Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението

Аз карам и кола и колело... Знам правилата за движение. И какво става? Един приятел с колело го блъсна кола и го качи на предния капак ... на пешеходна пътека на зелено... Пича с колата правеше десен завой. Излиза и му вика: "Абе ей! Не гледаш ли къде караш!". А моя приятел слязъл от предния капак и извикал полиция. Дошли, писали акт и накрая шофьора: "И са кво! Кво спечели като ги извика?".

Та такива работи. Вярно е, че много велосипедисти нарушават правилата, така е. Но още повече са шофьорите-изроди. Така че не е добре да подхождаме предубедено. В крайна сметка София не е градът с най-много велосипеди.
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Яя, кой не е следил промените в ЗДП и ще го пратим на проверовъчен изпит!
      Сакън... Ако сега трябва да държа изпит-ще остана без книжка...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

В цяла София е пълно с мангали с каруци повечето от които дори не са регистрирани в общината, на много места е поставен знак В10 и въпреки, че се нарушава ежедневно точно пред полицаи (органите които имат и правата и задълженията да следят за безопасността и спазването на законите) никой нищо не прави. А в голяма част от случаите са много по-опасни от останалите участници с МПСта които са имали "наглостта" да карат да кажем с неизмито МПС. И не е въпроса в това, че мен като водач на МПС ще ме глобят, а каруцата не, а това че за елементарни дребни нарушения без никаква опасност за движението или за хората се използва огромен ресурс и средства, а за нарушения които са по-опасни и никак не са дребни, полицията не си мърда пръста.

За пълнолетните велосипедисти също важи правилника и трябва да се спазва. За децата велосипедисти аз съм на мнение, че те не могат да се пазят и всички ние ние трябва да ги пазим максимално.

Коментар

Ще ви изчакам да си поприказвате после ще пиша само Ясен даде някой насоки . Някой виждал ли е циганин в учебна кола ? Някой знае ли за циганин платил АКТ ?Полицайте коня ли да глобят , той по може да си плати нарушението .А за предпазните колани полицайте може да не ги ползват само в патрулките . А за децата те са НОМЕР 1 неуправляеми но НАШИТЕ ДЕЦА !

Коментар

Не се вълнувам дали ще глобят другите- много често гледката е видимо интелигентен човек, с велосипед за над 200 лв да кара на кръговото срещу движението - за децата ясно- едно време ни провеждаха часове за безопастност и обръщаха специално внимание на правилата за велосипедисти- лично ми се е случвало да ме хване милиционер да карам колело не по правилата и да ми изпусне гумите за да се науча- не казвам че е правилно, но определено съм го запомнил...

На околовръстното на Русе, така наречения бул.''България'' , който между другото е първото, което виждат чужденците, влизайки в страната ни е редовна гледка каруци и велосипеди и то срещу движението- нима това са маловажни нарушения?
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-04-11, 00:25. Причина: Сливане на 2 последователни публикации
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse
              На околовръстното на Русе, така наречения бул.''България'' , който между другото е първото, което виждат чужденците, влизайки в страната ни е редовна гледка каруци и велосипеди и то срещу движението- нима това са маловажни нарушения?
              Искаш да кажеш, че си видял конкретно нарушение, което създава опасност за ПТП, повтаря се често и за него пишеш из форумите, вместо да вдигнеш телефона и да съобщиш на номер 112 ?

Коментар

И добре де, в крайна сметка какво правим? Повдигал съм подобна тема преди време, естествено, ефект нулев.
                Бай Мангал си джитка с каруцата без никакви светлини и/или отражатели по главен път (Русе - В. Търново), съответно аз изпробвам собствените си рефлекси и АБС-а на колата. Това по сред нощ, краднали са нещо.
                Не, че е единичен случай, просто от това ми беше прикипяло тогава.
                Естествено, ако взема та тресна талигата, веднага съм виновен (ако изобщо съм жив) за несъобразена скорост, това като минимум. А че малко преди това има знак "Забранено за ППС с животинска тяга" - на кого му пука, бития бит, е@ания...

Обаче - Бай Мангал не можеш го глоби, пък и какво да правят с коня? Ми добре. Ако му меря една щанга през гърба, пак аз съм виновен...

А когато млада майка бута количката с невръстното отроче посредата на пътното платно, въпреки че има тротоар, при това свободен и равен? Да изброявам ли всичките безсмъртни пешеходци, които срещам всеки ден?
                О, да, идиотите измежду шофьорите не са по-малко, но разликата е, че нас честичко ни глобяват. И като ти мацнат 2-3 глоби, колкото и да си идиот, позамисляш се.
                Обаче пешеходеца не му дреме и това е. Аз поне глобен пешоходец не познавам. Виждал съм един-единствен път полицай да се скара на пешеходец, макар, че патките си бяха директно за бой.
                И, между другото, когато съм пеш, спазвам правилата, дори по-стриктно, отколкото с колата, така че имам право да мрънкам колкото си искам.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Проблема според мен е, че когато полицая спре бай мангал с каруцата няма как да каже ''и сега ко ши прайм'' и да сгъне едни 20 бързи, безотчетни лева и затова не им се занимава.

Мой братовчед удари велосипедист, който караше в кръговото срещу движението. три години обикаля по съдилища и потроши куп нерви, макар че караше абсолютно по правилник, с абсолютно изрядни документи.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-04-11, 00:25. Причина: Сливане на 2 последователни публикации
                  На сърбела майката му е чесането.
                  Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Велосипедистите са отдавна в застрашените видове. То да го е страх човек да си върви и по тротоара де. Смятам че пешеходците са наболял проблем с който ББ трябва да се заеме сериозно. Сърцата на колко шофьора ще спечели направо не ми се мисли.

Коментар

Нали по правилник пешеходците извън населените места трябва да се движат срещу движението и в банкета. Е, че не го спазват, поне не се движат в банкета. А велосипедистите разсъждават като пешеходци. Лошо няма, имат поне възможност за някаква реакция, но каруците... По правилник каруците и селскостопанските машини трябва да се движат по селскостопанските пътища, и да има ги тези пътища. На мен ми се е случвало на единствения път свързващ северна и южна България, който естествено е главен, със скорост 80 км/ч след завой, да се боря да не блъсна движеща се купа сено. А за санкциите относно каруците, нека да са като на НУГ. Хванат ли каруца с дърва без печат я конфискуват. Коня отива в държавно стопанство да го яздят туристите, а каруците се продават за по 20 лв. от митница Русе. И няма, ама?..
                      Просто полицаите не си дават зор. Но е така с повечето нарушения по пътищата. Имам доста апсурдни случки с бездействие от страна на КАТ, но това се случва във всички южни страни. Или обобщено, най-много ме дразнят каруците и безхаберието на водачите им, относно движението по пътищата. За другите участници се примирявам по обективни причини.
                      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Аз съм виждал конфискувани каруци изкарани на търг, конете може да са избягали.

Коментар

Аз предлагам модераторите моментално да изтрият всичко писано за каруци и римляни и темата да се заключи и обяви за ерес.
                          Преди седмица видях римлянин, вероятно лишен от каруцата, да кара кола, която някаква неведома сила държеше върху разкикерчените колела. Вярвайте ми далеч по опасно е от каруца.
                          Това возило от неизвестна марка, нямаше 2 еднакви гуми или джанти. Всичките колела сочеха в различни посоки а шрота се движеше с 70км/ч. с десния фар напред. Пет римски сенатори пееха някаква чалга на задната седалка и двама седяха до "шофьора".
                          Ако имах фотоапарат щях да стана известен.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо O888557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Аз пък се сещам за 3 смъртни случая за последните 2-3 години, причинени от каруци по първокласни пътища. И все на водачите на МПС-та, каруцарите - в нивата с натъртвания. На единият шофьор дървото от каруцата му беше минало през главата... Не съм съгласен, че Органите на кат ням какво да направят, за да ограничат до минимум тези ежедневни ситуации. Достатъчно е една проверка на документите, повечето каруцари не носят такива, защото са заложени в някой магазин или при някой лихвар, което е наказуемо. Също да се спзава регистрационен режим и за каруците, които, щем не щем, се явяват участници в движението.
                            Относно майките с количките по пътното платно - е няма такова малоумие... виждал съм по 2 една до друга да си говорят. Асфалта друса по-малко от плочника.. Абе, булка, кой трябва да ти пази отрочето... Нали всичко се случва, на някой лошо може да му стане в колата... Нямам думи.
                            А за неграмотните с книжки... Наскоро един полицая ме "светна", че повечето вече са "вишисти". Понеже има регистър за дипломите за средно и основно образование, а няма за ВУЗ-овете... Мъкааа, мъка...
                            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                              Ще ви изчакам да си поприказвате после ще пиша само Ясен даде някой насоки . Някой виждал ли е циганин в учебна кола ? Някой знае ли за циганин платил АКТ ?Полицайте коня ли да глобят , той по може да си плати нарушението .
                              Е това оправдание ли е? Има си закон и правилник и той трябва да се спазва от всички, а полицията е длъжна да прилага закона. Коня ли да глобят - ами мен като ме спрат МПСто ли ми глобяват или мен. Аз ще кажа, че няма да си платя глобата и затова няма да ме глобят ли или някой ме пита мога ли да я платя. Или бай мангал не знае законите и на него му е позволено да не ги спазва. И аз не познавам наказателния кодекс, но не убивам хора затова.
                              Гледам в името ти пише police, ако имаш нещо общо с полицията и разсъждаваш по този начин тежко и горко на законността и реда в тази държава.

Коментар

Преди години ме удари циганин яздещ кон покриви ми калника , а като се обадих в КАТ ми се изсмяха

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Вчера.

Зареждам...
                                X