Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
    Понеже аз започнах темата, да предложа и решение според моето мнение.
    Ако детето е родено в законен брак, се оставя при този, който има по-добри финансови възможности да го гледа.....
    Веднага ти искарвам един аргумент против. По-големите финансофи възможности са свързани най-често с повече ангажименти и малко свободно време за отглеждани на дете....

Мисля , че ако детето е достатъчно голямо та да може да даде собствено волеизявление - то трябва да е меродавно. Ако е по-малко , тогава и сегашния закон си е добър. Айде да не се залъгваме , че има мъж с истински майчински инстинкти.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Доста глупаво ми се струва да се присъжда детето спрямо финансовите възможности. Представи си ситуация, в която "по-богатия" бизнес-родител пътува постоянно, не вижда детето си, не познава навиците му, детето също не го познава добре и накрая - БАМ! Вземи детето щото имаш повече пари?!?! И после какво се случва с това дете - докато бизнес-родителя работи и отсъства, детето бива отглеждано от баби и бавачки...И тогава остава не без един, а без двама родители .. Изобщо доста неиздържано предложение.

А до колкото "не виждаш защо да даваш пари, харченето на които не можеш да контролираш" - това има решение - плащай сметките, наема, детската градина, облеклото на детето да речем, в рамките на сумата, която е присъдена като издръжка и чиста работа
      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
        Понеже аз започнах темата, да предложа и решение според моето мнение ...
        "Решението" най-вероятно го предлагаш гледайки от камбанарията на личния си опит. Само дето закони не се пишат за частни случаи (т.е. поне не би трябвало да се пишат така ), а със сигурност могат да се дадат и насрещни примери.

На първо четене се сещам за едно хубаво и интелигентно момиче, което си гледаше детето и къщата, но беше попаднало на тъп алкохолизиран селяндур, който най-редовно я "гримираше" като подпийне.
        Тъй като жената стоеше в къщи да гледа детето, естествено онзи беше с по-големите финансови възможности ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не говоря за частен случай а по принцип. С нищо не може да се докаже, че майката е с нещо по-добра в отглеждането на детето от бащата. Каквото го може единия го може и другия. Относно отсъствието на бизнесмените-ми кой гледа детето, когато и мама и тати работят, а. Или вие си мислите, че жената ше седи задължително в къщи при малкото. Напротив, ако е бедна и сама ше работи, и тогава аз ше питам кой ше гледа детето. Ако има пари е друго-много фирми вече предлагат жени за гледане на деца срещу заплащане. Ползват ги даже и семейства, в които двамата работят. Иначе се ползват баби и дядовци.
          Аз говорех за друго-не за частни случаи а за узаконеният рекет от страна на жените, цакайки ни с детето и възможността да ни вземат почти всичко след развода. Не говоря за пияници, побойници и тн. Защото някъде четох, че даже се повдига вече въпроса за правото на бабата и дядото от страна на мъжа да виждат внучето си и за отказа на майката да им даде, мотивирайки се, че видите ли, съдът бил определил кога да го вижда бащата а не родителите му. Тази работа с вечната и святата любов отмина още с времето на соца-сега жените/ не всички, говоря по принцип / превръщат детето в оръжие за разчистване на сметки и на забогатяване. И то напълно законно. Попитайте някой препатик и че разберете, че е така.

Коментар

Това, че някои жени превръщат детето в оръжие важи в пълна сила и за някои мъже Иначе не мога да си обясня например "хвърлянето" на 60 лева издръжка и "оправяй се" Има доста примери как "таткото", в опита си да тормози майката, стига до куп безумия...

Недей така едностранно да гледаш на нещата. От хората зависи, не от пола...
            Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Бях решил да не пиша по темата повече, защото приемам нещата доста лично.

На мен ми се случи това, за което се говори тук, бих казал че направих всичко възможно да имам едни добри взаимоотношения с бившата ми съпруга. За съжаление, аз бях инициатора на развода, не както в повечето случаи жената, предполагам се сещате как полудя половинката, когато и съобщих че трябва да се разведем. И тогава се започнаха изпълненията с детето.
              Извинете ме, че ви занимавам с личната си история, но ето как в един случай в който няма насилие, алкохолизъм или трето лице, се получава точно това за което говори колегата lazarlk.

Също мога да кажа, че всичките тези взаимоотношения, които са преди и след раздялата, колкото си приличат са и толкова индивидуални. Най-жалкото е, че децата преживяват много болезнено всичките тези разправии, словоизлиания, псувни и т.н.
              Те са тези, с които всъшност трябва най-много да се внимава и да се съобразяваме, а съм чувал че това се прави много рядко, защото при едни такива взаимоотношения човек постъпва доста егоистично, въпреки че си мисли че се съобразява с детето си.
              Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                .. От хората зависи, не от пола...
                +1
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз също не исках да провокирам разделение на лоши и добри. Нима един мъж ако е Човек ше се съгласи с някаква смешна издръжка, определена от съда и няма да дава мн повече. Нима една жена ше се съобразява с 2та пъти, наложени от съда и няма да дава на бащата да вижда детето си много по-често и за повече. Развода е нещо неприятно, но е право на всеки, нали. Аз по скоро исках да се обърне внимание на нечестните начини за изнудване и забогатяване / айде да кажа облагодетелстване/ и от двете страни. Щото както каза някой, хвърлянето на 60 лв от страна на бащата и спекулирайки с тежкото финансово положение на майката също е спекула. Какво пречи законов някак да се избегне това. Или може би някой има интерес от цялата тая работа. Не случайно и на запад е така, а там повечето законотворци са мъже. Та....не знам, нещо не ми се връзва.

Коментар

Ама сте се завпрягали... Пълно е напоследък с такива настроения - попадна ми един такъв анализ
                    http://www.webcafe.bg/id_905212570_Sarditi_beli_maje
                    Пък то - обществото се трансформира. А от една по-висока гледна точка не е интересно кое е справедливо, а кое работи. Т.е. кое води до жизнеспособно и склонно да се размножава поколение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X