютно винаги е в твоя вреда. И правилно. Колкото и голямо желание да имаш, спазването на правилата да започне от някой друг.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              Не е забранено да ти е кална колата. Може пък така да ти е кеф. Тва се едно да те глобят, щото не си си измил косата.
              Именно! На мен ми е кеф витарата да е кална. Макар, че доста хора ме гледат странно....
              Даже се срамувам като е чиста.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Как да глобят 8 годишно хлапе с велосипед или 88 годишен деде с каручка бе колега? Ти сърце нямаш ли? Не ти ли стига че нас ни щавят?
                Последно редактирано от Жоро Нешев; 23-04-11, 22:49.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Как да глобят 8 годишно хлапе с весипед или 88 годишен деде с каручка бе колега? Ти сърце нямаш ли? Не ти ли стига че нас ни щавят?
                  "Не е важно я да съм добре, ..."

Коментар

Не сте прави.
                    Борко се вълнува за принципа, а не да глобят другите.
                    Вивдали ли сте полицай с колан в колата?..

Коментар

Абе тоя номер как става? Да ме цитираш на минутата! Некаква СИЛА ли владееш?

А принципа си е прост. Велосипедна и каруцарска книжка слава богу няма. Това са "децата" на пътя заедно с пешеходците и добичетата. Не са длъжни да знаят правилата , както и да ги спазват за разлика от нас легитимните.

Впрочем ти може да поискаш и биричка да не пият полицаите преди да карат! Не си прав:-)
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Кольо, това не е принципност, а нещо доста сродно на завистта. Много кусури си имат другите хора, ама по-внимателно трябва вглеждане във своите - зер, тях най-лесно можеш да оправиш. Аз, например, не съм се вглеждал имат ли колани полицаите, или не. Те имат някакво отношение към моя колан, ама аз към техните - никак.

Коментар

Пак не си прав.
                          Всъщност не знам дали не са си приели някакъв закон според който имат право да не слагат колани.
                          Ако няма такъв закон-и те са толкова длъжни да слагат колан.
                          А относно глоби на деца и цигани с каруци-няма как да стане. Но ако човек е предвидлив-може да намали риска за себе си. Наример все по-често започвам да виждам каруци с някаква светлина по нея, ивелосипеди с примигваща светлинка отзад...
                          А онази вечер едно лапе така ме изплаши-ппо тъмно кара колелото си точно по осевата линия. Видях го в последния момент. Естествено нямаше никакви светлинки.

Така, че внимавайте, за утрепан циганин ще лежите като за човек, а децата по принцип са си съкровища, и законът ги защитава при почти всички случаи на инцидент с тях.

Коментар

Никъде не е казано че пътищата (асфалтовите) са само за МПС-та. Има страни в които детето се качва на колелото с едно флагче на багажника (да се вижда) и отива в детската градина. Само.
                            Това че родителите не се грижат за това какво карат децата им (т.е. нямат светлини или отразители) и ги пускат на пътя само за да им се махнат от главата е от географските координати.
                            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Всъщност не знам дали не са си приели някакъв закон според който имат право да не слагат колани.
                              Яя, кой не е следил промените в ЗДП и ще го пратим на проверовъчен изпит!

Естествено, че си приеха такава поправка. С тях минаха и бакшишите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X