Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технология на алкохола?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Технология на алкохола?

    Мислех да пусна темата в кошчето, но се сетих че така или иначе ще отиде там, защото звучи неприятно...

    С две думи - това нещо ни следва от времето на пещерата..
    Презираме го и си го дръпваме тайно..

    Сложни взаимоотношения.. Въпросът е от научна гледна точка, какво точно се случва?

    Например четох, че махмурлука всъщност е просто разлагането на убитите мозъчни клетки в топлата среда на черепа?

    Както и че всъщност алкохола е "урината" на млечнокиселите бактерии!

  • #2
    От: Технология на алкохола?

    Подозирам, че искаш да визираш етилов алкохол, или греша?

    Коментар


    • #3
      От: Технология на алкохола?

      Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
      Подозирам, че искаш да визираш етилов алкохол, или греша?
      Дай да тръгнем отдолу..

      Аз съм тракторист /което е факт/ и като се каже "алкохол" имам някакви асоциации..

      Би ли ми обяснил какво се случва от това ниво нататък!

      Даже ако искаш да го разиграем като инструкция за западняк.. Как да поставя сгъваемата стълба на пода?

      Аз ще задавам въпроси, а ти ако искаш - отговаряй!

      Коментар


      • #4
        От: Технология на алкохола?

        Така зададен въпроса, не визира ли производството?
        Дестилация.

        Коментар


        • #5
          От: Технология на алкохола?

          Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Мислех да пусна темата в кошчето, но се сетих че така или иначе ще отиде там, защото звучи неприятно...

          С две думи - това нещо ни следва от времето на пещерата..
          Презираме го и си го дръпваме тайно..

          Сложни взаимоотношения.. Въпросът е от научна гледна точка, какво точно се случва?

          Например четох, че махмурлука всъщност е просто разлагането на убитите мозъчни клетки в топлата среда на черепа?

          Както и че всъщност алкохола е "урината" на млечнокиселите бактерии!
          Виното е истината-има разновидности на всички континенти,вкл. Океания.Естествен продукт,библейско питие с 5000 год писана история,но нещата се объркват когато се измислят дестилаторите....оттогава почва избоначването на народа.Иначе в човека има ензимни системи за продукция на етанол и той си има определени функции и не ние сме измислили/открили топлата вода.Що се отнася до визираните бактерии(резидентна флора) и без тях не можем,особено тревопасните,дори почвообразуването е бактериален субстрат.Иначе махмурлука се дължи на отпадни продукти от утилизацията на големи количества алкохол и неговото следствие-алдехиди и кетони(силно тиксични) и факта че молекулата на етанола е осмотично активна и задържа около 7 молекули вода около себе си,като по този начин обезводнява мозъка и по-специално менингите като предизвиква главоболието.Лечението е много подсладени течности и сън.Защо подсладени ....понататък,защото има включен друг орган.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

          Коментар


          • #6
            От: Технология на алкохола?

            Технология - поне така го учехме е последователността от действия или въздействия..

            Стъпка 1 - В гроздето има сок. Има и някакво количество захар.. След като се изтиска какво става с този сок?

            Коментар


            • #7
              От: Технология на алкохола?

              Ензимни системи за производство на алкохол в човека? Къде?

              Volk:
              Урина е много относително понятие. Алкохолът е продукт от жизнената дейност на някои микроорганизми, но много други неща, които ядем и пием, също са такива. Със сигурност не са млечнокиселите бактерии - даден микроорганизъм или може алкохол + CO2, или млечна киселина, не и двете.

              Махмурлукът пък е много, много комплексно явление. Роля има и обезводняването, и формите, през които алкохолът минава, докато се превърне в безвредни вещества, и обезводняването, и нарушенията на температурния режим, дишането и кръвоснабдяването на разни органи.

              Коментар


              • #8
                От: Технология на алкохола?

                Всъщност, би трябвало да става дума за "урината" на Винените дрожди, но така или иначе това е най- хубавата "урина".

                Коментар


                • #9
                  От: Технология на алкохола?

                  Технология на алкохола е сборно понятиеАлкохол ета сборная формация.

                  Ти какво точно питаш?Знаеш че тука има заклети врагове на алкохола


                  Срамното състояние називаемо махмурлукне съм го изпитвал от двайсетина годиниа откога не съм повръщал от пиене не помняТе тука Ясен ше каже край безнадежден случайДа ама Нееееееее...........


                  Ей пиенето не е за всеки
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                  Коментар


                  • #10
                    От: Технология на алкохола?

                    По точка 1 никой не се изказа /обидно е за интелигентен форум/..

                    Точка 2. Каква е разликата между метилов и етилов алкохол?

                    Молба - обяснете го като за младеж, нежен и отворен за информация, абе като мен!

                    Коментар


                    • #11
                      От: Технология на алкохола?

                      http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol

                      Коментар


                      • #12
                        От: Технология на алкохола?

                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ензимни системи за производство на алкохол в човека? Къде?

                        Volk:
                        Урина е много относително понятие. Алкохолът е продукт от жизнената дейност на някои микроорганизми, но много други неща, които ядем и пием, също са такива. Със сигурност не са млечнокиселите бактерии - даден микроорганизъм или може алкохол + CO2, или млечна киселина, не и двете.

                        Махмурлукът пък е много, много комплексно явление. Роля има и обезводняването, и формите, през които алкохолът минава, докато се превърне в безвредни вещества, и обезводняването, и нарушенията на температурния режим, дишането и кръвоснабдяването на разни органи.
                        Ясене,ензимни системи има само в HEPAR (lat.),ПЕЧЕНЬ(рус.),черен дроб.Доколкото си спомням от участието ми в една научна работа е в самия цикъл на Кребс с участие на ензима алкохол дехидрогеназа и алкохол синтетаза.Дълги години този факт се прикрива за удържане на алкохолизма и деморализация на обществото.И до ден днешен има спор между гастроентеролози(хепатолози) и психиатри по този въпрос.Едните твърдят,че трябва да се пие по 100гр(абсолютен) алкохол дневно ,другите се аргументират с ефекта на пристрастяване.Златната среда за всеки от нас!!!По отношение на обобщенията ти за махмурлука (които повтарят моите) какво искаш да кажеш.Рецептата е една-вода,детоксикация с глюкоза и сън...какво не е ясно-кви органи,какво дишане и кръвоснабдяване-все безусловни процеси независещи от волевата нервна дейност...особено при натряскване.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

                        Коментар


                        • #13
                          От: Технология на алкохола?

                          Господа офицери, дръжте се достойно!

                          Хаджи Пенчо, идеята на темата не е да направиш английски линк с химически органични съединения! Идеята е да се разкаже с думи човешки как се получава алкохола, по какъв начин въздейства и т.н.

                          Има и млади, които четат тук има и дърти, които не са ходили на лекции.

                          Не си мерете "главите на котетата", а кажете нещо интересно и полезно!
                          И разбираемо!

                          Коментар


                          • #14
                            От: Технология на алкохола?

                            Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Господа офицери, дръжте се достойно!

                            Хаджи Пенчо, идеята на темата не е да направиш английски линк с химически органични съединения! Идеята е да се разкаже с думи човешки как се получава алкохола, по какъв начин въздейства и т.н.

                            Има и млади, които четат тук има и дърти, които не са ходили на лекции.

                            Не си мерете "главите на котетата", а кажете нещо интересно и полезно!
                            И разбираемо!
                            Ами като Ясен не казва, няма да се обаждам. Ма то си е цяла наука.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Технология на алкохола?

                              Главоболието след препиване се дължи на мозъчен оток. Затова се повлиява добре от субстанции с диуретично действие-кафе, армеева чорба и так далее...
                              Животът е харизан кон според мен...

                              Теди

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X