Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прави ли са полицаите или не ?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прави ли са полицаите или не ?!?

Здравейте колеги,
    днес докато си бръмчах из фейсбука попаднах на този клип:
    http://www.youtube.com/watch?v=4C4iw...eature=related
    и този:
    http://www.youtube.com/watch?v=E2ske...eature=related
    и като човек, пострадал няколко пъти от своеволията на полицаите реших да се допитам до Вас... Прави ли са или не полицаите, човекът постнал клиповете е качил и клип с обяснения и аз лично съм на мнение, че полицаите взеха решение в тяхна полза само и само да не се изложат като кифладжии, че не знаят закона(камо ли да го спазват)...

От: Прави ли са полицаите или не ?!?

Има казус тука. Много знаци имаше "Забранено паркирането" и те важат до следващо кръстовище. Имаше и табели под знаците които не си личаха. А това незнам дали е кръстовище. А и много винетни стикери имаше - и за това пак се пише акт.

Коментар

Ако актът е за спиране в зона на кръстовище, мисля, че няма да "издържи" при оспорване. Обаче, ако е за 50лв. е неоспорим и си остава шоуто от клипа, изводите и "студената вода".
      Браво за куража и "Уууу..." за контролните органи, че така и не успяха да го оборят с две думи. Решението им- не го вдигнаха, тръгнаха си- "паяка" и патрулката. С написан, невъзможен за борене акт.
      Знаците за забранено паркиране си бяха няколко на брой, защо се хванаха с това кръстовище... ?!

Коментар

Изгледах клипчетата, и казвам браво на този човек.
        Може да е образувано кръстовище от изцяло пешеходната улица "Александровска" и "Цар Освободител", но по смисъла на закона кръстовище е пресичане на пътища на едно ниво. В случая няма два пътя, има един-този на който е спряла колата. И няма знак забраняващ спирането, дефакто няма нарушение. Ако се изисква да няма спрели коли точно на това място трябва да си има съответната сигнализация, а не да се разчита на това, че шофьорите знаят, че там пресичат много пешеходци, и да не спират на това място. Формално погледнато-нарушение няма, и ако няма някакво засукано правило за този казус-човекът трябва да бъде оправдан.
        Не знам ако аз бях на мястото на този човек как щях да реагирам. Може би щях да се поддам на натиска на полицаите.

Ако има някой юрист да се изкаже компетентно ще е добре!
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

И на мен ще ми е интересно да чуя мнението на юрист, а иначе на всичките забранителни знаци има допълнително табели за паркоместа.... Не знам някой гледа ли тази вечер новините на нова в 19:30ч, даваха за подобен проблем само, че нарушителите бяха дипломати.... Пред посолството на Азербейджан...
          http://novatv.bg/news/view/2011/04/1...%D0%BD%D0%BE-/

Коментар

Хи-хи тия с паяка скоро не са ги замеряли с павета от центъра, не им държи влага явно.

Полицаите не са прави, обаче тоя човек също не мога да го разбера, защо се набутва между шамарите като пет метра по-нататък, няма да пречи на никого и ще бъде си паркира по всички правила...

Коментар

Ако,бях на работа там,този щеше да си отиде с акт,ако ще и министъра да доведе.Само заради пешеходната пътека стига.в закона ясно е написано.Колкото за паветата,децата е редно да си лягат,рано и да не дрънкат глупости,тия неща стават само по филмите и на купоните на тинейджърите,когато всички са велики пред гаджетата.

Коментар

Полицаите се държат странно гузно. Не им прави чест. Ако са прави и тоя се отваря, тогава по сурово. Ако не са наясно с правилата, се разкарват от там да си четат в къщи а не да излагат институцията. Обществото има нужда от по нормални полицаи, стига с тия фигуранти рушветчии.
                Т5
                Crossrunner

Коментар

Не знам как е в другите градове, но в София "паяците" в една огромна част, действат като пирати. Изобщо не им е целта да подпомагат движението. Вдигат избирателно и предимно по-близките до паркинга коли. Ако някой Ви е запушил гаража, примерно, викнете ги да видите какво ще стане...

Коментар

Колегите са 'гола' вода,но така е в общинска полиция.Представяш му се взимаш му документите и НЕ МУ ГОВОРИШ нищо освен кой член е нарушил,след това сядаш и започваш да пишеш акта,без обяснения и да му правиш забележки или да му четеш конско,отдаваш му разпореждане да не говори с теб без да го питаш,вслучай че не го спазва,го предупреждаваш че възпрепядства полицейска проверка и действаш както е написано в закона.Негово право е да не е съгласен,да не подпише акта и да го обжалва.Ходенето по съдилища е част от играта,твоя защитник е безплатен.Но има едно голямо Но,никога не трябва да го въртиш,случайно да почерпи,или го пускаш или ако е много нагал,му пишеш акт,със всички възможни,нарушени от него точки.Най-обичам като ме заплашат че акта ще му отпадне в съда и че има някой голям познат,нека обжалва,и да се обади някой голям чин,тогава може и по някоя телевизия да се види ме.Средно в съда се ходи около 10-12 пъти в месеца,в по-малките градове,секретарката на съдията ти научава и егн-то,та затова редко отпада акт,за неправилно паркиране,щото всички се движи ме по улиците и вижда ме какво става.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Ако,бях на работа там,този щеше да си отиде с акт,ако ще и министъра да доведе.Само заради пешеходната пътека стига.в закона ясно е написано.Колкото за паветата,децата е редно да си лягат,рано и да не дрънкат глупости,тия неща стават само по филмите и на купоните на тинейджърите,когато всички са велики пред гаджетата.
                      Колкото до паяка и паветата просто филми от улиците на Русе гледам, всеки ден. Пък не знам май не съм много велик.

Коментар

Негово право е да не е съгласен, да не подпише акта и да го обжалва. Ходенето по съдилища е част от играта, твоя защитник е безплатен. Но има едно голямо Но, никога не трябва да го въртиш, случайно да почерпи, или го пускаш или ако е много нагал, му пишеш акт, със всички възможни, нарушени от него точки. Най-обичам като ме заплашат че акта ще му отпадне в съда и че има някой голям познат, нека обжалва, и да се обади някой голям чин, тогава може и по някоя телевизия да се види ме. Средно в съда се ходи около 10-12 пъти в месеца, в по-малките градове, секретарката на съдията ти научава и егн-то...
                        От тези думи прозира чувство за безнаказаност - вероятно неслучайно заложена в законовите разпоредби...
                        (т.е. обратният ефект от изказаното мнение е налице).
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Колегите са 'гола' вода,но така е в общинска полиция.Представяш му се взимаш му документите и НЕ МУ ГОВОРИШ нищо освен кой член е нарушил,след това сядаш и започваш да пишеш акта,без обяснения и да му правиш забележки или да му четеш конско,отдаваш му разпореждане да не говори с теб без да го питаш,вслучай че не го спазва,го предупреждаваш че възпрепядства полицейска проверка и действаш както е написано в закона.Негово право е да не е съгласен,да не подпише акта и да го обжалва.Ходенето по съдилища е част от играта,твоя защитник е безплатен.Но има едно голямо Но,никога не трябва да го въртиш,случайно да почерпи,или го пускаш или ако е много нагал,му пишеш акт,със всички възможни,нарушени от него точки.Най-обичам като ме заплашат че акта ще му отпадне в съда и че има някой голям познат,нека обжалва,и да се обади някой голям чин,тогава може и по някоя телевизия да се види ме.Средно в съда се ходи около 10-12 пъти в месеца,в по-малките градове,секретарката на съдията ти научава и егн-то,та затова редко отпада акт,за неправилно паркиране,щото всички се движи ме по улиците и вижда ме какво става.
                          Хубаво пожелание, ама я си сложи ръката на сърцето и ми кажи, колко твои колеги процедират така. Нали повечето от тях отиват на работа с единствената мисъл да изкарат някой лев, отделно пътните полицаи са най-редовно в нарушение и не става дума когато са в акция...както каза всички се движим по улиците и виждаме какво става. Изхода е камери в колите и полека лека нещата ще си дойдат на местата.

Коментар

Надявам се да не прозвучи като заяждане, но ако актът е написан по подобен начин, действително е много вероятно да се появи в някоя от телевизиите...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Абе квото и да си говорим голяма наглост е да спреш така. Както каза един колега кво му беше да спре 5 метра по нагоре. Или трябва да се правим на баровци за да не може хората да минават спокоино. Или майка с количка да я прегазим защото минавала не на пешеходна пътека. Хайде стига

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X