Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

На добър мъж се пада лоша жена и обратното. А аз добър ли съм ? Не мее страх децата са големи апартамента си е мой отпреди брака. А забравих джипката я купих преди 4 г на 8 март- подарък. Това лошо ли е ?
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Аз пък си мисля, че едно от най-хубавите неща е да си споделиш живота си с някоя сродна душа. А когато някой започне да плюе по партньора си (независимо дали е в брак или не) не означава нищо друго освен, че плюе по себе си, защото сам си е избрал този партньор. И не издава нищо друго, освен нездрав егоизъм. А с нездрав егоизъм не можеш да срещнеш сродна душа. Няма как. Оттам и цялото реване.
      Е, 21 век сме. Разводът е неотменно право на съвременното семейство и в това няма лошо. Кофтито е, че жените го използват за да забогатяват и да ни изнудват и то по законен начин, цакащи ни с детето, което е колкото тяхно, толкова и наше. А после сме били равноправни-дрън-дрън...

Коментар

Eдна камара алчни институции, адвокати, попове и пр. са протегнали грешни ръце към иначе святия от Бога брак!
        Затова хората (младите) виждат фалша и спряха да се женят.
        Аз също съм се чудил в какво се превърна момичето, с което първоначално се събрах. Опита се да контролира 100% от доходите, както и решенията ми къде и какво да работя!
        При това положение - бракът логично отива в историята. Вече се е превърнал в средство за изнудване! В особено големи размери, стигащи до целия ти минал и бъдещ живот!
        Последно редактирано от Rabin; 02-03-11, 10:26.

Коментар

Нали знаете приказката : Жената се омъжва с мисълта, че мъжа й ще се промени... Мъжът се жени с мисълта, че жена му няма да се промени... И двамата грешат ...

Не съм съгласна, че понеже мъжът взима детето за 2 дни, трябва да поеме разходите само за тях. Според мен и в брак и при развод двамата родители трябва солидарно да поемат и грижите, и разходите, и възпитанието и игрите с децата. Лошото идва не с развода, а когато единият родител решава да тормози другия чрез детето ... Това е най-голямата глупост, но е единствения начин за отмъщение на озлобени женички или псевдо-мъже ...

Ако родителите са разумни и отговорни хора, нищо няма да пречи на таткото да вижда детето си точно толкова, колкото и майката, да обсъждат проблемите, постиженията на детето си и да живеят в мир, макар и разведени. Всичко си е до хората

Поздрави!
          Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Сега се сетих за предбрачните договори. Единственото разумно решение в случай на брак!

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
              ...И стига с тия номера-да сме били гледали като сме се женели. Ми то по тая логика и жените требва да гледат кой им надува коремите...
              В голяма заблуда си, ако мислиш че жените не подбират внимателно кой да е... Описано е в "The woman - user guide".
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Отговарям на въпроса на автора на темата - в днешно време, да, онеправдани са. Което като сравнение идва да покаже, че в минало време онеправдани явно са били жените. Какво да се прави - баланс, кръговрат.) Може би съвременното общество започва лека-полека да се връща към матриархата? Това обикновено се случва, когато има по-дълги периоди без сериозна война /лесно е да си обясните защо/. Що се отнася до това защо детето обикновено се присъжда на майката, спомнете си защо например един човек се счита за евреин, ако майката е еврейка /бащата - няма значение какъв е/. Ами то я ясно, колеги. Майката е винаги сигурна, докато другото е под въпрос. Знам, че звуча гадничко, но така го е измислила природата. И дори мюсулманите, следейки супер стриктно за поведението на жените си, не могат да избягат от този проблем. Какво остава за нас, тук и сега. Опитвам се да бъда безпристрастна, въпреки че съм жена, защото освен това съм и майка на голям женен син. Наблюдавайки процесите в обществото, няма как да отричаме очевидната истина, че в условията на дълго продължаващ мир и технологизация на производството и икономиката, мъжете, като такива, все повече започват да губят своите изконни позиции. А дали това ви харесва? Ами ясно е, че не ви харесва. Ама сигурно няма да ви хареса и да трябва да воювате, или да отговаряте изцяло за прехраната на семейството. Така че - едното за другото.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Сега се сетих за предбрачните договори. Единственото разумно решение в случай на брак!
                  Аха! Ама никой договор не може да противоречи на закона. А закона /семейния кодекс/ е производство 1957г. май /не съм юрист/ и леееекинко е поостарял. Тогава още е имало бригадирско движение май.

ПП Цитата в подписа ти не е моя мисъл всъщност... и аз съм цитирал. От къде толкова акъл?
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

С предбрачен договор не става-поне у нас, доколкото знам той определя само имуществени взаимоотношения, не и къде да е детето. Не съм юрист де. Що се отнася до това, че се връщал матриархата или че жените си връщали за онеправдаването им в миналото-също не е вярно. Относно сигурността на бащинството-пак напомням, 21ви век сме, ДНК тестовете са 100% сигурни. Единственото решение е промяна на закона и даване на наистина равни права на партниорите. Иначе за какво са всичките песни на разните феминистки организации, че жените са тормозени.

Коментар

Ами тогава не се чудете що не се женят хората. С тия закони...
                      @пенка - матриархат друг път! Вече има Интернет, хората не чакат дядо поп или баба им да им каже как да живеят!

Коментар

Понеже аз започнах темата, да предложа и решение според моето мнение.
                        Ако детето е родено в законен брак, се оставя при този, който има по-добри финансови възможности да го гледа.
                        Ако детето е родено в живеещи на семейни начала и бащата го е признал, се процедира като при брак.
                        Ако бащата не го е признал, се дава на майката и тя да няма право да дава бащата на съд за доказване на бащинство с ДНК тест без негово съгласие.
                        На който е присъдено детето да се грижи за издръжка и т.н. Другия дава нещо само по желание-не виждам защо да давам пари като не мога да контролирам за какво се харчат и дали са действително за детето ми.

Коментар

Които както си го направи !
                          Ако си пут..о разбира се ,че ще ти се качват на главата ............
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Между другото, вече сме мобилно общество и това поражда още въпроси.
                            Ако детето е при мама и тя се омъжи в гр. Ахтопол, а аз живея във Видин, трябва ли да прекосявам цяла България два пъти в месеца, за да го видя.
                            Ако мама иска да се омъжи или да емигрира в чужбина, кво правим....Да и забраним-не можем, да лишим тати от дете-също, а то е присъдено на нея по закон.
                            И още мнооооого въпроси, породени от напълно остарелия ни и дискриминационен семеен кодекс.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                              Които както си го направи !
                              Ако си пут..о разбира се ,че ще ти се качват на главата ............
                              Не става въпрос да ти се качат на главата, а да те оберат съвсем законно. И да си най-големия мъжкар не си застрахован въобще. И нищо не можеш да направиш, който и да си.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                                Само не разбрах защо след като детето е присъдено на жената трябва да плаща издръжка мъжъ. Да се види колко е разхода на детето за един ден и след като баща му ше го вижда 2 дни в месеца толкова и да го издържа. Мама го гледа, мама да работи и да му поема масрафа. И стига с тия номера-да сме били гледали като сме се женели. Ми то по тая логика и жените требва да гледат кой им надува коремите. Щом ше се гледа доброто на детето, да се види кой е с по-големи финансови възможности и то да се даде на него. А не иде мама с торба грим и едни прашки и си тръгва с 2 тона багаж и дете. И със сигурен доход, щото никой не може да ме убеди, че тя ше харчи парите само за малкото. И издръжката не е малка-тя не служи за издържане на детето, защото за това има грижа този, на който е присъдено, а за помощ при отглеждането му и е напилно достатъчна за тези 2 дни в месеца, през които то е при баща си.
                                Защото е дете на двамата родители. Защото когато детето е малко е доста трудно мама да работи и да го гледа. А и издръжките, които присъждат са доста малки и несъобразени с нуждите на децата. А че има майки, които държат децата си в мизерия и харчат издръжката за собствения си дирник това е друг въпрос и би трябвало да е от компетенцията на "Закрила на детето".
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X