Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прави ли са полицаите или не ?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прави ли са полицаите или не ?!?

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    .Довечера съм на работа,може всеки да дойде и да опита да се държи по този начин.
    Какво ще се случи, плашиш ли някого?!?
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Това са клипове за малолетни.Довечера съм на работа,може всеки да дойде и да опита да се държи по този начин.Закона може да е такъв р Украйна,но ние сме в България.
      Колега, незнам как е в Украйна, но тук много добре знаеш че почти всеки е човек на някой. Аз лично имам доста връзки в полицията, по точно в КАТ, но гледам да не се възползвам. Казвам цялото това нещо, защото има твой колеги които смятат, че всеки е престъпник и се държат доста нагло. Аз съм попадал в няколко такива ситуаций, не ми се коментира изхода, но редиците на униформените трябва да се пресеят...................пълно е със малоумници.

П.П. Извини ме ако съм те засегнал, но ако си катаджия ти е пределно ясно за какво говоря.

Поздрави

Коментар

Пълнолетен съм.
        Какво точно възмутително има в клипа на украинеца?

Коментар

Абсолютно съм съгласен с Митко. А и аз като съм курназ се държа почти така към полицаите, като съм виновен си мълча и си плащам акта. И аз съм съм униформен само че нея слагам, но го подкрепям. Като цяло в всички държавни организации има много малоумници. Ако говоря в проценти това са около 30 на 100.
          Поздрави.

Коментар

... Най-обичам като ме заплашат че акта ще му отпадне в съда ...
            Колегата с униформа се мисли за велик - за жалост така си мислят и всички негови колеги - НЕДОСЕГАЕМИ, ТЕ СА ЗАКОНА, НИКОЙ НЕ ИМ ДЪРЖИ СМЕТКА.
            Следователно наистина е така "Полицаите в България са велики", но сезоните се сменят, ето този пич е прелетна птичка, една пролет не прави, но ще се появят още много такива.

В момента виждам много млад персонал в полицейските редици, но вече е така опорочен от старите кучета!

-Че така, на мен лично вече ми е дотегнало от махленското държание на полицаите.
            -За последните 20 пъти махане със стоп палка, нямам нарушение, защото всички бяха просто така: да се запознаем (или така наречените им проверки на документи).
            -Писна ми да ме спират без нарушение!
            -Писна ми да ме наричат "Ванко", да ме питат "Ванко на къде си тръгнал" и т.н.

Пресен пример от преди няколко дни:
            Патрулен автомобил на левия банкет, спрян за проверка автомобил на десния, "полицай" на осовата линия без шапка и жилетка в 23ч. ми сочи с палка спрелия автомобил. Пускам аварийни и спирам около 5 метра след спрелия автомобил. Притичвайки "полицая" с нервен тон:
            -Защо не спря където ти показах?
            -Посочихте ми спрения автомобил, трябваше да спра преди него или след него, избрах непосредствено след него. Но господин полицай мисля, че не това е важното в момента, а по-скоро причината за спирането ми, и вашето представяне. - тук имаше лека промяна в тона и изражението на "полицая"
            -А, да, добре... - еди какъв си "полицай" и имената му (така и никога не съм успял да разбера на един името)
            -А защо ме спряхте?
            -Ами... проверка!
            -На какво?
            -На документите!
            -На кои?
            -Всичките ги искам! - тук много ме достраша защото акта ми за раждане и свидетелството за граждански брак не бяха в мен...
            Естествено след 10-тина ходения от предния до задния калник на колата, няколко кратно преслистване на големия обем документи (СУ, КТ към СУ, Рег. талон, застраховка ГО, талон за ГТП или накратко един лист и 4-ри картончета) им пожелах лека работа и потеглих с 10-тина минутно закъснение.

П.П.
            Не искам до обидя колегите офроудъри с униформа, но това е реалността и всички я виждат ежедневно.
            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Колега аз ако бях нямаше да спра. Всички задължително трябва да носят жилетки особено в тъмната част. Аз съм виждал цигани с полицейски дрехи. Някои полицай си ги е изхвърлил понеже не стават за носене. Не че и аз не съм правил глупоси но времената се смениха.
              Миналата година ме спират на излизане от един град. Радар детектора ме предупреждава за радар. Но аз се бях унесъл в търсене на диск и така 22 км над ограничението и ми викат кво ще правим.
              Просто толкова ясно се показа че са готови на варианта всичко за пари. Понеже вече съм много зле със точките и си викам отидоха пак 5 и се разделих с 80-100 лв /незнам по новия закон колко е глобата/ пуснах в колата 30 лв. и радара се изтри. А уж радарите не се изтриват - смешка.
              Не мога да се обясня как така на един непознат човек му забиваш въпроса "какво ще правим". Обяснението е че са мнмного глладни и за 2 по 15 лв. могат да си отидат в къщи. Нека колегата да не се сърди ама действителноста е такава.
              Поздрави на всички

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                тук много ме достраша защото акта ми за раждане и свидетелството за граждански брак не бяха в мен...
                Хахахахахаха..............аз затова освен акт за раждане и граждански брак си нося и семейна снимка, за всеки случяй......хахахахахахахах-това в кръга на шегата.

За съжаление държанието на полицаите, било нагло или "сега какво щ'е прайме", според мен е заради заплатите им, може би ако взимаха по-високи заплати нямаше да е точно така. Аз не бих нарушавал правилата, ако знаех, че полицая със сигурност ще ми напише акт. Защото в момента знам, че на 100% или ще си ползвам жокера или ще му дам някой лев и всичко е ОК.

Ако заплатата на катаджията е например 3000лв., дали ще си вкара главата в толбата?

Коментар

Искам да кажа на колегата, че тези които са се научили да взимат някой лев не можеш ги отучи дори и със заплата от 30000 лв.Бюрокрацията така ни е оплела, че по цял ден се правят някакви симулации на работа. След работа попълваш едни бумаги, в които отразяваш брой проверени коли(затова се спират и проверяват, макар че още като го видиш знаеш, че е редовен), брой написани актове, задържани лица и още много неща. Бумащината е затрупала цялата система и не можеш да стоиш, и да спираш само нарушители, просто трябва да демонстрираш непрекъснато работа. Знам, че е глупаво и неправилно, но това са нещата.
                  Последно редактирано от Тихомир; 23-04-11, 07:17. Причина: пр.гр.

Коментар

Искам да кажа на колегата, че тези които са се научили да взимат някой лев не можеш ги отучи дори и със заплата от 30000 лв.Бюрокрацията така ни е оплела, че по цял ден се правят някакви симулации на работа. След работа попълваш едни бумаги, в които отразяваш брой проверени коли(затова се спират и проверяват, макар че още като го видиш знаеш, че е редовен), брой написани актове, задържани лица и още много неща. Бумащината е затрупала цялата система и не можеш да стоиш, и да спираш само нарушители, просто трябва да демонстрираш непрекъснато работа. Знам, че е глупаво и неправилно, но това са нещата.
                    Да разбирам ли, че открито признаваш, че полицаите демонстрират работа?

Заплатите трябва да са по-високи, но и тези които са корумпирани, трябва не само да ги уволняват и те да се вливат към престъпните елементи, а да влизат ефективно в затвора.

Коментар

Темата така се завъртя. Весели празници на всички

Коментар

Лично мнение че 99% от полицай те са назначени с връзки и после ходят да учат, на времето минаваха поне през една школа преди да му сложат фуражка.

Коментар

Те и сега ходят на школа.

Колегата е прав, в полицията дойде ли нов началник, започват безсмислени реформи, допълнителни бумащини и т.н.

Има и друго-респект, как да имам респект, като знам че е подкупен, като повечето изглеждащи като брашнени чувалиеш полицаи ме гледат като 100лв на цяло.
                          А като му кажа "пиши, щом можеш" и става най-строгия.

Коментар

Няма ефективни и респектиращи присъди както за нарушителите, така и за 'катаджиите'. Защо в Европата не е така.....Дори и да си внесем 'катаджии', тук пак ще е така, защото може!

В тая страна(държава-няма) има само потърпевши и един омагьосан кръг от 'невинни', вършещи си 'съвестно' работата.

Коментар

Не е това въпроса. Вярно е че държавните заплати са малки, отговорноста голяма. Всеки взима - полицай, лекар, шофьор и ако щете мед. сестра. Въпроса е в това да има профисионалност. Знаете ли - през 2001 или 2002 год. когато Бат Бойко беше главен сек. бях в една голяма командировка в София.
                              Последния ден когато си тръгвахме много бързах. Трябваше за около 4 часа да съм в Бургас.
                              На Църна маца ограничението е 60 км, аз карах с 140. Спира ме полицая и почва да ми обяснява къде съм сгрешил. А аз му обяснявам че бързам. След кратка беседа той ми връща документите и ми казва да внимавам мнго като карам.
                              А аз му благодаря като му казвам "благодаря колега". И така разбрахме се кои кои е. Въпроса е не това че се взимат пари, а трябва това да се спре и трябва хората от които зависи живота, законите и както искате ме разбирате да са профисионалисти. Тоз полицай можеше акт да ми изплющи но не го направи, защото с няколко приказки ме разбра че наистина бързам.
                              Казвам го това, че май обидих полицайте от форума за което много съжалявам. Дано да не ми се сърдят

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
                                Не е това въпроса. Вярно е че държавните заплати са малки, отговорноста голяма. Всеки взима - полицай, лекар, шофьор и ако щете мед. сестра. Въпроса е в това да има профисионалност. Знаете ли - през 2001 или 2002 год. когато Бат Бойко беше главен сек. бях в една голяма командировка в София.
                                Последния ден когато си тръгвахме много бързах. Трябваше за около 4 часа да съм в Бургас.
                                На Църна маца ограничението е 60 км, аз карах с 140. Спира ме полицая и почва да ми обяснява къде съм сгрешил. А аз му обяснявам че бързам. След кратка беседа той ми връща документите и ми казва да внимавам мнго като карам.
                                А аз му благодаря като му казвам
                                "благодаря колега". И така разбрахме се кои кои е. Въпроса е не това че се взимат пари, а трябва това да се спре и трябва хората от които зависи живота, законите и както искате ме разбирате да са профисионалисти. Тоз полицай можеше акт да ми изплющи но не го направи, защото с няколко приказки ме разбра че наистина бързам.
                                Казвам го това, че май обидих полицайте от форума за което много съжалявам. Дано да не ми се сърдят
                                Ша са упрайм, нема се плашите.....

ПП Горния пост сериозен ли е или шега?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X