Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой качвал ли се е в петолъчката на паметника на вр. Бузлуджа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой качвал ли се е в петолъчката на паметника на вр. Бузлуджа?

"Винаги готов!". Проблема ми е, че не съм много проходим при зимни условия ако нещо се организира за този сезон (заради подписа ми)... Но мерак винаги съм имал.. Мисля мога да взема и колегата-фотограф... Не съм добър в органнизационните въпроси... Може като начало (ако е удобно на другите желаещи) да организираме един оглед на място за да се види откъде как и по кой начин може да стане... Макар да има инфо горе-долу как става...
    И така, ако искате - да се уговаряме...
    Последно редактирано от p-pleven; 11-11-11, 20:58.
    Публикувайте отговор

Коментар

Ей с две думи ме нави. За какво ти е проходимост? Айде другата седмица да се качваме. Вариантите са два.
      Качване в събота, преспиване на хижа Буздлужа. В неделя експедиция и слизане.
      Качване и слизане в един ден.
      Ако има сняг трябва да се мине прохода и да се качим от южната страна, ако няма направо покрай Шипка и сме там.
      За оборудване трябва да си намерим каски, желателно е. Аз имам две PRM станции, фенер се намира, поне три ще е добре. Зимни дрешки за планина и готово.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
        Ей с две думи ме нави. За какво ти е проходимост? Айде другата седмица да се качваме. Вариантите са два.
        Качване в събота, преспиване на хижа Буздлужа. В неделя експедиция и слизане.
        Качване и слизане в един ден.
        Ако има сняг трябва да се мине прохода и да се качим от южната страна, ако няма направо покрай Шипка и сме там.
        За оборудване трябва да си намерим каски, желателно е. Аз имам две PRM станции, фенер се намира, поне три ще е добре. Зимни дрешки за планина и готово.
        За сега съм навит. Предлагам да се чуем в Четвъртък и да действаме. Няма за кога - творението вече е частна собственост и утре може да го ...
        Имам каска - войнишка. Ще уточним нещата. За сега съм в играта и имам голям мерак. Агитирам и фотографчето сега...
        Публикувайте отговор

Коментар

Ти пък. За какво ще мъкнеш войнишка каска, няма да стрелят по нас. По една строителна да намерим, да го решим в понеделник, за да резервираме места с броя на хората в една от двете хижи. Идеята е да имаме повече време на разположение, че и днят вече е къс. А и за какво да бързаме. До колкото знам господ щял да я връща на столетницата и това ме навежда на мисълта, че не е частна. А ако е може и само до входа да стигнем.

П.С. Ако има сняг аз ще си нося таборката. Има малка но хубава ски писта от паметника на долу по северният склон, а картата е около 10 лв. А едно от важните неща е вино или в краен случай ракийка, но това може да се реши и в Габрово.

Коментар

Колегй и аз съмнавит много само не знам дали жената няма да е на работа но до 2-3 дне ще знаем.
            Да проверим и цените за нощувка в хижата да си правим сметка кой вариянт да изберем че мисла и децата да взема.
            Ще следя темата да видим какво ще измислим ако можем да отидем за другата седмица.

Коментар

Ти пък. За какво ще мъкнеш войнишка каска, няма да стрелят по нас. По една строителна да намерим, да го решим в понеделник, за да резервираме места с броя на хората в една от двете хижи. Идеята е да имаме повече време на разположение, че и днят вече е къс. А и за какво да бързаме. До колкото знам господ щял да я връща на столетницата и това ме навежда на мисълта, че не е частна. А ако е може и само до входа да стигнем.

П.С. Ако има сняг аз ще си нося таборката. Има малка но хубава ски писта от паметника на долу по северният склон, а картата е около 10 лв. А едно от важните неща е вино или в краен случай ракийка, но това може да се реши и в Габрово.
              Добре, двама сме от Плевен - колегата ще дойде, мераклия е за сега. В Понеделник ще го чуя за да потвърди и да да резервираме.
              "Консумативите" - течности и храна ще ги набавим някъде по пътя...
              Публикувайте отговор

Коментар

Значи сме трима за сега. Аз ще взема телефоните на хижите и ще проверя как седят нещата със спането.

Коментар

Значи сме трима за сега. Аз ще взема телефоните на хижите и ще проверя как седят нещата със спането.

Колега попитай стайте със 2-3-4 легла ли са как е има ли рестурант или ние ще си приготвим нещо на бърбекю.

Коментар

Старата е със общи спални, капацитет 24 места. Истинска хижа, нищо че има асфалт до нея. Ако сме в нея ще си нося чувала и в него ще спя. За голямата незнам, но хайде утре ще пусна повече подробности. И да се организираме.

Коментар

Значи, спането на малката Буздлуджа е 12 лв., обещаха ако няма свободни места да ни настанят в хижата на енергото, а там нощувката е 15 лв. За храна не съм питал, може да се ползва кухнята и в двете хижи. Ако не може да си сварим една супа и да опечем едни рибърца? Голямата Буздлуджа работи като хотел и не съм се интересувал за нея. Така че да се броим и в понеделник да резервирам места. p-pleven другата седмица ще идвам и може да се видим.
                      Ако няма нещо друго да обявявам началото на операция " дядо Благоев"

Коментар

Значи, спането на малката Буздлуджа е 12 лв., обещаха ако няма свободни места да ни настанят в хижата на енергото, а там нощувката е 15 лв. За храна не съм питал, може да се ползва кухнята и в двете хижи. Ако не може да си сварим една супа и да опечем едни рибърца? Голямата Буздлуджа работи като хотел и не съм се интересувал за нея. Така че да се броим и в понеделник да резервирам места. p-pleven другата седмица ще идвам и може да се видим.
                        Ако няма нещо друго да обявявам началото на операция " дядо Благоев"
                        До Понеделник ще изчакам колегата да размисли и ще ти потвърдя и за него. За сега е навит. Аз съм решил - пиши ме "за".
                        Публикувайте отговор

Коментар

Вальо навивай ги, ние ще помагаме с оборудван за спането, не вярвам на някой да му пречи една нощувка в общо спално. Всичко с изтрайва за една вечер. Аз мога да уредя спални човали за всички ако с наложи, вечрята ще си я сготвим. А другото при тази прогноза на времето е идеално.

Коментар

Който се е качвал до ПРЕДИ 10 дена - качил се е...Партията гради с размах: запушват се всички дупки на "чинията" като на местата с пробойни се изливат бетонни плочи. В подножието на стълбата за пилона има монтиран СОД. Дидо влезна през пречупената на 2 врата и тогава забеляза датчика. До тук. Ако беше някой по-настоятелен за катерене - наистина можеше да има проблеми. Към върха на кулата има опънат някакъв кабел. Майсторите, дето отливаха плочите и боядисваха разказаха, че от време на време, нощем се палели някакви светлини - предполагам подобни на тея по високи сгради, комини и пр. Вижда се и чистак-бърсак чиния горе - другите са махнати. Също по разкази на майсторите - СОТ наблюдавал отсреща, където са ветро-генераторите... По свободните радио-канали постоянно се носеха лафове за ядене и пиение - явно скучаеха.След като се окраде отново каквато апаратура има в кулата и след като се разкъртят отново вече боядисаните в бяло решетки - предполагам тогава отново ще е възможно качване до горе...Не стана ясно: новите собственици ли

финансират освежителния ремонт или Областните в Ст. Загора....

Хижарката на "Малката Бузлуджа" разказваше за някакви Бузлуджански потайности - някакъв тунел, дето ходел до някъде и предполагаемо е свързан с "Чинията"... За него - в следващия епизод...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00492.jpg
Прегледи:2
Размер:147.8 КБ
ID:5320809Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00461.jpg
Прегледи:1
Размер:363.1 КБ
ID:5320810
                            Последно редактирано от p-pleven; 20-11-11, 20:01.
                            Публикувайте отговор

Коментар

След като получа снимки ще разкажа през моя поглед за тази обиколка на парк "Шипка-Буздлуджа".

Коментар

Все пак успяхме да поднесем венец на Вожда и Учителя...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4131.jpg
Прегледи:1
Размер:179.0 КБ
ID:5320812
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на 23-01-26.

Зареждам...
                                X