Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Най-онеправданото животно на този свят е белият здрав мъж в работоспособна възраст. Всички останали си имат право и какво ли не защитни организации. Цитирам приятел емигририрал преди време в Щатите и по настоящем в Канада.

Странно е впрочем това задокеанско законодателство. Къде се дяна еманципацията? Каква издръжка и за какво точно трябва да се плаща на жена при развод?

Цвете нужно ли е да ти обяснявам , че сте по-хитри от нас. Особено в този тип отношения. Какви съвети даваш на нас глупците? Или пък не си виждала изглупял от .... любов мъж? То е смешна картинка бе! Един от последните такива още ми е пред очите. Иначе очевидно умен мъж /ген. Виктор Вълков/ вършеше буквално безумия заради възлюбената. Нямаш идея в какъв цирк се превърна цяло учреждение заради тези неща.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Онеправдани сме. Искаме защитааааааа.
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      -----------------------------------------------
      0887770735

Коментар

А, и едно уточнение само...Издръжката е за детето, не за майката. В закона е посочен само минималния размер на тази сума и той наистина е миниатюрен, в сравнение с реалните месечни разходи за отглеждане на дете.

Коментар

Цвети, доста съм чуствителен на тая тема, надявам се че не съм те обидил.

Спирам да пиша!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            А, и едно уточнение само...Издръжката е за детето, не за майката. В закона е посочен само минималния размер на тази сума и той наистина е миниатюрен, в сравнение с реалните месечни разходи за отглеждане на дете.

А някой да се интересува от реалните доходи на мъжа? Аз съм я наместил. Взех си кучка, станаха 2. Всичко си е мое. Нямам брак. Няма и да имам. Ако се ядосам някой ден, ще ми вземат цървулите. Опа, булката има една Газ 69 на нейно име, ама ще я преживея. Да си я кара със здраве. Даже си я представих как отива с Газката на кафе с приятелки. Баси, пукнах се от смях.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

А аз винаги в такива случаи питам-защо е нужно да се стига дотам?
              Защо човек създава семейство, прави деца и дом щом ще се налага да ги разваля?
              Защо допреди 30-40 години разводите са били нещо рядко срещано, а сега са съвсем в реда на нещата?
              Има нещо което не е наред в съвременния свят. Не знам кое де.
              Аз съм старомоден и за мен семейството е свято нещо. И последното нещо което ще направя е да се разведа. Това ако зависи от мен. Е, винаги има и подробности, като "модифициран пърхут", но ако е само веднъж-дваж се понася. Макар и трудно, но не е невъзможно.

Според мен ако някой не се раздели лесно с предметите от бита зараи майката на детето си(умишлено не казвам жена си) значи не я е обичал. И развода е естествена развръзка на брака им. Лошото е, че започва да се случва все по-често.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                Цвети, доста съм чуствителен на тая тема, надявам се че не съм те обидил.

Спирам да пиша!
                Не, не си ме обидил разбира се. Моя случай е различен от твоя. Всъщност всеки развод е съвсем различен от другите, а закона е един и основното му предназначение е да защити донякъде правата на децата. Те нямат вина, но обикновенно отнасят всички негативи от един развод.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  Не, не си ме обидил разбира се. Моя случай е различен от твоя. Всъщност всеки развод е съвсем различен от другите, а закона е един и основното му предназначение е да защити донякъде правата на децата. Те нямат вина, но обикновенно отнасят всички негативи от един развод.
                  +1

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    А аз винаги в такива случаи питам-защо е нужно да се стига дотам?
                    Защо човек създава семейство, прави деца и дом щом ще се налага да ги разваля?
                    Защо допреди 30-40 години разводите са били нещо рядко срещано, а сега са съвсем в реда на нещата?
                    Има нещо което не е наред в съвременния свят. Не знам кое де.
                    Аз съм старомоден и за мен семейството е свято нещо. И последното нещо което ще направя е да се разведа. Това ако зависи от мен. Е, винаги има и подробности, като "модифициран пърхут", но ако е само веднъж-дваж се понася. Макар и трудно, но не е невъзможно.

Според мен ако някой не се раздели лесно с предметите от бита зараи майката на детето си(умишлено не казвам жена си) значи не я е обичал. И развода е естествена развръзка на брака им. Лошото е, че започва да се случва все по-често.
                    Абсолютно си прав. С една уговорка. Жените имат гадния навик да се променят, за разлика от мъжете. И като поживееш 5-6-10 години започчваш да се питаш- Коя по дяволите е тая? Къде отиде момичето за което се ожених? И става тъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Абсолютно си прав. С една уговорка. Жените имат гадния навик да се променят, за разлика от мъжете. И като поживееш 5-6-10 години започчваш да се питаш- Коя по дяволите е тая? Къде отиде момичето за което се ожених? И става тъпо.
                      Всички се променяме. Не само жените. Промяната не трябва да е предпоставка за край на една връзка( брак). Не сме на по 18 години, че промяната да ни свари неподготвени. И като поживееш 5-6-10 години се променяте взаимно. След 10 години не търсиш момичето за което си се оженил, а жената в която си я превърнал след толкова години заедно( аналогично и за мъжа). Абсолютно развода ( раздялата) е най- тежка ( болезнена) за децата.
                      Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                        Всички се променяме. Не само жените. Промяната не трябва да е предпоставка за край на една връзка( брак). Не сме на по 18 години, че промяната да ни свари неподготвени. И като поживееш 5-6-10 години се променяте взаимно. След 10 години не търсиш момичето за което си се оженил, а жената в която си я превърнал след толкова години заедно( аналогично и за мъжа). Абсолютно развода ( раздялата) е най- тежка ( болезнена) за децата.
                        Права си..........донякъде. Уважавам те достатъчно за да замълча. А и винаги има изключения.

Коментар

Нали знаете коя е единствената причина за развода?...........................БРАКА.
                          За това много разумни хора не се женят.

Коментар

Само не разбрах защо след като детето е присъдено на жената трябва да плаща издръжка мъжъ. Да се види колко е разхода на детето за един ден и след като баща му ше го вижда 2 дни в месеца толкова и да го издържа. Мама го гледа, мама да работи и да му поема масрафа. И стига с тия номера-да сме били гледали като сме се женели. Ми то по тая логика и жените требва да гледат кой им надува коремите. Щом ше се гледа доброто на детето, да се види кой е с по-големи финансови възможности и то да се даде на него. А не иде мама с торба грим и едни прашки и си тръгва с 2 тона багаж и дете. И със сигурен доход, щото никой не може да ме убеди, че тя ше харчи парите само за малкото. И издръжката не е малка-тя не служи за издържане на детето, защото за това има грижа този, на който е присъдено, а за помощ при отглеждането му и е напилно достатъчна за тези 2 дни в месеца, през които то е при баща си.

Коментар

Аз пък си мисля, че едно от най-хубавите неща е да си споделиш живота си с някоя сродна душа. А когато някой започне да плюе по партньора си (независимо дали е в брак или не) не означава нищо друго освен, че плюе по себе си, защото сам си е избрал този партньор. И не издава нищо друго, освен нездрав егоизъм. А с нездрав егоизъм не можеш да срещнеш сродна душа. Няма как. Оттам и цялото реване.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Аз пък си мисля, че едно от най-хубавите неща е да си споделиш живота си с някоя сродна душа. А когато някой започне да плюе по партньора си (независимо дали е в брак или не) не означава нищо друго освен, че плюе по себе си, защото сам си е избрал този партньор. И не издава нищо друго, освен нездрав егоизъм. А с нездрав егоизъм не можеш да срещнеш сродна душа. Няма как. Оттам и цялото реване.
                                +1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X