Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Някой качвал ли се е в петолъчката на паметника на вр. Бузлуджа?
Свий
X
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
-
От: Някой качвал ли се е в петолъчката на паметника на вр. Бузлуджа?
Вече на първата площадка под петолъчката.
С тия лапи се фиксира навън или навътре орнамента.
Понеже съм кабелджия,смея да твърдя че когато е правено това,е било правено от хора с много опит.Няма да обяснявам кое как и защо,понеже в съседната тема за бойлера се оказа че всеки разбира от тея неща,но ще отбележа че по този начин се изграждат ел.инсталации в парни ,котелни,турбинен цех,и подземни коридори кат щит и т.н За съжаление вече рядко се работи така,освен ако не те задължава проекта .Това на кулата е правено от не случайни електротехници и проектанти.Размера на тръбите не е случаен,висш пилотаж в електротехниката.Шапка свалям.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Коментар
-
По принцип нямам страх от високо,в армията служих в алпино десантна рота,незнам как ще е в ясно време,но в мъглата е като епизод от анимационния филм ледена епоха.
Това е останало от сигналните лампи.Според мен,са пресни,производство скорошно.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Коментар
-
Единствено,не разбрах и не видях как и с какво ,е била осветявана петолъчката,ако някой знае да казва.
Относно тунелите,има доста,някои са сервизни,свързани с вентилациите,през вентилациите може да се ходи ниско преведен и може да те заведат на интересни места,според мен е опасно да се ходи в тях.Има коридори дълги и тесни и ниски.Не ходих да видя,не смятам че е работа за сам човек,не че ме е страх,има вероятност да се загубиш в тея лабиринти.На ниво -3 етаж,има три метални врати които не се отварят.Какво има и къде излизат,незнам.Имам всякакви акум.инструменти,но не ми се ще ,аз да отварям портите за да се разрушава това съоръжение.
Ако се организира ходене,ще участвам.Всичко свързано с такива обекти,ми е интересно.
Осигуряването на захранване на такова място е трудна задача,трябва да има възвръщаемост на инвестицията.Няма ли ток,обекта е безинтересен.Последно редактирано от Roninn; 24-09-15, 20:07.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
ГОЛЯМО ЕВАЛА!
Хижарката на старата хижа разказваше за някакви тунели, от подножието на пилона до отсрещния баир, срещу официалния вход... Също и за всякакви странни катакомби...
Евала ти правя за приключеноето!
Предполагам зимата ще се вижда максимално на далеко...
На колко височина се пада върха на кулата?Публикувайте отговор
Коментар
-
В шахтата на асансьора има надпис 75 ...вероятно метра...нагоре има още,ще потърся в гооглето
Според това което намирам в нета,има сложена капсула лично от Т.Живков с послание към идните поколения....знае ли се къде е тая капсула
Аз го помня точно така
Последно редактирано от Roninn; 25-09-15, 00:26.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
По прочетеното в нета 70 метра е висок пилона,отгоре има 12 метра петолъчка и отгоре вероятно 5 метра до покрива 85-90 метра общоПървоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеНа колко височина се пада върха на кулата?
1432 м. н.вПоследно редактирано от Roninn; 24-09-15, 23:40.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Теорията при изграждане на такива обекти казва че най добре трябва да са защитени средствата осигуряващи енергийната независимост на обекта . На всякъде където съм попадал на най ниското ниво са генераторното стопанство и източниците на водоснабдяване . Класиката в жанра навремето беше поне 4 300 киловатови 12 цилиндрови съветски дизелови генератори . Предполагам че е имало източник за водоснабдяване съоръжения за пречистване на водата както и склад за хранителни продукти ; свързочен възел . От това което се вижда надолу е противоатомно строителство а предполагам че надолу е здрава скална основа която сама по себе си е изключително добра защита . На такива места на времето отговорните другари си правеха разни пленуми ; симпозиуми празнуваха великото слизане от гората на 09.09.1944 година и тнтПървоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеЕдинствено,не разбрах и не видях как и с какво ,е била осветявана петолъчката,ако някой знае да казва.
Относно тунелите,има доста,някои са сервизни,свързани с вентилациите,през вентилациите може да се ходи ниско преведен и може да те заведат на интересни места,според мен е опасно да се ходи в тях.Има коридори дълги и тесни и ниски.Не ходих да видя,не смятам че е работа за сам човек,не че ме е страх,има вероятност да се загубиш в тея лабиринти.На ниво -3 етаж,има три метални врати които не се отварят.Какво има и къде излизат,незнам.Имам всякакви акум.инструменти,но не ми се ще ,аз да отварям портите за да се разрушава това съоръжение.
Ако се организира ходене,ще участвам.Всичко свързано с такива обекти,ми е интересно.
Осигуряването на захранване на такова място е трудна задача,трябва да има възвръщаемост на инвестицията.Няма ли ток,обекта е безинтересен.
Та ако там ги завари ядрената война трябваше да има от къде да управляват ако нещо за управление е останало . Параноята им беше голяма . По принцип тези съоръжения трябва да ги поддържа и стопанисва ГЗ но те нямат нито хората нито финансов ресурс да го правят . Гледам тук там има лъскави гайки и шайби значи все пак някой нещо е поддържал през годините. Последно редактирано от sek.1; 25-09-15, 08:50.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Гайките са от неръждавейка и така изгглеждаха и 2011 г.което ме кара да смятам че са от построяването.Отдолу е било скала.Металните тръби тънки не случайно,нищо не пречи да пуснат три с фи 60 и толкова,а са пускали над40-50 в сноп,и не случайно.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Тръбите за вода си стоят,консумацията в номинал на комплекса е била 70 киловатаGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Няма как да е толкова малко . При мен само луминисцентното осветление на един цех е към 35 киловата . За отоплението на тая квадратура на това място без каквито и да било по съвременните стандарти елементи за енергийна ефективност смятай тия 70 киловата поне по 10 . На времето на такива обекти на партията работеха най добрите строители . Парите не се жалеха раздаваха се ордени бая народ стана герой на социалистическия труд и тнт .Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеТръбите за вода си стоят,консумацията в номинал на комплекса е била 70 киловатаТака се изгражда ел. инсталация . В една голяма тръба ако пуснеш няколко кабела един да пробие и окъси като събере трите фази отиват всичките и в главното табло става мазало .Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеГайките са от неръждавейка и така изгглеждаха и 2011 г.което ме кара да смятам че са от построяването.Отдолу е било скала.Металните тръби тънки не случайно,нищо не пречи да пуснат три с фи 60 и толкова,а са пускали над40-50 в сноп,и не случайно.Последно редактирано от sek.1; 25-09-15, 08:54.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение1432 м. н.в
Поне Дунава трябва да се види.... Данеби и Карпатите...
Бетона, който е оголен под стълбищата преди "чинията" направи ли ти впечатление?
Имаше ли други посетители да разглеждат?
Ноември 2011, когато ходихме да опитаме, работниците, които зазиждаха входа и пробойните в дувара казаха, че поне 200 човека са минали за 2 дена да разгледат...
Една сергийка със сувенири би докарала добри доходи.Публикувайте отговор
Коментар
-
Да почвам да лея бюстчета на дядо Благоев ; Ленин ; Сталин и другаря Тодор ЖивковПървоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеЕдна сергийка със сувенири би докарала добри доходи.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар