От: Велосипедисти, каруцари и други пречещи на движението
Аз карам и кола и колело... Знам правилата за движение. И какво става? Един приятел с колело го блъсна кола и го качи на предния капак ... на пешеходна пътека на зелено... Пича с колата правеше десен завой. Излиза и му вика: "Абе ей! Не гледаш ли къде караш!". А моя приятел слязъл от предния капак и извикал полиция. Дошли, писали акт и накрая шофьора: "И са кво! Кво спечели като ги извика?".
Та такива работи. Вярно е, че много велосипедисти нарушават правилата, така е. Но още повече са шофьорите-изроди. Така че не е добре да подхождаме предубедено. В крайна сметка София не е градът с най-много велосипеди.
Аз карам и кола и колело... Знам правилата за движение. И какво става? Един приятел с колело го блъсна кола и го качи на предния капак ... на пешеходна пътека на зелено... Пича с колата правеше десен завой. Излиза и му вика: "Абе ей! Не гледаш ли къде караш!". А моя приятел слязъл от предния капак и извикал полиция. Дошли, писали акт и накрая шофьора: "И са кво! Кво спечели като ги извика?".
Та такива работи. Вярно е, че много велосипедисти нарушават правилата, така е. Но още повече са шофьорите-изроди. Така че не е добре да подхождаме предубедено. В крайна сметка София не е градът с най-много велосипеди.
и въпреки, че се нарушава ежедневно точно пред полицаи (органите които имат и правата и задълженията да следят за безопасността и спазването на законите) никой нищо не прави. А в голяма част от случаите са много по-опасни от останалите участници с МПСта които са имали "наглостта" да карат да кажем с неизмито МПС. И не е въпроса в това, че мен като водач на МПС ще ме глобят, а каруцата не, а това че за елементарни дребни нарушения без никаква опасност за движението или за хората се използва огромен ресурс и средства, а за нарушения които са по-опасни и никак не са дребни, полицията не си мърда пръста.
Коментар