Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    А за гушенето на патките - така се гледат и в нас, с липса на светлина.
    Май гъските се гушеха(тъпче им се храна в гърлото и стоят заковани за една дъска - ужас) с това се постига - повече черен дроб от гъските, от който се прави гъши пастет. Това съм го учил по животновъдство едно време.
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Гъски да са, това имах предвид - патки от юрдечки различавам, гъски и патки не твърде.

Коментар

Гъската си е гъска, патката<>юрдечка. На много места от страната обаче понятията се размиват и се случва да казват патки както на гъските, така и на юрдечките. По принцип понятието "юрдечка" се ползва само при нас, по света е "патка".

Гъски

Патицови

Коментар

Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

А, аз всъщност говорих за повръщане от процеса на отглеждане на животното, а не от месото му. И не знам защо, но усещам, че на теб първото никак не ти прави впечатление и го считаш за нормално?!?

Коментар

Каквото и да считам, не е от значение за производителите на животни.
            От там нататък ми остава да съм претенциозен към качеството на месото, игнорирайки едни и адмирирайки други животновъди и пласьорите им на пазара.
            За вятърните мелници си има вятър, той да се оправя с тях, приоритетите ми са други в този живот.

Ако храниш едно животно оптимално бързо, остава печалба за теб и възможност да си конкурентен на пазара при продажбата му за клане или ако си затворил веригата, при преработката му твоите колбаси и разфасовки да са конкурентно способни.

Ако мислиш, че е нямало неправилни хранения на птици, прасета и говеда и преди '89, в дълбока заблуда си.
            Мислех да не го пиша, ама въпроса за повръщането ти го повдигна - не са еднократни случаите у нас, когато има умрели пилета от задушаване при струпване под кварцовите лампи, а не от заболяване, да се смилат във фуража за живите.
            Трупното брашно от екирисажа тук си е в реда на нещата/оливането при влагането му във фуража - също/, ако не го спреш навреме, месото на всякакво животно мирише на мърша при консумация.

п.п. и двете гореописани практики се правеха и в държавния/мила за теб дума/ русенски птицекомбинат.
            Последно редактирано от maxxx; 21-01-11, 13:32.

Коментар

/me is speechless

П.С. Думата "държавно" не съм употребявал тук. Нито пък числа като "89" и подобни. Написаното от мен в предишното изречение всъщност е меко. Веждите ми са вдигнати високо и от няколко минути наистина не знам какво да кажа... Занемях!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                /me is speechless

П.С. Думата "държавно" не съм употребявал тук. Нито пък числа като "89" и подобни. Написаното от мен в предишното изречение всъщност е меко. Веждите ми са вдигнати високо и от няколко минути наистина не знам какво да кажа... Занемях!
                Свиквай, живота е мащеха.
                Каквото не си писал тук, не ми пречи да го помня от други теми с твои становища, свързани с моите спомени и твоите твърдения в тях.
                '89 го напиах умишлено и тенденциозно, твоите въжделения биха се припокрили от тази година назад.
                Може и за "Правец 8" да ти е мъчно, но това е положението.Трябва да се върви напред и винаги ще има съпътствуващи неуредици, търпящи корекции.
                Идиотския синоним на "назад", в казармата се казаваше "кръгом и пак напред" - ако не си служил, няма да ме разбереш за каква простотия си говорим...
                Дали моето становище ти допада или не, можеш да докажеш твоите виждания по въпроса, ставайки вегетерианец.
                Хапваш ли месо, сам се компрометираш и пишеш заради спорта.

...имам спомени, че си фен на бирата/не Мишо бирата имам предвид/, за нея да споделям ли ?
                И аз пийвам бира, ако смяташ, че съм от "Голямото добрутро", не съм - ходя по земята, но и го отчитам, живеейки.

Коментар

Не е само при пилетата, които миришат на риба Ами каймата ,която продават и да речем,че 20кг от нея поема спокойно 4 литра вода? За соята не споменавам. А защо се отглежда фуражно жито, а не хлебно? Защото добива от това, от което ние се нуждаем, е около 150-200кг/дка, а не колкото другото, което достига и до 600-700кг/дка А картофеното нишесте...
                  Нима има мляко в сиренето или дори и да го има, доколко то е с истински полезни вкусови характеристики Или както си говорели Разумни Радой и Хитър Петър:
                  Петре, колко мляко доиш? - Миии,9,10литра. - А колко продаваш? - Знам ли, някой ден 20, някой път дори 25 литра
                  Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

...и преди '89...
                    87-ма се случи да се помотая в двора на "Родопа" в Русе по работа. Няма такива бели червеи като тези, в контейнерните колички там Най-добрата стръв за гладни риби. Сега ни продават в рибарските магазини едни недоносени такива...
                    Не съм много гнуслив, но дълго време не исках да поглеждам към месо и колбаси

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      87-ма се случи да се помотая в двора на "Родопа" в Русе по работа. Няма такива бели червеи като тези, в контейнерните колички там Най-добрата стръв за гладни риби. Сега ни продават в рибарските магазини едни недоносени такива...
                      Не съм много гнуслив, но дълго време не исках да поглеждам към месо и колбаси
                      Да се беше помотал и в халето за производство на сапун/мас и пръжки...

Коментар

Дали моето становище ти допада или не, можеш да докажеш твоите виждания по въпроса, ставайки вегетерианец.
                        Хапваш ли месо, сам се компрометираш и пишеш заради спорта.
                        "Който не уважава храната си - той не уважава себе си"

Не съм го измислил аз и не е от времето между 44-та и 89-та. Изводите да си направят хората, които могат и искат. Аз просто ще си остана възмутен и толкоз. Този особено хищен вид прагматизъм ме отвращава.

Коментар

Съгласен съм с теб, безрезервно.
                          Има един тънък нюанс по нашите земи - ако всичката храна, която консумираш, желаеш да е еквивалент на максимално уважение към собствената ти персона, огладнявайки ще трябва да прескачаш до Швейцария и после да си продължаваш ежедневните ангажименти тук.
                          Сложничко звучи, ама пък да не се уважаваш и в такъв аспект е абсурдно.
                          Хм, пак не се връзва - ще се нахраниш с качествена алпийска манджа, пък после ще се върнеш да си вършиш работата и да хапваш смог и прочее пепеляци, докато ти пристърже пак.Кофти, не е лека твоята.
                          Карай, аз не съм толкова претенциозен към себе си и отчитайки местоживеенето съм склонен на компромиси откъм самоуважението, хранейки се.
                          Има и други начини да не се срамувам от себе си.

п.п.хвърляй шапка, колега, че не си бил в активно-родителска възраст '96/'97 - щях да те питам, тази поговорка ли щеше да ядеш ти и домочадието или някоя друга, ако не си надигнеш д-то в 4/5 сабахле за парче хляб и някой обрусен салам/наден'ца "Кучешка радост".
                          Лозунги на сито лесно се веят и отстояват.

Коментар

Ама ти наистина не знаеш какво означават тези думи?!? Положението наистина е страшно...

П.С. За да няма заблудени, става въпрос за:

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            "Който не уважава храната си - той не уважава себе си"

Коментар

Вчера в ресторантчето дето обядваме имаше наистина уникална пилешка супа.
                              Някакви дъвчащи късове плуваха из супата с мирис и вид на пилешко месо, ала изобщо няма сдъвкване.
                              Вднага се сетих за таз тема. Какъв е новият модел пилета ???
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Гумени -след употреба късовете се измиват и отново с тях се прави супа.Мечтата на габровския ханджия .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X