Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технология на алкохола?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Технология на алкохола?

    Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    На мен втората статия ми хареса... Или по-скоро не ми хареса, в смисъл озадачих се, че освен виното, ракията също е обект на зверства, но всъщност защо ли ме учудва това...
    Ами няма защо да те учудва. Не забравяй, че има не само пожелателната конкуренция при производителите, но и съвсем живата конкуренция между потребителите. За да се запълнят всички пазарни ниши, качеството трябва да се разхвърля в доста широк спектър. И понеже нагоре е скъпо, се работи надолу.

    И понеже цените са безобразни, домашното производство, при всичките му вродени трудности, създава паралелен пазар с цени около 1/4 до 1/2 за всеки етаж на качеството при купешките неща. Домашното може да е колкото си иска качествено, себестойността му ще е по-голяма от промишленото със същото качество, но поради ред пазарни особености, то се реализира именно така.

    п.п. системните пиячи са пределно наясно с качествата на това, което пият. Имат системни наблюдения както върху вкусовите качества, така и върху тънките нюанси на собственото здраве, по които също се ориентират кое какво е.

    Коментар


    • #47
      От: Технология на алкохола?

      Дотук се разискваше как се получава алкохол от захари.
      Но имаме участник в дискусията който знае и друг начин за получаване на алкохол-от морска вода. Поради отдалечеността на София от естествения източник на тази вода са правени опити да се замени с воден разтвор на морска сол. Доколкото разбрах-ставало, но качеството не е същото като от оригиналната морска вода. Нещо водораслите ли, какво...
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар


      • #48
        От: Технология на алкохола?

        Чакайте да дам и своя скромен принос към темата. По точно за техническия спирт. Тука /в митницата/ участваме в един отвратителен процес наречен "денатуриране" на етилов алкохол. Ще рече че производителите на чист и годен за консумация 98% етилов алкохол го омешват с метилетилкетон 2% синя боя и изопропилов алкохол 7%. И това само заради смотания акциз. Впрочем добавките към спирта са доста по-скъпи от него самия.....
        0888932647

        Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

        Коментар


        • #49
          От: Технология на алкохола?

          Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Чакайте да дам и своя скромен принос към темата. По точно за техническия спирт. Тука /в митницата/ участваме в един отвратителен процес наречен "денатуриране" на етилов алкохол. Ще рече че производителите на чист и годен за консумация 98% етилов алкохол го омешват с метилетилкетон 2% синя боя и изопропилов алкохол 7%. И това само заради смотания акциз. Впрочем добавките към спирта са доста по-скъпи от него самия.....

          Чл.39. (1) За денатурирането на 100 л спирт се разрешава използването на следните денатуриращи средства:
          1. общо:
          а) 1,0l метилетилкетон, който съдържа от 95 до 96% (в масови части) метилетилкетон, от 2,5 до 3 % (в масови части) метилизопропилкетон и от 1,5 до 2% (в масови части) етилизо-амилкетон (5-метил-3-хептанон);
          б) 6,0 kg шеллак;
          в) 1,0 kg боров колофон;
          г) 2,0 l толуол;
          д) 2,0 l циклохексан;
          2. за производството на козметични средства или ароматизатори:
          а) 0,5 kg диетилестер на фталовата киселина;
          б) 0,5 kg тимол;
          в) 0,8 g денатониумбензоат и 78,0 g третичен бутанол;
          3. за производство на препарати за учебни цели, за извършване на химически изследвания от всякакъв вид за приготовляване на химикали и реактиви за собствени лабораторни нужди, за производство, съхраняване и стерилизиране на медицински конци и за производство на восък за подпечатване - 1,0l петролев етер;
          4. за производство на емулсии и други подобни за фотографски цели, за способа на хелиографски печат и фотокопия (на чертежи) и за производство на свързващи материали с изключение на колодии - 5,0l етилов етер или алтернативен денатурат.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X