Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За земеделците тук - ДОКОГА ЩЕ НИ КЛАТЯТ ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За земеделците тук - ДОКОГА ЩЕ НИ КЛАТЯТ ???

Сетих се за още едно неприятно, така да се каже нещо.
    Откакто почнаха тия субсидии става накъсване на блоковете и СЕ ИЗОСТРЯТ ОТНОШЕНИЯТА М/У ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ и тези които са уж НОВИТЕ производители.

При нас идва някъв и ми казва аз съм подписал тук за няколко парчета - дай ми ги. А пък ние обработваме там от доста години и всеки знае че в един блок неможе да имаш 100% договори.Все ще има някой, който неможеш да намериш,не е там и т.н.
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Винаги се ужасявам, когато поредния разбирател се опитва да ми внуши, че икономиката на НРБ е работила на загуба през всичките 45 години и, че ако не била Банката да налива пари в Празното, Държавата щяла да рухне . Ако това е вярно, значи България е била най-богатата държава на Земята, а БНБ закопава всички швейцарски, американски и японски такива .
      Горещо препоръчвам ето тази книга Тайните фалити на комунизма. Там е описано много добре, подкрепено и с категорични факти, дали е работила на загуба икономиката, и въобще като как е работила толкова много години. Мисля си, че ще останете доста учуден ако прочетете книгата...
      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
        ...Напълно сериозно колега....
        Колко съм навътре в материята не е интересно . За "онова" време мога да кажа категорично , че доста търтеи и клатикурци живееха на гърба на отрудените хора по ТКЗС-та , АПК- та и ПАК-ове .
        И именно тези последните подхванаха посткомунистическия рефрен , че по тяхно време западняците са си трошели краката да тичат за български краставици , а сега виждате ли ....

....а сега по темата : Понеже Държавата (в лицето на управниците от 20 години , сегашните и бъдещи такива ) не е заинтересована от развитието на земеделието ( и не само на него) , то пред земеделците ни стоят два варианта : или да си търсят правата със всякакви средства , или да търпят "клатенето" , докато изчезнат като отрасъл .
        И понеже първия вариант е почти невъзможен , то отговорът на въпроса се самонатрапва . За съжаление .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
          Горещо препоръчвам ето тази книга Тайните фалити на комунизма. Там е описано много добре, подкрепено и с категорични факти, дали е работила на загуба икономиката, и въобще като как е работила толкова много години. Мисля си, че ще останете доста учуден ако прочетете книгата...
          Аз викам няма нужда, Историяте е книга, написана от победителите. А ние сме живи свидетели на Онова време, Хубавото време, така че не ми е нужно някой да ми отваря очите как беше тогава.
          А сигурно следващата книга на автора ще бъде ''Явните фалити на Демокрацията''. За тези, дето са кьорави не го забелязват с просто око.
          Иначе накратко по Темата - За земеделците тук - ДОКОГА ЩЕ НИ КЛАТЯТ ??? - ....... докато си траете. Дотогава.
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Ами види се малко си хванал от "онова време" .

Първо , ти домати гледал ли си ? Ама в смисъл да си садил , връзвал , копал , пръскал и брал . На ръка ! А не да ги гледаш на витрината ? Това братко е неблагодарен робски труд , повярвай ми ! За такава работа хората получаваха заплата 120 до 150 лв. За справка : Един Москвич струваше средно 5000 лв. А знаеш ли колко труд се бъхти в едно ТКЗС за един комбайн или един трактор ?
            Второ . От износа въпросните ТКЗС-та не виждаха и цент ! Всичко влизаше в държавата и съответното Обединение . А знаеш ли как ставаше закупуването на вносни комбайни , трактори и прикачна техника ? Даваш заявка и готово ? Боже !

Още много мога да ти кажа , ама няма смисъл . Само ще ти кажа , че никъде не съм твърдял че икономиката е работела 45 години на загуба , ама как сме се държали на повърхността е друг въпрос . Факт е , че 10-ти ноември ни завари с 10 милиарда долара заеми от Запада . Това как ще го коментираш , разбирателю ?
            Ето как - 10-те милиарда долара заем се натрупаха след идването на Горбачов, когато разплащанията м/у НРБ и СССР станаха само в твърда валута, а не както беше преди с цигари, домати и коняк. Реално погледнато това си беше капиталистическа система в социалистическа държава.
            А заплатите бяха 150 лева, защото
            - бензина беше 40 стотинки
            - пакет ''РОДОПИ'' - 80 стотинки
            - 3-ка с гарнитура, питка и бира - 90 стотинки
            - шкембе-чорба - 18 стотинки
            - билет за гр. транспорт - 6 стотинки
            - кисело мляко - 23 стотинки
            - ел. енергия за месец - 8 лева
            - парно - 6 лева
            - ............................
            А сега как е? Или нема нужда?
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Сега ще става още по-зле, нали се натискахте за ЕС. Айде, хранете ги сега Онези Евро Задници.
              ++++++++++ !!!

Не казвам, че преди не сме хранили руските задници, но виж - тея сегашните са особено дебели, нагли, ненаситни и много мазно попиват!

Коментар

....Ето как - 10-те милиарда долара заем се натрупаха след идването на Горбачов, когато разплащанията м/у НРБ и СССР станаха само в твърда валута, а не както беше преди с цигари, домати и коняк. Реално погледнато това си беше капиталистическа система в социалистическа държава.
                ....
                Така е - с тази корекция , че заемите не бяха към Горбачов , а към Запада . Оказа се по-късно , че Русия ни дължи на нас . Но примерът с Горбачов , който си дал без да искаш е доста показателен . Намери се един човек , който да извика "Царят ( СоциализЪма) е гол " и като сложи картите на масата , веднага ни лъсна голия задник .

А понеже стана въпрос за задници , на мен ми е интересно ей това :

..Сега ще става още по-зле, нали се натискахте за ЕС. Айде, хранете ги сега Онези Евро Задници...
                Значи , ако ние хранехме еврозадниците , то тази тема нямаше да съществува . Види се - отрасъла е в колапс , той нас не може да изхранва , камо ли еврозадниците . Защо не може ( или по-точно властта не му позволява ) е отделен въпрос .
                Обаче от това че се натискахме за Европейския съюз има една неоспорима полза, включително и за теб :
                - с влизането ни в еврозоната се отвориха границите и мноого българи емигрираха на Запад да си търсят работа . И понеже онези задници са доста охранени , то след храната е ясно какво следва . А за това са необходими работници за чистене на тоалетни и бърсане на задници .
                Види се , ти си добре запознат със Задниците на Онези , а и живееш при тях .
                Дет се вика : навътре си с материята .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 05-02-11, 13:01.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Някой спомня ли си изградената система за поливно земеделие, сигурно 40% от обработваемата земята имаше възможност за поливка. Сегашните фермери каквито и субсидии да вземат пак ще гледат от дядо Боже за помощ и няма да постигнат предишното ниво на добиви от някои култури. А системата бе целенасочено унищожена от нас самите!

Коментар

Първо до Владо и Мишоци ;Малко по приятелски тон в разговора ше е от полза на всички

За книгата „Тайните фалити на комунизма“;Всичко описано е верно и да се чудиш как сме издържали а не сме се срутили по рано.

За докога ше ни клатятДо някаква революция която да свали феодалния строй и докара нещо друго па ако ще джамахирия да е

Къде в развития свят съществуват латифундиикъде това го няма вече и в Южна Америка.Един феодал да обработва 500-600 квадратни километра земи а селата да са пълни с гладни бедняци.

Тези господа превърнаха нашето земеделие в монокултурно като в Африка жито царевица слънчоглед .Сей и жъни със свръх модерна техника гепена от САПАРД без пари и айде през пристанище Варна на корабите за износ и трупай кинти.

А такива като Кольо ше си карат ЮМЗтата и ше се чудят как да свържат двата края.

А за ползата от ТКЗС тата и АПКтаимам огромен куп книги от това време
                    И там пише че огромен процент от месото млякото и зеленчуците идват от безземления частен сектор а държавното владеещо земята работи на загуба

Така че отнемането насилствено на земята е най сигурния начин за ликвидация на нашия народ просто след това е въпрос на време кога ше се свърши всичко........
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X